Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to videl pri v autobuse pri ceste na školskom výlete. Ako komédia to moc nefunguje, ale zase som s nadšením zvolával každé meno triedy lodí/ponorky, ktorá sa objavila na obrazovke. Bláznivé vojnové hry, kde ponorka z 2. svetovej (triedy Balao - keďže to bola USS Pampanit) má obalamutiť atómovú ponorku triedy Los Angeles. "Jednoduchá" úloha, že? ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat. ()

Reklama

Aidina 

všechny recenze uživatele

In the Navy... sice jednoduchý příběh, ale mám pro tento film slabost, pro jeho svěží a netradiční humor. Oddychová parodie na válečné ponorkové filmy. Partička těch nejhorších námořních looserů vedená praštěným kapitánem Dodgem se plaví na lehce rezavé a zastaralé ponorce ale v plné zbroji. Co mě pokaždé pobaví je scéna se Sonarem, jak předvádí velryby... to se prostě nedá:-)) ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Mě se tato komedie prostě líbí. Někdo si jí zde plete bohužel s parodií a pak z tohoto svého pomýlení vinní film, nicméně za to film nemůže. Má to nápad, dobře vybrané herce, vtip a rychle to odsejpá, takže tomu nelze moc vytknout. Kdo nehledá další stupidní parodii ani další stupidní komedii má možnost se velmi dobře pobavit. Za vše hovoří fakt, že tento film lze bez újmy na zdraví shlédnout i vícekrát, což o valné většině amerických komedií s klidným svědomím říci v žádném případě nelze. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Aby byla komedie originální, nemusí zde nutně bejt kapitán s tetováním na klacku. A když už tu je, musí svoji roli alespoň nějak zahrát. Když už ani tohle nevyjde, pak by se měla stát nějaká překvapivá věc na závěr a né se jenom tupě držet pevně dané linie, která nám závěr prozradí během prvních 20 minut. Nestala. 30% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ponorku USS Stingray si ve filmu zahrála USS Pampanito, půl století stará ponorka se však během natáčení nemohla pohybovat svou vlastní silou. V podvodních scénách ji proto zastoupil menší model. (Angie91)
  • Filmová ponorka, jejíž jméno se reálné „sestře“ podobá – tedy USS Stingray (s označením SS-186, třídy Balao) – se šťastného osudu bohužel nedočkala. Byla spuštěna na vodu roku 1936 a hojně se účastnila hlídek v Indonésii, Pacifiku a u břehů Austrálie, až do jejího přeřazení do zálohy roku 1945. Mezi lety 1945 až 1946 byla vyřazena a následně začátkem dubna 1946 odeslána do šrotu. Tato ponorka drží rekord v počtu hlídek za období druhé světové války (celkem šestnáct) a obdržela dvanáct záslužných hvězd. (TutanKrupan)

Reklama

Reklama