Periskop nahoru a dolů

USA, 1996, 92 min

David S. Ward

Randy Edelman

• Galadriel

Je to sice totální blbost, ale s několika výbornými fóry.(23.9.2004)

Pár výborných vtipů, ale nezachraňuje tuhle parodii ani náhodou. Ať žije doba Žhavých výstřelů a Bláznivých střel, která se již nikdy nevrátí. Ale bylo hezké si chvílemi zavzpomínat na to, jak umí parodie rozesmát humorně bez špetky trapnosti.(30.12.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,785,603Tržby Celosvetovo $37,553,752(1.3.2009)

• tron

„To je vrchol! To sa nedá jesť! Včera som si v jedle našiel náplasť! A dnes necht!“ – „Tá náplasť držala ten necht, pane.“ Sú komédie, ktoré nie sú vtipné a PERISKOP HORE A DOLE patrí medzi ne. Pripomenul mi tým rovnako zúfalo nudný BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA – ten humor akoby kombinoval neškodný humor osemročného dievčatka s mašľami a malinovým lízatkom s humorom dôchodcu, ktorý je taký starý, že už do svojho humoru nezakomponováva ani sexuálne narážky. Nie je to vtipné a mám vtieravý pocit, že to nebolo vtipné ani v 50. rokoch 20. storočia, nieto ešte v roku 1996. Režisér David S. Ward (PRVÁ LIGA 1 - 2) nikdy výrazným talentom neoplýval a zaujímavé herecké obsadenie (Grammer, Torn, Hollyová, Dern, Stanton, Macy) je nečakane nezáživné. Nieže som sa pri pozeraní snímky nesmial, ale dokonca som sa ani len neusmieval. No dobre, prvú pol hodinku, v rámci očakávaní a dávania druhých šancí (ktoré sa s narastajúcimi minútami menili na tretie, štvrté a ďalej som radšej nepočítal), som sa TROCHA usmieval (cholerik Rob Scheider). Ale to je asi tak všetko. A ak vezmem do úvahy, že beztak biedny AGENT WC-40 s Lesliem Nielsenom ma bavil aspoň na 40%, tak musím tejto nudnej hlúposti do periskopu strčiť max. 20%.(25.10.2008)

Slogan "Od tvůrců Policejní akademie" myslím mluví za vše!(29.1.2003)

[imdb: 5.4/10] | me: Ľahká komédia, ktorá má svoje svetlé miesta, úskalia a aj pády ale celkovo určite neurazí. Nie je to totižto teenage shit, ale pokus o klasický humor na štýl POLICE ACADEMY. Nevyšlo to síce úplne dokonale, ale ako voľba na sviatočné popoludnie pred TV je to dobrý ťah a k tomu všetkému Kelsey Grammer ako kapitán. Tak prečo nie? Mister Jackson, you look like you could use some fresh air. (3.1.2012)

Naozaj nevyužitý potenciál hereckého obsadenia. Miestami vtipné, niektoré scény ma pobavili naozaj kráľovsky, nápad celkom ušiel, ale znova by som sa na to nepozrel. 55%.(3.10.2009)

Soundtrack Randy Edelman: 1. Anchors Aweigh - Charles A. Zimmerman ,2. In the Navy - Henri Belolo ,3. Louie Louie - Richard Berry ,4. Be All That You Can Be - Jake Holmes ,5. You Make Me Feel So Young - Josef Myrow(7.5.2011)

• JohnnyD

Jeden z filmov, pri ktorom sa človek len začudovane pozerá, že kto na toto dal prachy. No jasné, bolo to pár rokov po Horúcich strelách a viem si predstaviť, ako na to v prvých dňoch museli bežať ľudia do kín, no napriek tomu, že film neurazí a má asi tri štyri vtipné momenty, je to malé wtf so skvelým castingom (Harland Williams!!!).(29.12.2011)

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat.(3.3.2005)

• Slarque

Nebylo to moc vtipné ani bláznivé, ale v porovnání s tím, co se u nás v posledních letech natočilo a snažilo se vydávat za bláznivé komedie, to nemohu s čistým srdcem odepsat. A naopak: pokud se vám líbila série Byl jednou jeden polda, tento film vás nadchne, protože je alespoň občas vtipný.(29.1.2003)

Sakra vtipné.(10.2.2007)

• mysiak

Dosť trápna komédia, kde ale pár dobrých vtipov a dosť známych hercov...nič viac ani nič menej(4.10.2008)

Hodnotím za 2..... ÚŽASNÁ KOMEDIE skvělý Rob nezklamal a po režijní stránce nemám co vytknout možná by se sem dalo proložit více dějových linií, ale co je to komedie tak se to tal musí brát. V úzkém neprostorném prostředí tolik srandy co více si přát. Skvěle sem se bavil.(8.7.2006)

Často reprízovaná komedie nabouchaná klišé od přídě až po lodní šrouby: rekvizitami jsou stará ponorka a podceňovaná posádka exotů pod vedením nezbytného správňáka. Určitý potenciál by téma mělo, ale kouká na něj velmi opatrně z uctivé vzdálenosti. Trocha úsměvů, trocha trapáren, průměrné obsazení a s povzdechem trpěné lesbické duo: předvídatelnost kráčející ruku v ruce s nudou. Snesitelná šeď bez špetky invence či překvapení, nic víc. 50%(17.12.2010)

Nebylo to tak špatné, viděl jsem to kdysi jako novinku a nemohl jsem si na nic ztěžovat... teď už to ale vidím jinak, takže "dobře".(11.3.2009)

Šéfe, nahoře právě někdo upustil pětačtyřicet centů. Čtvrťák a dva desetníky.(27.3.2009)

Naprostá hovadina, ale taková, že již mi několikrtá pomohla osvěžit se po náročném týdnu. A to se pak člověk výborně baví a u takové trapárny...(22.11.2008)

Dost dobra prca.... Tentokrat se mi docela libil i trotl Schneider... Vetsinou sem fandil slabsim...ale tady jim to opravdu natreli :D(9.7.2006)

Tohle je vážně povedená pecka. Když ten týpek napodoboval tu velrybu, taxe kámoš tak chechtal, až se pozvracel.....no prostě pááárty!!!(25.6.2008)

<< předchozí 1 2 3 4 5