Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Mimo tohoto filmu ještě Aljaška v plamenech hrála na ekologickou notu Seagalových filmů. Neříkám že je vyloženě špatný, podle mého názoru je to jeden z posledních koukatelný filmů které Seagal pustil do světa. Přesto film oplývá značnou dávkou naivity a dějově není taky moc o co stát. Dal bych i tři hvězdy ale přece jenom se přikláním k těm dvěma. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne je to blbosť, ale mne sa zapadákovské mestečká vždy páčili a v spojení s neohrozeným bojovníkom za spravodlivosť to je pre mňa takmer vždy porerateľné. Film mal sympatické obsadenie a neutrpel na kvalite kvôli samotnému Stevenovi, ale slabému scenáru, nakoľko Steven tu bol ešte stále v super forme. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já si nemůžu pomoci, ale tento kousek mi zas tak špatný nepřišel. Steven Seagal sice už přibíral na váze, ale bojové choreografie ještě jakžtakž zvládal. Navíc to mělo ani úplně tupý příběh a našlo by se tu i několik vydařených akčních pasáží. Prostě to vidím na klasickou průměrnou záležitost, kde si špatně nevedl ani Kris Kristofferson, coby hlava gangsterská pomazaná. Akorát ty scény kdy někdo někomu zlomí několikrát za film nos, už začínají být obehrané…Rozhodně si nemyslím, že by to bylo až tak špatné, jak tu mnozí tvrdí. Seagal natočil řadu větších céčkových sraček… ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Jo, jo. Tady už to šlo se Stevenem pomalu z kopce. Máme tu malé městečko a pod ním nebezpečný radioaktivní odpad. Pak je tu zlosyn, co brousí vlastní sestru a Steven drnkající na kytaru. Vůbec poprvé se tu vyskytne i jeho ikonický kožený kabátek, který ze sebe nesundá následujících dvacet let. Po vzoru Přepadení v Pacifiku (1992), zde Steven opakuje identický mustr s dvojí identitou své postavy, což je aspekt, který zuby nehty prosazuje v bezpočtu dalších filmů. Odhalení minulosti musí být samozřejmě pompézní a musí se tu vyskytovat minimálně jedna postava, která bude Stevena neustále plácat po zádech. Někdo vždy otevře trezor, šuplík či osobní skříňku a zjistí, že Steven vlastní pět purpurových srdcí, několik válečných křížů, pracoval pro CIA, Navy SEALs, byl ve Vietnamu a rozvrátil tři diktátorské režimy. Klasika, která však nemění nic na faktu, že Tajný agent Jack T je strašný brak připomínající svým vzezřením lacinou televizní produkci. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Po ALJAŠCE V PLAMENECH je tohle druhý seagalův thriller s ekologickou tématikou. Krom v rámci žánru solidního příběhu, potěší zejména několik hlášek, slušná akce a pár explozí (pád kamionu ze skály). Také herecké obsazení je přinejmenším zajímavé - mj. na straně záporáků Kris Kristofferson a Stephen Lang. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Prvý celovečerný film režiséra Félixa Enríqueza Alcalá. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mal režírovať Uli Edel, ale projekt opustil začiatkom júla 1996. (m.a.t.o.)
  • Když si jde Jack (Steven Seagal) zahrát na kytaru, dědoušek z kapely, od kterého kytaru přebírá, hraje na obyčejnou španělku. V sekvenci, kdy se kácí se stoličky a Jack po kytaře sáhne, najednou drží v ruce výrazně jiný a mnohem pohlednější nástroj. (Franki69)

Reklama

Reklama