Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (206)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nebude vykřikování o tom jak to Coeni vymákli a jaká to byla děsná sranda. I když byly tam kvalitní momenty, to jo, obzvlášť silné vypravěčské, a potom to setkávání hlavních hrdinů při focení, ale jinak je to opravdu tak na všednodenní dopoledne, když jste nemocní nebo tak něco... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Coenovské vyznání lásky ke screwball komediím bez jediného hluchého místa. 85% Zajímavé komentáře: k212, liuk ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Roztomiloučká Holly Hunter a sympatický padouch Nicolas Cage coby únosci miminka, a celé to režírují Coenovi - to je prostě úlet jak má být. Neskutečně nesympatický "lovec lidí" v podobě motorkáře, John Goodman jako uprchlý vězeň - dobrá práce castingu. A když si k tomu přimyslím ten "main title" - základní titulkovou melodii - nechybí moc k páté hvězdičce. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem nucen dát plné hodnocení, protože na tu neuvěřitelnou kamerovou a hudební exhibici ve scéně krádeže plenek z večerky myslím furt dokola myslet a ne a ne ji dostat z hlavy. Chvílemi mi sice vadila hysterická postava Holly Hunter, která je po celou dobu snad ještě větší mrcha, než samotný Cage se svým čírem. Ale ty nádherné crazy postavičky jako znalec polských vtipů, chytač much a lidí a pomádoví bratři - tak skvělé charaktery už podle mě Coenové už nenapsali. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vynikající, skvěle natočená komedie se spoustou geniálních postav, situací a hlášek. Banjo theme rulez. P.S. Mark Steven Johnson si vybral špatného Ghost Ridera :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je šílená potrhlost i v celkem hodně trhlé filmografii bratrů Coenů. Lze zaznamenat překvapivý žánrový posun - pro bratrské duo tak typická komedie s velmi černým cynickým humorem se tu tentokrát zvrhla v naprostou crazy komedii. Zajímavá je i forma - originální práce s kamerou, časté záběry z podhledu, téměř až perspektivy rybího oka, jízdy, švenky, subjektivní kamera, stylizace do pastelových barev sitcomu a vlastně i sitcomové zkratky, naprosto cool expoziční montáž s dokonalým banjo motivem, postmoderně variovaná groteska. A jako vždy ona všudypřítomná Coenovská podvratnost, satirické nahlížení amerického životního stylu a americké adorace rodičovství. A také předznamenání Farga, poprvé vidíme tu později tak typickou Coenovskou Ameriku, zemi naprostých buranů... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Víš proč musej nejmíň tři Poláci zašroubovat žárovku? Ne. Protože jsou uplně blbí!!! Přijde jednou polskej kovboj do hospody a v ruce drží obří hovno a povidá "Podívejte do čeho jsem málem šlápnul!!!" ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou jsem měl v dětství moc rád, teď jsem si jí po letech zopakoval a pořád to je dobrá zábava. Scénář plný vtipných dialogů nebo komentářů, rozježený Cage, zloděj John Goodman a dokonalý démonický lovec lidí Leonard Smalls. Film má trochu nádech pohádkové atmosféry. Režie se Coenům opravdu povedla. Uvedení do do příběhu pomocí téměř desetiminutové montážní sekvence ( ty já mám moc rád ) za countryové pískací melodie Cartera Burwella patří k vrcholům filmu. A pak scény s lovcem lidí, plné skvělých nápadů. V celém filmu je vynikajicí práce s kamerou a střihem, řekl bych na Coeny až nezvykle dynamická ( subjektivní záběry, jízdy ). Jen škoda zbytečně sentimentální postavy Holly Hunter ( když nepočítám její poldovskou kariéru ), já bych radši větší cynismus. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia ako vy majú svoje pomenovanie. RECIDIVISTI.“ Bratia Ethan a Joel Coenovci majú radi všetky žánre a prekvapivo (vzhľadom na ich mrazivé trilery) im výborne idú aj komédie – pred BIG LEBOWSKI nakrútili s pomocou kameramana Barryho Sonnenfelda a skladateľa Cartera Burwella jednu takú. Rozpráva o bezdetnom páre treťotriedny lupič/policajtka, ktorá sa doňho zamiluje počas fotenia do registra trestov (fúzatý Nicolas Cage a Holly Hunterová). Tento pár sa rozhodne využiť toho, že sa v okrese narodili pätorčatá a jedno s heslom „majú ich viac, ako potrebujú“... unesú. Lenže šialený plán (ktorý by sa mohol pokojne kedykoľvek zmeniť na "tradičný coenovský triler") sa nezaobíde bez tomu odpovedajúcich zvratov (dôstojník verzus FBI, svorka psov, výmena partnerov, hlúpi Poliaci), dialógov („A potom ho dajte zaočkovať proti tetanu. Hovoria tomu PROTITETANOVKA.“) a postáv, ktorým dominuje dvojica citlivých utečencov z väzenia (William Forsythe a John Goodman) a „Posol z Apokalypsy“. Dojemné finále akoby bolo z úplne iného (lepšieho?) filmu. „Neviem. Možno to bolo v Utahu.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecnej masakr, ale neni se co divit, kdyz to je od Coenu. Cekal jsem, ze film bude takova jednoducha komedie, ktera se nevyrovna jejich drsnejsim kouskum, ale to sem se pekne mylil. I kdyz je film komedie, tak je misty docela drsna. Navic tvurci k mladicky Holly Hunter, kterou jsem fakt nemoh poznat a ktera byla super a naprosto dokonalymu Nicolasi Cageovi dali par vedlejsich, ale zabavnejch postav, jako je John Goodman nebo jezdec apokalypsy Randall 'Tex' Cobb. Celej film je v uzasnym tempu s uzasnou hudbou a misty Coeni film jeste zrychli a pak trochu pusobi jako zrychlena groteska, navic i kdyz neni pribeh nejak zvlast komplikovanej, je tu spousta uzasnejch napadu, treba uvodni desetiminutovka, utek z vezeni, prepadeni benzinky, jezdec, Goodmanovo ukradnuti ditete atd., skvela kamera a pekelne dynamicka rezie. Naprosto vynikajici pohodova komedie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle raná Coenovka sice nese příslib do budoucna a jde ve stopách ztřeštělý starý komedie, Nick Cage je jako white trash prosťáček ve formě, má to ale jeden zásadní háček - ta sranda prostě není vůbec vtipná. A story kolem kradenýho mimina mě taky dvakrát netankla. Nefungovalo to na mě, působilo příliš trapně a nahodile, bohužel. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek bratří Coenů a opět bomba. Film plný neobyčejných postav, satirických, dramatických a vtipných okamžiků, na které se nezapomíná. Nicolas Cage a Holly Hunter byla trefa do černého, to samé se dá říct o Johnu Goodmanovi, který byl jako uprchlý vězeň výborný. Na plný počet to není, ale za zkouknutí to určitě stojí, navíc zde poznáte typický Coenovský styl, kterého se drží dodnes (za zmínku ten nejslavnější - Fargo)...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být všichni lupiči pohodově apatyčtí jako H. I., tak bych je snad i měl rád. Navíc mám poměrně silně vyvinuté sociální cítění, takže si myslím, že když má někdo něčeho (peněz, žen, dětí) moc, tak by se měl rozdělit s těmi, na které nezbylo. Až potud je vše v pořádku, ale on ten příběh je snad až příliš triviální, fórky jsou do něj natlačeny s jistou mírou násilí a ač jsem se celkem bavil, tak vím, že Coenové mě umí zabít vtipy daleko brutálnějšími než jsou ty arizonské. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Začátek navnadil, zbytek v podstatě zklamal. Taková pouštní verze Farga, kde se ovšem Coenovi jakoby báli přitvrdit na pilu. Cage je moc příjemný, zejména jeho nevinný kukuč, a ani ostatní herci za nim vyloženě nepokulhávají. Zamotané je to sice pěkně, ale tak trošku tomu chybí nějaká pevná ruka. Jakoby si to oba bratři domýšleli až na place. Zůstali na půli cesty, což je velká škoda vzhledem k tak \"cool\" postavě jakou byl právě motorkářský lovec lidí. Tenhle zkušební náčrt zůstává pouhou předzvěstí jejich největšího díla, Farga, a to je jenom jedno. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V 80. letech před Kevinem Smithem, Frat packem a já nevím čím vším bych řekl: budiž, Raising Arizona je příjemná a úsměvná komedie na zkrácení dlouhého odpoledne, ale dnes, v rámci celé tvorby bratří Coenů se bohužel nejedná o nikterak silný kousek. Nejde o momenty slabé, jako právě o ty silné, kterých je v jinak průměrné komedii poměrně málo a co mě mrzí ještě víc, že ani z filmařského hlediska se nejedná o nic opojného... Aspoň "akčnější" scény byly zábavné, to se musí nechat, nechybělo mnoho a přemluvily by mě i k vyššímu hodnocení... PS: Nicholas Cage měl šmrnc, ale výkon Holly Hunter mi přišel dosti fádní. 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatický film, který za maskou bláznivé komedie skrývá slušný přesah, což nikdy není na škodu. Především je to ale o humoru, který se vydařil prakticky na jedničku. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama