Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tým mužom, ktorý plakal, som bol ja. Toto je totiž ďalší dôkaz, že ženy netočia dobré filmy (výnimky spočítam na prstoch jednej ruky, na požiadanie zašlem zoznam ;-)). Nuda na skapanie. Ricci nevýrazná, Blanchettová prehráva, Depp len tak malebne postáva, Turturro otvára ústa do playbackových operných árií. Hrozne trápna antirasistická agitka (naozaj nepotrebujem, aby mi niekto prvoplánovo tlačil do hlavy, akí sú Židia a Cigáni fajn - samozrejme, že Cigán je na zožratie, keď ho hrá /opäť!/ Johnny Depp) a neustála snaha o atmosféru, dokonale zabitá načisto bezvýraznou réžiou. Oceňujem, že sa tu niekto snaží vyjadrovať viac vizuálnymi prostriedkami než kecami, ale na to treba mať aspoň minimálny talent. Zíííííív! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen že je tento film hodnocen tak nízce. Přitom je to velice silný zážitek. Ano je to o hercích slov se tam zrovna moc neprohodí ale všichni hrají přesně to co mají. A navíc Depp a Turturro jsou mí oblíbení herci a také začínám mít rád Cate Blanchett. Kdyby tady hlavní roli nehrála Christinna Ricci tak by tenhle film asi nemohl vzniknout. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Johnnyho Deppa to bude v každém případě znamenat jednu hvězdu navíc, protože je tady maxišmrncovní. Mně k vyššímu ohodnocení buď něco přečnívalo (zřejmě příliš operního zpěvu) na úkor většího vykreslení postav. A chyběla mně trochu větší uvěřitelnost (obzvlášť konec už byl moc překombinovaný), takže i přes výbornou atmosféru zůstávám na průměru. Je to strašná škoda, protože třeba ten začátek s malou Fegele byl nádherný. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Převážně pomalý atmosférický snímek odehrávající se na počátku druhé světové války v Paříži. Dlouhé pasáže bez dialogů, dobrá kamera a především čtyři skvělý herci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční symbióza filmové a divadelní vědy se vykazuje pečlivou výpravou, fatálním dějem, skvělým obsazením, ale bohužel i plochým vývojem dramatu. Nebýt toho (před)válečného dusna, dávám maximum. Christina Ricci a Cate Blanchett jsou skvělé, mužští jen dobří, včetně Johnnyho Deppa. Ale vyloženě úžasná je ve své předposlední roli Hana Bělská. Podívejme se na to, kam se od dob Na sluneční straně poděla. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednoduše jsem ještě nepřišel na to, proč Sally Potter tenhle film natočila, případně co mi chtěla sdělit. Ať už je to problém na mé straně, nebo se něco zvrtlo ve filmové produkci, byl jsem (po vynikajícím Orlandovi) docela zklamaný. Obraz a hudba na úrovni, zato poněkud nesvůj jsem se cítil z hereckých projevů Johna Turturra a Johnnyho Deppa, na kterých byl zajímavý snad jen jejích absolutní kontrast (přehrávání/minimalismus). Dokud to neuvidím podruhé (a případně nezměním názor), nedoporučím. 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dneska to zní až neuvěřitelně, ale ještě než ho unesli Piráti a v každém druhém ne-li každém vycucal Burton, byl Depp hlavně charakterní herec, který účinkoval v lidských dramatech. Muž, který plakal není v žádném ohledu dobrým filmem. Sledujeme pohnuté osudy Suzie. Na pozadí příběhu dívky, která prakticky neměla nikdy svůj domov sledujeme nástup fašismu ve Francii. Deppova role je spíše menší. 40% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Paříž v předvečer druhé světové války, Blanchett, Turturro, Depp, Ricci. Schéma, které musí fungovat... Ztvárnění Paříže bylo skutečně jako z knihy Marc Lambrona - Magické oko ticha... Ačkoliv se úvodní čtveřice snažila seč mohla, ač byla kamera skvělá, nedojalo mne to. Bylo to spíše o symbolech. Sally Potter jich tam možná vložila víc než divák postřehne, jednoduše proto, že je tam dala kvůli sobě. - Celé se to tak nějak podivně táhlo, konec však byl velmi dojemný. Třeba napodruhé, při jiné náladě hodnocení zvednu - kdo ví ? * * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Docela hezký film, který myslím není moc známý. Jeho největší klady jsou obsazení (Christina Ricci se mi v žádné své jiné roli nelíbila víc a Cate Blanchett je fantastická) a krásná hudba. Prostinký děj vymetá jedno klišé za druhým a celkově to ani omylem není nějaký zásadní filmařský počin, který by měl ambice přepisovat dějiny filmu, ale jako taková výplň na dlouhý zimní večer zafunguje velice dobře. Příjemný filmík, který lze doporučit nejen všem fandům Johnnyho Deppa, byť jeho role zde není nijak velká. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mužom, ktorý plakal po pozretí tohto filmu, bol podľa mňa Steven Spielberg, ktorý si hovoril, čo všetko by on dokázal z takéhoto sľubného námetu vyťažiť. Predovšetkým po emocionálnej stránke. Film je zato solídny, s peknou atmosférou a je originálny najmä v tom, že ako obete holocaustu zobrazuje aj tradične opomíjanú rómsku minoritu. V tomto prípade trochu zidealizovane zobrazenú. Takže prím navzdory priemernej réžii hrajú skvelí herci, mňa najviac oslovili hlavné ženské postavy. Hĺbku postáv a emócií tu nahradili ich hlboké dlhé pohľady. Škoda nevyužitého potenciálu, takáto látka by mala siahať po oceneniach. A rómovia si na svoj adekvátny kinematografický pamätník obetí holokaustu druhej svetovej vojny musia ešte asi nejaký čas počkať. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Dva mí oblíbenci (Christina a Johnny) opět v jednom filmu... No, Orlando to není (první film, který jsem od Sally Potter viděl a zatím i nejlepší), jen kdyby tam nebyli ti cigáni... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Drama, které je postaveno hlavně na hercích, kteří naštěstí odvádějí slušný výkon. John Turturro v černých vousech při zpívání vypadá jako Al Pacino :-)). 75 %. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Křehounká Christina Ricci přichází do Paříže jako výborná zpěvačka a okamžitě spadne pod vliv zmalované vypočítavé rusky Cate Blanchett. Film mála slov, krásných obrazů a dusné předválečné atmosféry. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hana Bělská - velmi zajímavá osobnost tohoto plačtivého příběhu. Dojemné a Depp jako skoro vždy velmi dobrý. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Rozhodne existujú filmy lepšie ako milovanie. Cítila som sa ako prvýkrát po MOULIN ROUGE. A po Moulin Rouge sa vždycky cítim ako prvýkrát po Moulin Rouge. Alebo ako po ÚŽASNOM milovaní .... ´) Baz Luhrmann, Sally Potter, ďakujeme. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci mě svojí přirozeností opět odzbrojuje. Jinak se jedná o dosti pseudoumělecké dílo. Jdeme dělat umění, dáme tam operu, Deppa, židy, cikány a fašismus. Trochu laciné kulisy pro tak skvělé herce myslím. ()

Reklama

Reklama