Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Recenze (253)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zatracovaný prepadák, ktorý má síce logické diery v scenári a nie je bohvieako originálny, ale nakoniec príjemne prekvapil. Potešilo, že Sylvester Stallone v ňom nie je iba ďalším akčným hrdinom, ale je sympatickým záchrancom z mäsa a kostí. Tiež potešilo, že celý film nie iba ďalším akčňákom, ale je slušne vygradovaným thrillerom o prekonávaní prekážok pri hľadaní cesty z pekla. A po technickej stránke je špičkou (bombastický výbuch v úvode!). Malý, nenápadný ale výživný katastrofičák, ktorý ponúkol viacej, než som čakal. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Matný pokus o thriller. Takto "vybroušený" scénář by napsalo i osmiletý děcko po zhlídnutí dvou akčních filmů se Stallonem a jedný katastrofický klasiky. Sterilita. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jedno klišé za druhým, příšerné dialogy, které jsou spíše k smíchu, prkenný Stallone v hlavní roli, ubohá zápletka. Sledovat tenhle akční kousek jsou hotová muka. Již nikdy více. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepovedený katastrofický thriller, ve kterém jsou tuny tíživého klišé snad ještě horší než ohnivá exploze a smrtelná hrozba utopení.Rob Cohen je odborník na nenáročnou zábavu. Ale zatímco u RYCHLE A ZBĚSILE A XxX jsem se aspoň průměrně bavil, u tohoto snímku mně ohryzávala nuda. Stallone jako spásný anděl Latura - tak tohle už Slyovi nebaštím. Ani fanynky Aragorna si neužijou, Viggo moc prostoru nedostal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $33,023,469Tržby Celosvetovo $159,212,469║ Film sa dosť stráca v nevýraznosti, postupom času sa to stáva až otravne tuctové bez štipky lepšieho nápadu. Je to jeden z tých filmov, kde všetko vrátane akcie príde nedotiahnuté. /45%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi "vtipny" kousek od Stalloneho. Jako vzdy nijaky pribeh splou s nulovym hereckym projevem odsuzuji film do propadliste dejin. Ovsem zvukova kvalita se snimku musi nechat. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na začátku docela slušná scéna nehody a následné katastrofy v tunelu. Pak už ovšem spousta nudy, kde chybí napětí a je tu i minimum akce. Pokud není napětí a akce ve filmu, který spadá do žánru akčního thrilleru, pak je to problém. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Taková normálka no. V tunelu se to celý těžce posere a tak Sylvester Stallone projeví iniciativu a dobrovolně, half-lifeovsky přes větráky, jde pomoct uvíznutým civilistům. Ti ho ze začátku střídavě fuckují a podporují a on s klidnym ksichtem vymejšlí, jak vyzrát na zrádně bortící se tunel. Pár lidí chcípne, ale Sly většinu zachrání a na konci zahláškuje. Film je ještě zajímavý malou rolí Viggo Mortensena, který se coby těžkej frajer snaží dostat ven, a ani přes Stalloneho varování neuposlechne, aby to nedělal a tak po zásluze zhebne pod padajícími troskami. Totální průměr, který mě ale na druhou stranu nijak neurazil. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: KUREVSKY nedoceněný film !!! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Daylight ,2. Latura's Theme ,3. Searching For A Miracle ,4. Survival ,5. Kit's Plan ,6. A Community Is Formed ,7. Leaving George ,8. Rats ,9. The Tunnel Claims Its Own ,10. Power! ,11. A Short Swim Under Water ,12. The Sandhog's Chapel ,13. Light At The End ,14. Madelyne's Fate ,15. Whenever There Is Love (From 'Daylight') - Bruce Roberts/Donna Summer ,16. Don't Go Out With Your Friends Tonite - Ho-Hum , ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Odpočinková záležitost, nic víc. Odpůrci Vigga "Aragorna" Mortensena si mohou připsat o hvězdičku víc :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tam nemôžete ísť.“ – „Narodil som sa o šesť týždňov skôr. Ani moja mama ma nedokázala zadržať.“ Hollywoodom sa v druhej polovici 90. rokov rútila vlna drahých katastrofických filmov, nejeden raz podobného charakteru (Sopka vs. Rozpútané peklo, Armageddon vs. Drvivý dopad). Žiaľ, Denné svetlo príliš nezaujalo. Na celom svete síce zarobilo 126 miliónov, ale na polovicu 90. rokov to nebola práve najväčšia tržba, trojnásobne nie pri porovnaní s masívnym a ťažkotonážnym 80-miliónovým rozpočtom. Diváci spýtavo dvíhali obočie a z kina, ak doňho teda vôbec zavítali, vychádzali s rozpačito pokrčenými plecami pýtajúc sa, či to boli najrozumnejšie investované financie v ich životoch. Treba dodať, že kým vtedy film bol hodný max. 2*, s odstupom desaťročí (koment aktualizujem v r. 2022)) sa situácia zlepšila. Síce nie prudko. Na 4* to fakt nemá. Ale určite je to lepšie, ako vtedy. Poteší napínavý a v dobrom dlhý úvod, ktorý nás postupne zoznamuje s jednotlivými postavami, ktoré sa nevedomky schádzajú v inkriminovanom tuneli a jednotlivé detaily naznačujú, že čas katastrofy sa nevyhnutne, mrazivo blíži. Určite tomu pomáha aj pochmúrna, tiesnivá jesenno-zimná výprava bez snehu, čo vtedy bolo v móde (Utečenec, Mlčanie jahniat, Sám doma 2); samozrejme sa ale väčšina deja odohráva interiéroch. Na trikovo-akčnej stránke je vidno, že sa písal rok 1996, kedy ešte CGI žiadnou samozrejmosťou nebolo a tak sú požiare, výbuchy a kaskadérske výkony skutočné. Postavy sú jedno veľké klišé, síce ich občas hrajú fakt dobrí herci, ale tí spravidla majú menší priestor. Okrem sympaťáka Slya a sympaťáka na druhú Stana Shawa (Vyprážané zelené paradajky, Hadie oči) najlepšie dopadol Viggo Mortensen ako pochabý dobrodruh, ktorý lepšie ako ostatní (snáď okrem Slya) vie, že smrť môže prísť (a väčšinou aj príde), keď to čakáte najmenej. Sly si do vedľajšej, treba dodať, že úplne zbytočnej, úlohy pretlačil syna Sagea, ktorý žiaľ veľa vody (v podstate doslova) nenamútil. Niektorým sekvenciám nemožno uprieť drajv (obrie ventilátory v tom období boli v móde: Votrelec 3, Tango a Cash) a treba priznať, že hoci postavy už neoriginálnejšie azda ani byť nemohli, tak postupne sa nám napriek tomu dostanú tak pod kožu, že im na konci držíme palce a mrzí nás, ak niektorá z nich položí svoj život. Sľubnú temnú atmosféru tomu dodáva nielen tiesnivá hudba Randyho Edelmana, ale tiež kamera Davida Eggbyho. Nedobrý pocit som mal i zo správania postáv. Jasné, pod tlakom sa skoro vždy objaví panika, hystéria a strach, ale pozerať sa na to desiatky minút je vyčerpávajúca, ba až nepríjemné + mi správanie profesionálov nepripadalo práve najprofesionálnejšie, čo tiež znižovalo celkovú nekvalitu scenára Leslieho bohéma pardon Bohema (Nočná mora z Elm Street 5, Dom 3, Rozpútané peklo). ()

Reklama

Reklama