Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle se Cohenovi do rukou dostat nemělo. Jeho režijní um nedokáže obstojně zpracovat scénář, který je takto odfláklý (nejzajímavější fakta ohledně B.L. tu buď vůbec nejsou, nebo jsou jen lehce nastřeleny), a už vůbec nedokáže pracovat s herci natolik, aby bylo byť jediné jejich gesto uvěřitelné. Akční scény byly směšné, dramatické scény naopak nudné. Tohle jako pomník pro Bruce Lee určitě neposlouží. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o Bruci Lee. Zvláště, pokud bylo vše pravdivé. Například bylo zajímavé sledovat, jak Bruce Lee vaří v kuchyni a pere se s kuchaři venku o holku. Schválně jsem si prostudoval jeho životopis tady na csfd. A trochu mi nesedí ta filmografie s datem jeho úmrtí a s tím, co uvádí film. Já totiž pořád čekal, kdy se z něj konečně stane ten slavný Bruce Lee, kterého obdivuje Amerika a Hong Kong a vůbec celý svět. To všechno ale tak nějak nepřicházelo. Ale jinak se mi líbily akční scény. Pokud Bruce Lee byl takový jaký byl prezentován, pak to musel být fajn člověk. Dále je škoda, že se film víc nevěnoval jeho smrti. Celkově se mi snímek líbil a dokonce jsem dal původně o hvězdu více, ale nakonec to přece jen stahuji. Herecké výkony sice byly kvalitní, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jeho život byl natočen tak nějak velkou zkratkou a že zkrátka, i přes jeho délku, nebylo natočeno všechno podstatné. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký výkon J.S.Leea a tvárné L.Holly, promyšlená choreografie, dublované reálné momenty které se opravdu v životě Leea staly (scéna při premiéře v kině) a úchvatně zpracovaný hudební doprovod řadí Dračí život k vůbec nejzdařilejším životopisným dílům o Bruce Leem!!! Vezmu-li v potaz, že legendárního Leea napodobit prostě nelze, ubírám pátou hvězdu za minimální výtky,týkající se klasických Leeových gest (např výzva k boji), které ve filmu chybí! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborné životopisné drama s bojovými scénami. Jason Scott Lee byl pro roli Bruce Leeho jako stvořený. Jeho vnitřní síla jít si za svým cílem a překonávat všechny překáźky, byla obdivuhodná. Téma osobního démona má něco do sebe, protože ani Brandon mu, bohužel v ještě mladším věku, neunikl... Rodinné vztahy byly zvláštní, ale dobře podané, a kritika 60.let, kdy sice asi začalo svobodumilovné hippie hnutí, ale společnost v Americe byla poznamenaná rasismem a americký sen byl opravdu jen pro Američany, jistě popravdě popisovala skutečnost. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Více životopisný než akční film, ale několik soubojů se zde najde. Většinou působí dost uměle a nepřirozeně, teprve koncem filmu se objeví bitky, které vypadají reálně, plynule a mají rozumnou rychlost a choreografii. Možná je to záměr, aby to vypadalo, jak se Bruce Lee během života zlepšuje, ale možná to byla jen lenost tvůrců dát si pořádnou práci se všemi souboji. Zbylý děj je sice trochu dokumentární, ale rozhodně není nudný nebo hloupý. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Taška, do které si Linda (Lauren Holly) ve 48. minutě dává své věci, mění svou polohu. (Duoscop)
  • Při natáčení jedné scény v Honkongu šlo hlavnímu představiteli (herec J. S. Lee) doopravdy o život. Okolo celého štábu se totiž začaly shromažďovat houfy skalních fanoušků předčasně zesnulého Bruce Leeho a po Jasonovi Scott Leem po několika minutách začali házet kameny. Kvůli velkým nepokojům musela být přivolána policie. (Lynette)

Reklama

Reklama