Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Normálně bych udělil čtyři hvězdy, ale jsem zděšen, že jeden z mých nejoblíbenějších pohádkových příběhů má modré (?!) hodnocení. Na svou dobu naprosto krásný drak a Dennis Quaid také hrozně sympatický. Příběh je sice ohraný, ale díky Dracovi je až odporně poutavý. A hudba, ach ten hlavní motiv, to je slast pro uši! Kdyby tak Cohen zůstal u totohle a nepouštěl se do pitomostí typu xXx nebo Mumie 3. Edit - 14.9.2010: Konečně je hranice 71% překročena! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hrál vlastně drak namluvený starým pardálem Seanem, zbytek hereckého ansámblu (až na Peta) by měl zvolit jinou profesi, myslím, že zrovna v Tescu nabírají skladníky. Kolportování letáků také nezní špatně. Edelmanova hudba zní skutečně pohádkově, skoro mi tu chyběla Sněhurka a komando trpaslíků. Příběh je zkrátka povedená nenáročná pohádka pro celou rodinu, která v žádném případě neurazí. Bohužel ani nenadchne. Akorát režie se mohl ujmout někdo, kdo umí vyprávět. Rob Cohen to neumí. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkná hudba a miluju pohádky, ačkoliv mám raději ty, kde je drak zlosynem - jsem prostě na klasiku a vesnické ženy, které se ve středověku pouští do boje není nic pro mne. Ale krásný a dojemný konec to všechny vyrovnává. Díky bohu, že se tam hromadně netleská, ale jenom brečí, jak je tomu u některých komerčních amerických snímků. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo-li všechno ostatní ošizeno a zjednodušeno jen proto, aby byl Draco dokonalý, záměr se zdařil. Je to právě on, proč mám tenhle film rád, kromě něj pak libé exteriéry, má osudová Dina Meyer (v zrzavé verzi, ač jí ta paruka občas dost neseděla, je prostě........ :-), ne zcela otřelý příběh (hlavně tam nejsou dětští osudem vyvolení hrdinové, a to já ve fantasy hóóóóóódně oceňuji) a v neposlední řadě krásy slovenské země. Kdyby to bylo trošičku více krvavější, trošičku méně patetičtější a Eva Vejmělková dostala více prostoru (v řece, pod splavem, nejlépe ve společnosti Diny :-), byl by to takřka dokonalý zážitek. Jo, když na scénu nastoupil Milan Bahúl, málem jsem se zechcal smíchy. Ale je tam skvělý, jen na tuhle jeho polohu člověk není zrovna moc zvyklý. Takže, když už fantasy, tak takovéhle. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že srdce bije nezávisle na stavu mysli. Svým způsobem průkopnický snímek. Může se směle zařadit k těm, které navždycky změnily náš zažitý pohled na bájné tvory, které nazýváme draky - a za to mu patří můj vřelý dík. Jeho potenciál je ohromný, leč zčásti promrhaný díky poměrně neuspokojivému vypravěčskému stylu. Kupříkladu scénka s vesničany, u nichž se náhle objeví (ne)určité sklony ke kanibalismu, mně přijde spíš trapná nežli napínavá nebo nedej bože vtipná. Vůbec veškeré snahy o odlehčení děje vyznívají trochu nepatřičně - včetně souboje posledního draka s rytířem Bowenem. Není to veselá pohádka - bylo by dobré to respektovat a vyvarovat se nemístného šaškování. Velikost královské armády nebudu kritizovat, neboť počet vojáků je patrně přímo úměrný finančním možnostem snímku. Nicméně digitální dráček se povedl a 3*, které mu přiděluju, jsou jasné a zářivé - a pocházejí ze souhvězdí Draka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Když Bowen (Dennis Quaid) při závěrečné bitvě v lese propíchne svým mečem jednoho z rytířů, vytáhne z něj poté meč bez jediné kapky krve. (Mia...)
  • Vo filme si zahrali herci, ktorých dnes poznáme z filmov o Harrym Potterovi. Ako napríklad David Thewlis (Einon), ktorý stvárnil Remusa Lupina a Jason Isaacs (Felton), predstaviteľ smrtožrúta Malfoya. (Greenpeacak)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama