Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (435)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tolik epických fantastických filmů zas tolik neexistuje a proto je radost sledovat každý, který za to stojí a povede se. Já jako malý vždycky na konci brečel. Umocňoval to fakt, že muzika, tomu dokázala dodat dost a já se z toho vždycky sesypal. Drak je zajímavé stvoření a ne tu dobu je zde velice slušně ztvárněné. Krom toho, je málo filmů, kde se drak objeví ztvárněn hezky a s dobrým příběhem, kvalitní muzikou a perfektním zpracováním. Když si to tak uvědomím, je dost možné, že právě tento film s drakem v hlavní roli je to nejlepší, co se za celou dobu dokázalo urodit. Dračí doupě nebo Eragon? Blbost jej s těmito filmy srovnávat, je svůj, je originální a dost možná jediný a proto ho mám tak rád. --- Takže než bys mi řikal Drak v tomhle jazyce, budeš mi řikat Draco v jiném jazyce? Zajímavé! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dřív se mi tenhle film velmi líbil, ale jak člověk stárne, vidí, že je to jenom taková jednodušší hollywoodská podívaná, která sice začíná docela drsně, ale následně se mění v dobrodružnou komedii, aby ten vážnější tón, který se na začátku objevuje, na povrch už nevyvstal. Tohle mi celkem vadilo a nepomohla ani skutečnost, že se to odehrává na Slovensku. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Normálně bych udělil čtyři hvězdy, ale jsem zděšen, že jeden z mých nejoblíbenějších pohádkových příběhů má modré (?!) hodnocení. Na svou dobu naprosto krásný drak a Dennis Quaid také hrozně sympatický. Příběh je sice ohraný, ale díky Dracovi je až odporně poutavý. A hudba, ach ten hlavní motiv, to je slast pro uši! Kdyby tak Cohen zůstal u totohle a nepouštěl se do pitomostí typu xXx nebo Mumie 3. Edit - 14.9.2010: Konečně je hranice 71% překročena! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. The World Of The heart-Main Title ,2. To The Stars ,3. Wonders Of An Ancient Glory ,4. Einon ,5. The Last Dragon Slayer ,6. Bowen's Ride ,7. Mexican Standoff ,8. Draco ,9. A Refreshing Swim ,10. Re-Baptism ,11. Bowen's Decoy ,12. Kyle, The Wheat Boy ,13. The Connection ,14. Flight To Avalon ,15. Finale , ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Avalone, ó Avalone, tebe já hledám na každé z cest .... ó ano, svatý Avalone, mé hledání cenu má. Mé hledání je duchovní, ano duchovní. Pohádka se zlým drakem, krásnou princeznou, statečným králem, čestným rytířem, tak Dračí srdce nic z toho není ani nedopatřením. Drak je laskavý filosof s velkou touhou po, ne nebudu spoilerovat, statečný rytíř je statečný, ale taky tak trochu podvodník, princezna tu vůbec není, místo ní tu je krásná Kara (ale ta je zas TAK krásná, že je jedno, že není princezna) a král? Starý král je agresivní monstrum, což se mu vymstí během asi prvních deseti minut, a ten mladý není o nic lepší. Kdo by to byl řekl, že se z Kary časem vyklube statečná bojovnice Hvězdné pěchoty a z krále učitel obrany proti černé magii? Že on ho ten vlkodlak kousl někde v téhle pohádkové zemi? A ne, že by se tu nepotkal s dalším z kouzelnických kolegů. Miluju tuhle pohádku, dokonce natolik, že mám výrazné pochybnosti o vnímavosti a citlivosti každého, kdo tenhle příběh nedokáže, ke své škodě, ocenit. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)
  • Dennis Quaid (Bowen) si zlomil prst v souboji s postavou Davida Thewlise (Einon), což vedlo k tomu, že musel poslední dva týdny natáčet se sádrou. (KucC)
  • Vo filme si zahrali herci, ktorých dnes poznáme z filmov o Harrym Potterovi. Ako napríklad David Thewlis (Einon), ktorý stvárnil Remusa Lupina a Jason Isaacs (Felton), predstaviteľ smrtožrúta Malfoya. (Greenpeacak)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama