Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (435)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jsou kousky, které dětské srdce postihnou natolik, že kouzo nepomine už nikdy. Bylo mi 11, bojoval jsem zrovna s prvními příznaky dospělejších zodpovědností, ve škole mě to nijak zvlášť netěšilo a vůbec vše bylo docela mrzuté. Pak přiletěl Draco a vzal mě s sebou... Ačkoliv ke sci-fi tíhnu o malinko více než k fantasy, tenhle film je se svou kombinací humoru, pohádkové vážnosti, špičkových triků a nádherného závěru jednoduše věčně zářící hvězdou na nebi mojí dětské a fantasy nostalgie... Draco, Quaidův Bowen a překrásná hudba navíc těžko výrazněji zklamou i dospělého diváka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl vlastního draka a k tomu bez alkoholového přičinění.. Cohenův nejspíše životní počin, taková il buono, il brutto, il drago fantasy a tím myslím i tu fintu na vesničany ala Blonďák a Tuco. Dojemná, vtipná, zajímavě obsazená, bez nabubřelých digitálních efektů a pubescentního sorcerera s 1,5 dioptriemi. A to přece není zas tak málo.. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Já mám vůči většině pohádek zřejmě nějakou skrytou averzi, která mi během sledování způsobuje takřka až depresivní náladu. Tento snímek mě opravdu neskutečným způsobem nebavil. Dovedu ocenit snad pouze velmi příjemnou hudbu, sympatického hlavního hrdinu a na svoji dobu velmi kvalitně zpracovaného draka. Zbytek pro mě bylo naprosté utrpení. Zbytkem myslím zejména žalostný příběh, který v sobě neskrýval ani špetku nějaké zajímavosti. Naopak byl neskutečně stupidní. Pojednával o podprůměrně inteligentním rytíři, který nabral chybného dojmu, že mu drak zkazil dobré mravy nadcházejícího krále, který ve skutečnosti nikdy dobrý nebýval. Rytíř se tedy rozhodne začít zabíjet všechny draky v království. Poslední drak, který byl příčinou rytířova rozhořčení nad zabitím svých druhů mávne rukou a stane se s rytířem největším kamarádem, za kterého neváhá klidně položil život. Představte si podobnou situaci v běžném životě. Jste například německý učitel. Jednou jdete na nákupy k židovskému prodejci a něco si od něj koupíte. Židovský prodejce vám vrátí méně peněz, než si myslíte, že by vám měl vrátit. Velmi vás tato domněnka rozzlobí, stanete se diktátorem a rozhodnete se celou židovskou rasu vyhubit. Opravdu si nemyslím, že je tato pohádkou ideálním krmivem, které by mělo formovat mysli mladému publiku. Osobně bych se nad stupiditu příběhu klidně povznesl, ale brutálně mě snímek nudil, a to jsem se na něj celkem těšil a vkládal do něj své naděje. I když musím objektivně pochválit několik kvalitních prvků, tak je můj celkový divácký dojem žalostný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Hezký vtipný fantasy film, ve kterém se ale občas stane úlet, nad kterým zůstává rozum stát. Představte si, že by nějaký drak vyvraždil lidskou rasu a vy jako poslední žijící člověk byste se s ním spřátelili. V tomto filmu žádný problém, jen v opačném postavení druhů. Uvědomuji si, že je to vlastně komedie, ale tohle mě například trochu nakrklo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film s pohádkovým nádechem, který nikdy neurazí. Rob Cohen na začátku své cesty stát se áčkovým režisérem, která mu o jeden stupínek nevyšla, a především sázka na jistotu v podobě úsměvu Dennise Quaida. Osobně ho mám rád, je mi sympatický, takový filmový pan hodný/taťka, kterému nikdy nepřeju smrt na plátně. Dračí srdce má svou fantasy rovinu, která je načrtnuta ideálně i pro menší diváky. I po 14nácti letech bych na efektech nechtěl vůbec nic kritizovat, což mě trochu děsí. Takže všichni zapomeňte na "moderního" Eragona a paskvily s draky a vraťte se ke klasice, jakou Dračí srdce je... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Jména pěti drakobijců jsou Uhlric, Cavan, Ivor, Tavis a Trahern. (KucC)
  • Vo filmových i nefilmových kruhoch koluje legenda, že keď sa Steven Spielberg vracal z nakrúcania filmu Schindlerov zoznam (1993) v Poľsku cez Strečno, hrad ho zaujal a podal následne tak informáciu o tejto lokalite pracovnému zázemiu Dračieho srdca. (funesfilm)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama