Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo-li všechno ostatní ošizeno a zjednodušeno jen proto, aby byl Draco dokonalý, záměr se zdařil. Je to právě on, proč mám tenhle film rád, kromě něj pak libé exteriéry, má osudová Dina Meyer (v zrzavé verzi, ač jí ta paruka občas dost neseděla, je prostě........ :-), ne zcela otřelý příběh (hlavně tam nejsou dětští osudem vyvolení hrdinové, a to já ve fantasy hóóóóóódně oceňuji) a v neposlední řadě krásy slovenské země. Kdyby to bylo trošičku více krvavější, trošičku méně patetičtější a Eva Vejmělková dostala více prostoru (v řece, pod splavem, nejlépe ve společnosti Diny :-), byl by to takřka dokonalý zážitek. Jo, když na scénu nastoupil Milan Bahúl, málem jsem se zechcal smíchy. Ale je tam skvělý, jen na tuhle jeho polohu člověk není zrovna moc zvyklý. Takže, když už fantasy, tak takovéhle. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hravé fantasy s nádechem střední Evropy, poutavou hudbou a pohádkovou chemií mezi Quaidem a Conneryho drakem, který byl (minimálně ve své době) jedním z nejpoveděnějších digitálních hrdinů. Thewlise mám spojeného se sympatickými dobráky, ale role slizounskýho napřesdržku se zhostil parádně. Primárně rodinná (čti dětská) zábava, ale i po letech potěšila i mě. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. The World Of The heart-Main Title ,2. To The Stars ,3. Wonders Of An Ancient Glory ,4. Einon ,5. The Last Dragon Slayer ,6. Bowen's Ride ,7. Mexican Standoff ,8. Draco ,9. A Refreshing Swim ,10. Re-Baptism ,11. Bowen's Decoy ,12. Kyle, The Wheat Boy ,13. The Connection ,14. Flight To Avalon ,15. Finale , ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásny, jednoduchý rozprávkový príbeh na sobotné popoludnie pri kávičke a vianočnýh koláčikoch. Background v podaní Slovenskej prírody a Spišského hradu, kedy som objavoval miesta, ktoré som pretrajdal s batohom na chrbte milo poteší. Chválim aj prijemný Edelmanov soundtrack. Jeden z filmov, na ktorý mám slabosť. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Téda. Nu, i Eragon se mi zdál lepším fantasy snímkem a tím je zřejmě řečeno takřka vše. ~~~ Tomuhle spíše přísluší zařazení Fantasy / Komedie / Parodie. ~~~ Hláškující mnich ála Robin Hood, poslední z čestných rytířů starého řádu, kterému ale šíblo a v každé třetině filmu byl přesvědčen o něčem jiném, David Thewlis jako princ nebyla nejlepší volba, animace draka byla drahá, takže ze začátku máme fantasy jen díky scénám "Hele, mimo záběr kamery je drak, jéééé", sám Drak by mohl vystupovat v nějakém baru ve one-man bavičské show, scénář protkán lacinými gagy a na konci nesmí chybět důvod k urození slzy a hluboce moudrý proslov. Jediný klad tu snad byl Dennis, kterému ten rytíř celkem sedl. ~~~ Safiro, ty to vidíš... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Dennis Quaid (Bowen) si zlomil prst v souboji s postavou Davida Thewlise (Einon), což vedlo k tomu, že musel poslední dva týdny natáčet se sádrou. (KucC)
  • Bylo pořízeno přes 200 fotografií Seana Conneryho (Draco), které byly spolu s hlasovým záznamem použity k vytvoření draka, který by herce co možná nejvíc připomínal. (KucC)
  • Když Bowen (Dennis Quaid) při závěrečné bitvě v lese propíchne svým mečem jednoho z rytířů, vytáhne z něj poté meč bez jediné kapky krve. (Mia...)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama