Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (435)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem zadal Dračí srdce do vyhledávače CSFD, překvapilo mě, že se u něj objevil modrý čtvereček. Vždyť se jedná o jednu z nejlepších pohádek pro odrostlejší. Ústřední duo zarputilého cynického rytíře (skvělý Quaid) a smutně dobráckého draka (neslyšel jsem originální hlas Seana Conneryho, ale pochybuji, že nějak výrazně překoná bezchybný český dabing) je skvěle sehrané a jejich postupně se rodící přátelství navzdory hluboce zakořeněné nenávisti je silné a uvěřitelné. A to i vzhledem k faktu, že jeden z nich je kompletně vytvořený pouze týmem programátorů. Ve své době byly speciální efekty ve filmu naprosto úžasné a posouvaly na novou hranici to, co Spielberg naznačil v Jurském parku. A ani dnes se triková stránka Dračího srdce nemá za co stydět.…Nejsem vyložený sountrackář, málokdy mě zaujme instrumentální hudba, ale tady je přímo nádherná. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já v zásadě proti dabingu nic nemám, ale tento film byl jím naprosto zdevastován. Jinak díky za krásnou a milou podívanou. Nejvíce zde musím ocenit skvělý soundtrack, který dračí příběh olemoval mnohem silnějším zážitkem. V kůži rytíře Bowena bych nechtěla být ani na okamžik. I když ... okamžik ... já jsem v ní vlastně tak nějak byla. Život mě přivedl před podobné rozhodnutí, které bych nejraději vymazala ze svých vzpomínek. Jenomže to nejde. Takže vím přesně, jak těžké to pro něj muselo na konci být. Film měl všechno, co má dobrá fantasy mít. Napínavý děj, statečně bojující lid na straně dobra proti krutovládě a zlu a dojemný závěr. Ave Draco ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě když nebylo největším nebezpečím lidstva globální oteplování, úbytek zásob pitné vody nebo terorismus, létali nám nad hlavami draci. Ještě než rutinér Rob Cohen začal sázet na testosteronem nabitou jízdu s Vinem Dieselem (Rychle a zběsile, xXx), natočil dobrodružnou pohádku, která pro mě byla vždy jen solidně odvedeným řemeslem. Nic víc, nic míň. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tolik epických fantastických filmů zas tolik neexistuje a proto je radost sledovat každý, který za to stojí a povede se. Já jako malý vždycky na konci brečel. Umocňoval to fakt, že muzika, tomu dokázala dodat dost a já se z toho vždycky sesypal. Drak je zajímavé stvoření a ne tu dobu je zde velice slušně ztvárněné. Krom toho, je málo filmů, kde se drak objeví ztvárněn hezky a s dobrým příběhem, kvalitní muzikou a perfektním zpracováním. Když si to tak uvědomím, je dost možné, že právě tento film s drakem v hlavní roli je to nejlepší, co se za celou dobu dokázalo urodit. Dračí doupě nebo Eragon? Blbost jej s těmito filmy srovnávat, je svůj, je originální a dost možná jediný a proto ho mám tak rád. --- Takže než bys mi řikal Drak v tomhle jazyce, budeš mi řikat Draco v jiném jazyce? Zajímavé! ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá rodinná fantasy s neuvěřitelně sympatickým a nádherně trikově zvládnutým drakem , která ovšem trpí až moc televizním provedením jednotlivých soubojů a bitev , ale jelikož se jedná o béčkovou produkci , dají se tyto nedostatky odpustit. Musím zmínit velmi zajímavý a originální příběh a velmi dobrý casting hlavních protagonistů v čele s velmi dobrým Dennisem Quaidem a krásnou Dinou Meyer. Myslím si ovšem , že pokud by tento materiál byl svěřen schopnějšímu režisérovi , býval by byl i výsledek ještě lepší. ;-) Film: 73% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Natáčalo sa v roku 1994 na Slovensku. (Greenpeacak)
  • Jména pěti drakobijců jsou Uhlric, Cavan, Ivor, Tavis a Trahern. (KucC)
  • Když Bowen (Dennis Quaid) při závěrečné bitvě v lese propíchne svým mečem jednoho z rytířů, vytáhne z něj poté meč bez jediné kapky krve. (Mia...)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama