Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl vlastního draka a k tomu bez alkoholového přičinění.. Cohenův nejspíše životní počin, taková il buono, il brutto, il drago fantasy a tím myslím i tu fintu na vesničany ala Blonďák a Tuco. Dojemná, vtipná, zajímavě obsazená, bez nabubřelých digitálních efektů a pubescentního sorcerera s 1,5 dioptriemi. A to přece není zas tak málo.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nepodarená, zle natočená, rozprávka, na ktorú som sa skúšal už viac krát pozerať, ale zakaždým ma to dokázalo akurát tak otráviť. Vôbec sa mi to nepáči. Je to lacné. Televízna kamera, neschopná réžia, primitívne digitálne triky a hrozne zlé herecké obsadenie. Vymäknutý Dennis Quaid sa vôbec nehodí na predstaviteľa chrabrého rytiera. No to nič nie je proti tomu ako David Thewlis zahral zápornú postavu princa Einona. To mal byť princ? Na mňa pôsobí skôr ako pripitý, smradľavý bezdomovec. Fantasy scenár pritom nie je až taký špatný, ale to spracovanie naozaj za moc nestojí. ** ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co jsem vlastně čekal? Mít deset let, pláču blahem a ve škole se se ctí rytíře rvu za můj oblíbený fantasy film. Dnes... to sice není tak úplně k smíchu, ale ta cílová skupina je prostě zřejmá na první pohled. Chvílemi jsem převracel oči v sloup, chvílemi se naopak divil, že ten podivný guláš komedie a akce celkem funguje. Infantilní, úsměvné - nikdy více. Bráno čistě jako doplnění mezery a zároveň jako součást tématického týdne s Davidem Thewlisem :-). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem neotřelý příběh, který se však ve druhé polovině zvrtává v mnohokrát dokola omílané mlýnské kameny. Dennise Quaida mám celkem rád, takže mi to jeho fousatý rytíř živící se zabíjením draků vynahrazuje. Ale zápletka je tak čiročirá, že křišťálověji čistší být ani nemůže (vždycky jsem to chtěl použít). Vlastně ten konec je doslova hroznej, ale proti druhýmu dílu je to supr film. Vlastně i proti mnoha jiným fantasy je to skvělej film. A dobrá je i atmosféra středověku, přestože středověk to není. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Řekněme tři a tři čtvrtě hvězdičky. Mám hrozně ráda pohádky a když se nějaká povede, mám tendenci jí nadržovat. Hlavní nápad je skvělý, stejně jako hudba a zpracování draka. Slabinami jsou výprava, hlavní záporák a nedomakanost scénáře. Nemám nic proti Robu Cohenovi, ale možná by to chtělo evropského režiséra. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Vo filmových i nefilmových kruhoch koluje legenda, že keď sa Steven Spielberg vracal z nakrúcania filmu Schindlerov zoznam (1993) v Poľsku cez Strečno, hrad ho zaujal a podal následne tak informáciu o tejto lokalite pracovnému zázemiu Dračieho srdca. (funesfilm)
  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)
  • Jason Isaacs hrá postavu Lorda Feltona, nepriateľa draka menom Draco (Sean Connery). O niekoľko rokov neskôr v sérii o Harrym Potterovi hral postavu Luciusa Malfoya, ktorý ma syna menom Draco, pričom jeho predstaviteľ sa volá Tom Felton. (H4ku11)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama