Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jsem na třech. Strašně silnejch třech, ale 4 dát nemůžu. Celý dílko s přihlédnutím na rok výroby byl fajn. Hlavní hero super. Sympaťák. Pohodář. Zrzka fakt pěkná.Naproti tomu mladej král neuvěřitelně škaredej. Drak bez problémů. Celý to ale bylo dost bloudění bez cíle. Najednou kde se vzala tu se vzala vzpoura. Nejsilnější moment pro mě byl uvěznění draka. Jenže nic víc. Nic co by mě chytlo za koule a drželo je. Takže závěrem. Pěkná pohádka, kterou vždy pochválím a doporučím. Mezi mou smetánku se ale nedostane. 69 procent. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy o drakovi, který je v tomhle filmu velice povedený ( viz Oscar nominace ). Poutavý děj, ve kterém najdete vše. Pohladí na duši, rozesměje.. prostě výborný film, který opravdu překvapil. Jsem velkým fanouškem fantasy a takhle nějak by to podle mně mohlo vypadat. Zdařilý kus. 80% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem neotřelý příběh, který se však ve druhé polovině zvrtává v mnohokrát dokola omílané mlýnské kameny. Dennise Quaida mám celkem rád, takže mi to jeho fousatý rytíř živící se zabíjením draků vynahrazuje. Ale zápletka je tak čiročirá, že křišťálověji čistší být ani nemůže (vždycky jsem to chtěl použít). Vlastně ten konec je doslova hroznej, ale proti druhýmu dílu je to supr film. Vlastně i proti mnoha jiným fantasy je to skvělej film. A dobrá je i atmosféra středověku, přestože středověk to není. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mně to teda sedlo jenom o málo víc, než kreténský Eragon, když bych použít něco tématem blízkého. Fantasy to sice je, ale takové unylé a dost amatérsky splácané. Dost slušnému obsazení se ty role nehodí a celý film jsem se nudil a bylo mi vlastně úplně jedno, jak to celé skončí, což není dobrá vizitka. 45% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film a navyše dračí film čo je jedna z mojich tém. Drakov já moc rád, no rozprávkových a navyše rozprávajúcich až tak nie, ale beriem to tak ako je to naservírované. Je to dobrá rozprávková fantasy zábava s dobrým dejom, pekne spraveným drakom a dobrými trikmi. Dennis Quaid mi v hlavnej úlohe príliš nesedel a výber nástupcu kráľa je priam príšerný. Dina Mayer ma tiež dvakrát nepotešila, takže herci šli tentokrát mimo mňa. Kamera je pekná, prostredie tiež, hudba je OK. Draco až na to, že rozprával bol fajn, škoda, že bol posledný. Záver sa mi príliš nepáčil, jednoducho nemám rád keď posledný jedinec svojho druhu zomrie, ale pre širšie publikum to je v poriadku. Ostávam pri lepšom priemere. 65% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Počiatočná scéna sa natáčala na Bátoryčkou preslávenom hrade Čachtice, o ktorom počul i Jules Verne, a vzal si ho ako podklad pre svoju knihu "Tajomný hrad v Karpatoch" (tiež sfilmovaný). Ďalšie scény sú natáčané na hrade Strečno, Spišskom hrade (neskôr jeho hradby poslúžili pri natáčaní filmu Posledná légia, 2007) a nesmiem opomenúť nádherný skvost Slovenského raja Tomašovský výhľad. (andykovac)
  • Snímek po necelých šesti měsících natáčení na Slovensku strávil celých 15 měsíců v postprodukci. (KucC)
  • Vo filme si zahrali herci, ktorých dnes poznáme z filmov o Harrym Potterovi. Ako napríklad David Thewlis (Einon), ktorý stvárnil Remusa Lupina a Jason Isaacs (Felton), predstaviteľ smrtožrúta Malfoya. (Greenpeacak)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama