Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná pohádka po americku o dobrém draku, rytíři drakobijci a králi, který měl tak zkaženou půlku svého srdce, že dokázal zkazit i tu druhou, kterou dostal od draka. Poměrně výpravný film kolísající na okraji několika žánrů (pohádka, dobrodružný, komedie, historický) je naší kultuře stejně vzdálen, jako naše pohádka Za humny je drak pro američany. Ale přesto jde o příjemnou podívanou pro všechny generace. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Mám draka a nebojím se ho použít." aneb jak si na létajícím plamenometu otevřít solidní obchod Dračí srdce je hezky udělaná fantasy pohádka s velice dobrým hereckým obsazením, kterému vévodí Dennis Quaid a půvabná Dina Meyer, pro kterou mám od Hvězdné pěchoty menší slabost. Jen David Thewlis není úplně tím pravým, démonickým záporákem, který by si podobný film zasloužil. Ovšem největší devízou filmu je na rok 96 skvěle zvládnutý drak. Nominace za efekty je naprosto zasloužená. Jen je občas škoda, že se v pár scénách herci dívají jinam, než se obří ještěrka nachází. Za pochvalu stojí také hudba a dobře zvládnutý, dojemný konec. Dračí srdce je pro mě nejlepší snímek Roba Cohena.Podobné filmy: Eragon (2006) ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Dračí srdce má pro mne prapodivné kouzlo. Jako malý jsem vyrůstal na fantasy literatuře a filmech. V rámci jistého studování fantastiky mě nejvíce uchvátil právě tento film. Mohl za to sympatický a skvěle napsaný charakter draka, či hlavní protagonista a záporák. Je mi pak k pláči, když pomyslím na to, jak můj oblíbený film zprasili v dalších pokračováních, které nemají s původním filmem ani nic společného. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nepodarená, zle natočená, rozprávka, na ktorú som sa skúšal už viac krát pozerať, ale zakaždým ma to dokázalo akurát tak otráviť. Vôbec sa mi to nepáči. Je to lacné. Televízna kamera, neschopná réžia, primitívne digitálne triky a hrozne zlé herecké obsadenie. Vymäknutý Dennis Quaid sa vôbec nehodí na predstaviteľa chrabrého rytiera. No to nič nie je proti tomu ako David Thewlis zahral zápornú postavu princa Einona. To mal byť princ? Na mňa pôsobí skôr ako pripitý, smradľavý bezdomovec. Fantasy scenár pritom nie je až taký špatný, ale to spracovanie naozaj za moc nestojí. ** ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá rodinná fantasy s neuvěřitelně sympatickým a nádherně trikově zvládnutým drakem , která ovšem trpí až moc televizním provedením jednotlivých soubojů a bitev , ale jelikož se jedná o béčkovou produkci , dají se tyto nedostatky odpustit. Musím zmínit velmi zajímavý a originální příběh a velmi dobrý casting hlavních protagonistů v čele s velmi dobrým Dennisem Quaidem a krásnou Dinou Meyer. Myslím si ovšem , že pokud by tento materiál byl svěřen schopnějšímu režisérovi , býval by byl i výsledek ještě lepší. ;-) Film: 73% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Pôvodne chceli producenti obsadiť do úlohy Bowena (Dennis QuaidLiama Neesona, ale štúdio sa nazdávalo, že by sa ako akčný hrdina u publika nepresadil. (H4ku11)
  • Natáčalo sa v roku 1994 na Slovensku. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 57 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama