Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem zadal Dračí srdce do vyhledávače CSFD, překvapilo mě, že se u něj objevil modrý čtvereček. Vždyť se jedná o jednu z nejlepších pohádek pro odrostlejší. Ústřední duo zarputilého cynického rytíře (skvělý Quaid) a smutně dobráckého draka (neslyšel jsem originální hlas Seana Conneryho, ale pochybuji, že nějak výrazně překoná bezchybný český dabing) je skvěle sehrané a jejich postupně se rodící přátelství navzdory hluboce zakořeněné nenávisti je silné a uvěřitelné. A to i vzhledem k faktu, že jeden z nich je kompletně vytvořený pouze týmem programátorů. Ve své době byly speciální efekty ve filmu naprosto úžasné a posouvaly na novou hranici to, co Spielberg naznačil v Jurském parku. A ani dnes se triková stránka Dračího srdce nemá za co stydět.…Nejsem vyložený sountrackář, málokdy mě zaujme instrumentální hudba, ale tady je přímo nádherná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo-li všechno ostatní ošizeno a zjednodušeno jen proto, aby byl Draco dokonalý, záměr se zdařil. Je to právě on, proč mám tenhle film rád, kromě něj pak libé exteriéry, má osudová Dina Meyer (v zrzavé verzi, ač jí ta paruka občas dost neseděla, je prostě........ :-), ne zcela otřelý příběh (hlavně tam nejsou dětští osudem vyvolení hrdinové, a to já ve fantasy hóóóóóódně oceňuji) a v neposlední řadě krásy slovenské země. Kdyby to bylo trošičku více krvavější, trošičku méně patetičtější a Eva Vejmělková dostala více prostoru (v řece, pod splavem, nejlépe ve společnosti Diny :-), byl by to takřka dokonalý zážitek. Jo, když na scénu nastoupil Milan Bahúl, málem jsem se zechcal smíchy. Ale je tam skvělý, jen na tuhle jeho polohu člověk není zrovna moc zvyklý. Takže, když už fantasy, tak takovéhle. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen nie je typ pre rozprávky, ale stále je mi takto sympatickejší ako pri jeho akčných výplachoch. Inak všetko je tu čistý priemer, viac ako euro televízna rozprávka typu Fantagiro, ako hollywoodsky veľkofilm. Dračie srdce je bez ohľadu na to, či sa vám páči alebo nie, pre každého Slováka povinnosť. Ako napríklad aj Peacemaker. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem neotřelý příběh, který se však ve druhé polovině zvrtává v mnohokrát dokola omílané mlýnské kameny. Dennise Quaida mám celkem rád, takže mi to jeho fousatý rytíř živící se zabíjením draků vynahrazuje. Ale zápletka je tak čiročirá, že křišťálověji čistší být ani nemůže (vždycky jsem to chtěl použít). Vlastně ten konec je doslova hroznej, ale proti druhýmu dílu je to supr film. Vlastně i proti mnoha jiným fantasy je to skvělej film. A dobrá je i atmosféra středověku, přestože středověk to není. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění - Oscar 1996 - nominace: vizuální efekty. ....Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - fantasy film. Hudba : Randy Edelman. DIALOG - Bowen ( Dennis Quaid ) : Sejdeme se ve vesnici, Draco. Draco ( Sean Connery ) : To se ti lehce řekne. Tentokrát vyberu prachy já a ty zemřeš. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Jason Isaacs hrá postavu Lorda Feltona, nepriateľa draka menom Draco (Sean Connery). O niekoľko rokov neskôr v sérii o Harrym Potterovi hral postavu Luciusa Malfoya, ktorý ma syna menom Draco, pričom jeho predstaviteľ sa volá Tom Felton. (H4ku11)
  • Při rozjezdu projektu tvůrci naráželi na neochotu studia Universal zafinancovat jeho realizaci. Změna názoru přišla až po úspěchu Jurského parku (1993). (Shakaar)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama