Reklama

Reklama

Tajemství vesmíru

(seriál)
  • Velká Británie The Complete Cosmos
všechny plakáty
Velká Británie, 1998, 25x10 min

Hrají:

Jon Snow

Obsahy(1)

Zveme vás do fantastického světa planet, komet,hvězd,souhvězdí a galaxií ! Cyklus TAJEMSTVÍ VESMÍRU vás zavede na cestu od sluneční soustavy přes Mléčnou dráhu až k okrajům vesmíru. Umožní vám setkání s nádhernými místy kosmu, s jeho vzdálenými a záhadnými končinami, uchvátí vás do víru barev a pocitů! (ČSFD)

Recenze (7)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tajemství vesmíru je perfektní dokument. Dokument obsahuje spousty detailních informací o téměr všech vesmírných fenoménech. S obsahem jsem maximálně spokojen. Jenom to technické zpracování mohlo být v roce 2000 trochu lepší. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě naučný dokument podaný ve třech formulích: 1. Od Slunce k Marsu 8/10, 2. Od Jupiteru ke kometám 8/10, 3. Cesta nekonečnem 9/10. Obrazové ztvárnění a některé informace jsou už sice trošíčku starší, nicméně se nedá říct, že by mi to nějak vadilo. Celkový dojem 83% ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Technickým zpracováním poměrně skromný, ale formou pojetí výtečný naučný dokument, který byl k nám vpuštěn na VHS pod záštitou Readers Digest Výběr. V prvních dvou dílech se dozvíme základní informace o naší sluneční soustavě, planetách a planetkách, Slunci, kometách a všem ostatním významnějším, co se nám tu kolem pohybuje. Třetí díl pojednává o naší mateřské galaxii, blízkém pozorovatelném okolí (zaplaťpánbů za Hubblův teleskop), stavbě a předpokládané struktuře celého vesmíru i podstatě nám známého časoprostoru. Sympaticky nápaditou a zároveň velmi přínosnou formou převážně počítačově animované obrazy doplněné srozumitelným komentářem servírují neuvěřitelná fakta týkající se známých tajemství vesmíru i dosud nevysvětlitelných vesmírných zázraků, na které ve spoustě případů ještě dlouho bude lidský rozum krátký. ()

PeterMC 

všechny recenze uživatele

vyborne, len uz trochu stare, chcelo by to nieco nove, s novymi informaciami, za 10 rokov sa toho urcite vela zmenilo ... ()

david666 

všechny recenze uživatele

Co se týče informací, některé mohly být pro laiky lépe vysvětleny. Také obrazové zpracování je trochu zastaralé. Jinak ale poučný dokument. Už aby se pracovalo na osídlení Marsu:-) ()

Libb 

všechny recenze uživatele

proč to tady má vyplněné: sci-fi? Je to populární formou podaný dokument, něco jako naše Okna vesmíru dokořán, ale asi s trochu větším rozpočtem. Čímž ani náhodou nechci shazovat Okna... Kdo se o vesmír zajímá a přitom vlastně moc neví, nebojí se trochy fyziky, pro toho je to výborný dokument. No a pro nás, kteří máme za sebou Okna vesmíru dokořán, případně ještě něco navíc, je to hezké připomenutí, osvěžení toho, co už známe. U mě super. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny díly tohoto seriálu komentovaným Miroslavem Táborským. Každý díl vás zavede někam jinam přes sluneční soustavu přes oko Hablova teleskopu do hlouby vesmíru spatřit nejvzdálenější místa, tvary, které ve vesmíru můžem spatřit, nejbližší černé díry, obří černé díry, kvasary, pulsary, dvojhvězdy, na co si jen vzpomenete, přes výrobu a využití sond a družic, které pozemšťané za tu dobu vyrobili, první obrázky z Titanu, jediného měsíce, který se může chlubit atmosférou složenou převážně z dusíku a metanu. ()

Reklama

Reklama