Reklama

Reklama

Kyôryû sentai Juurenjâ

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Šestnáctý seriál z franšízy Super Sentai byl jako první přepracován (převzetím bojových scén) do seriálu Strážci vesmíru, čímž byla zahájena dodnes trvající praxe adaptování Super Sentai seriálu s ročním odstupem do svébytné americké série Power Rangers. Hrdiny japonského originálu jsou zástupci pěti kmenů, kteří jsou vzbuzeni z 170 milionů let trvajícího spánku, neboť se z magického zajetí uvolnila čarodějnice Bandora a její pomahači. Ta v pravěku vedla proti lidstvu válku a stála za vyhubením dinosaurů, se kterými pravěcí lidé pokojně koexistovali. (Ertai)

(více)

Recenze (2)

cinemag 

všechny recenze uživatele

Původní předloha Power Rangers aneb Strážci Vesmíru po Japonsku. O poznaní drsnější. Třeba představitel zeleného strážce - Burai zemře. V americké verzi zelený strážce - Tommy jen ztratí síly. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto dílka se už nedivím, že Haima Sabana ani nenapadlo vzít jej tak jak stojí a leží a jen ho nadabovat. Ať jsou Strážci vesmíru sebevíc praštění (a byť je miluju, tak v nemálo případech bez debat jsou), jejich předloha je ještě sestakra praštěnější. Jasně, najdou se místa, kde si Strážci z Japonska počínají líp než jejich kolegové z Andělského Háje (př. Frankenstein - rozdělit jedno sakra boží monstrum na víc nebyl dobrý nápad, nebo mafiáni modrý a růžová - ale už vidím cenzory v USA jak reagují na takový nápad). Ale v základě není pochyb, že tady kopie překonala originál. ()

Reklama

Reklama