Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermířská pohádka plná intrik, soubojů a lásky... Komtesa Alexandra není jako jiné princezny. Nečeká v koutku, až jí štěstí spadne do klína a na bílém koni pro ni přijede krásný princ. Je tvrdohlavá, statečná, miluje šerm a jízdu na koni. Když ji otec (M. Štěpánek) nutí do sňatku s Arnoštkem (R. Kalvoda), uteče z domova v převleku za chlapce. Vydá se lesem za starou čarodějnicí (B. Holišová) s prosbou, aby se podívala do její budoucnosti. Bude ji to však něco stát. Ztratí své krásné vlasy, ale dostane kouzelnou mast. V převleku odejde do světa, kde potká mladého Valentina (V. Udatný), který se právě vrací domů z války… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jé, v té pohádce se šermuje, to je snad zas další pokus o český akční film, no ne? Jenže pozor, páni televizní režiséři, na takový projekt by to chtělo tučnější prasátko a schopnější herce/šermíře. Na to, že dějově jsou televizní pohádky k ničemu, už jsme si zvykli, tak alespoň ať to šermování má nějaké grády a nevypadá jako hospodská půtka značně podnapilých jedinců. ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Slabší, pohodová pohádka bez atmosféry. Pár šermovaček, několik rádo-by vtipných hlášek a konec jako zvonec. Vilém Udatný vypadal se strništěm a kloboukem naraženým do čela jako učiněný Van Helsing, celý český Hugh Jackman! Možná by ho měli obsazovat do přednějších rolí. Co se týče kamery, zajímá mě, na jaký objektiv to natáčeli. Přišlo mi, že braz byl dost často zkreslený. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka jako stvořená k oddechu po nedělním obědě. Navíc je zajímavá tím, že v ní nejsou jen černobílé postavy a má mnohonásobně zajímavější zápletku než většina nových pohádek (včetně pokračování Zvonící a Zázračné meče, ty bych si klidně nechala ujít). Vlastně je to celkem slušná fantasy. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Tak náhodou to bolo celkom milá "šermiarska rozprávka" - vrámci možností tv spracovania. Ten šerm bol úsmevný, herci držali zbrane prvý krát v živote a bolo to hrozne zrejmé, takisto však bolo vidieť, že za choreografiou stál niekto, kto vie o čom to je a snažil sa duely stavať na reálnych technikách. To kvitujem. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se zřejmě zhlédly v Dumasových románech, a tak se rozhodli převést Mušketýry do našeho prostředí. Herci namaskovaný přesně dle dané tématiky (Čenský, Navrátil). K tomu se přidá Vilém Udatný jako dvojník Hugha Jackmana. Škoda poměrně mdlého příběhu, a opravdu laciné choreografie. Nepovedený nápadník je přehnaný kýč a stereotyp, z toho už jsme snad vyrostli... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama