Reklama

Reklama

Plný kapsy šutrů

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vynikající současná komedie irské autorky, oceněná řadou prestižních mezinárodních cen. Vděčné a neočekávané komediální situace a neobvyklý princip obsazení z ní udělaly divácký hit. Dva herci zde hrají šestnáct postav, včetně ženských. Absurdní situace se střídají s vážnými a vytvářejí harmonický celek. Komedie byla přeložena do více než 16 jazyků světa. Světovou premiéru měla v roce 1999 a u nás se poprvé hrála o tři roky později. Miroslav Vladyka a Radek Holub ji pro mimořádný divácký úspěch hrají dosud. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neznám mnoho divadelních her, které by se točily okolo natáčení filmu. Tohle je vlastně ta jediná a nejlepší kterou znám, není to však důvod, abych jí nadhodnotil, vlastně o žádný zázrak nejde. Herci mají co dělat, aby se zorientovali v tom, kterou roli zrovna hrají, pro velká dramatická gesta jaksi nezbývá prostor (stejně jako pro rekvizity), oba dva každopádně zaslouží velký obdiv. Plný kapsy šutrů oplývají jednodušším humorem, jsou hodně založené na pitvoření a přehrávání, na pořádnou kritiku poměrů na place se nezmohou, ačkoliv o ničem jiném než o poměrech na place ani nejsou. Paleta figurek je opravdu pestrá, nechybí pomlouvační komparsisté (včetně posledního žijícího z Tichého muže), neskutečným entuziazmem obrněná asistentka, afektovaná americká hvězdička, dutolebá gorila z ochranky, režisér - imbecil... . Scénář z daného prostředí však zdaleka nečerpá maximum a je koncipován způsobem, který bude vyhovovat i naprostým filmovým analfabetům. Jedna z dějových linií lehce připomíná námět komedie Notting Hill, která s lehkostí Britům vlastní říká totéž (jenom bez těch náznaků cynismu). Autorkou hry je nepříliš známá irská herečka Marie Jones. Ta vycházela ze zkušeností nabytých během natáčení dramatu Ve jménu otce a jak vidno, došla k trpkému poznání, že "žádnej americkej sen neexistuje", proto také závěr vyznívá více do hořka než do sladka. O Irech se říká, že mají hodně podobný smysl pro humor jako Češi, kdo ví, možná skutečně mají, tato hra jej každopádně mnoho nenabízí. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Divadelní představení o tom, jak do reality zapadne nelítostný klín filmu, když se do chudé Irské vesničky vydá holywood natáčet biják.. Pro mě po Karamazových druhý snímek v krátké době, koketující s propojením těchto tří světů, tentokráté ale bez kamer a za pomoci dvou herců, se schyzofrení dokonalostí obstarávajících asi dva tucty postav :-) Představení je to tragikomické ale ani tragi ani komedie neni nijak silným zážitkem. Hezky to plyne, ale beru to spíše jako příjemné odreagování než silný kulturní zážitek... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V poslední době objevuji tvorbu, která mě ještě donedávna úplně míjela, především právě co se týká divadla. Tohle je jedna z věcí, která si získala můj velký obdiv a jsem neuvěřitelně ráda, že jsem mohla divadelní záznam z tohoto představení vidět. Je to totiž krásná ukázka skvěle herecky zvládnutého pohybového divadla. Sledujeme dva herce, jak se proměňují v množství různých rolí, jak plynule přecházejí mezi naprosto jiným držením a napětím těla, a jak tvoří u každé postavy odlišnou atmosféru. Pokud s něčím takovým máte aspoň trošku zkušenost, musíte uznat, že tohle není jen tak. Nad Radkem Holubem a Miroslavem Vladykou jsem skutečně žasla. Samozřejmě nevyzdvihuju jenom práci s tělem, i když je to zásadní prvek v této hře, ale celá inscenace byla velmi vtipná a zábavná, navíc zasazena do prostředí natáčení filmu, což mě osobně taky velmi zaujalo a z vlastních zkušeností vím, že takhle to u filmařů a komparzu skutečně chodí... Konec sice trochu vyšuměl do ztracena, ale jinak jsem se náramně bavila. ~(4,3)~ ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Výborný text, ale ti dva šmíráci, Vladyka a Holub, celé představení zazdili přístupem "pozor, humor!" ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu objektivní, protože jsem Kapsy viděl v divadle, a to je samozřejmě úplně o něčem jiném. Možná vidět to jenom v televizi, nebyl bych tak nadšený, ale věřte, že Vladyka (ten především) i Holub jsou ve svých šestnácti postavách dokonalí. Nemusí se nijak složitě převlékat, stačí jenom pohazovat hlavou, žvýkat nebo udělat hrb a postavy si nespletete. A po chvíli dojde k něčemu ojedinělému - přestanete si uvědomovat, že jsou tam sami dva. Najednou uvidíte svéráznou irskou vesničku v celé své kráse a teprve na konci, při děkovačce, ustrnete, když při počítání klanějících se umělců skutečně napočítáte jenom do dvou... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, Vladyku jsem nikdy ráda neměla a svůj pocit jsem díky této hře potvrdila. Jeho pitvoření (hlavně, když hrál tu asistentku) mi neskutečně vadilo. Na druhou stranu mě mile překvapil druhý (a poslední) herec, Radek Holub. Když přidám skutečnost, že mi asi deset minut trvalo, než jsem se vůbec v ději zorientovala, a ke konci představení jsem dokonce usínala nudou, lépe hodnotit nemůžu. ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony pana Vladyky a Holuba. Po několika úvodních minutách, než jsem se dostal do děje jsem se skvěle bavil. Bohužel děj druhé části filmu už byl malinko slabší. Každopádně doporučuji. 85% ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Měl jsem čest vidět toto představení v divadle Rokoko v Praze a výborně jsem se bavil vynikajícími výkony obou herců. Radek Holub a Miroslav Vladyka hrají pouze ve dvou asi 20 postav a příběh je vtipný, zamotaný a celkově na mě působil skvěle. Doporučuji... ()

Zuzanyje 

všechny recenze uživatele

Famózní hořká komedie irské autorky Marie Jonesové, Miroslav Vladyka s Radkem Holubem naprosto hladce vklouzávají z jedné postavy do druhé a divákovi nedají šanci, aby se ve změti těch 16 jimi hraných postav jakkoli ztratil. Každým gestem, držením těla, mimikou ve tváři, rejstříkem posunků, změnou hlasu i intonací jednoznačně jednotlivé postavy odlišují. Herecký koncert, který působí i z televizní obrazovky. Ale vidět je naživo, to je teprve zážitek! Vřele doporučuju. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Většinou vtipné, výborně zahrané a poněkud nepřehledné. Hlavně Holub válí. A z celé té, místy matoucí, plejády postav, jsou nejlepší Holubův bodyguard a Vladykova asistentka režie. ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

5* pokud jste shlédli divadelní představení naživo, jehož atmosféra vás dokonale pohltí. Fantastické výkony pánů Vladyky a Holuba a přesně namíchaný koktejl komedie a tragedie rozhodně stojí za vidění. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Až na pár momentů mi to nijak vtipné nepřipadalo, navíc to bylo opět jedno "minimalistické" divadlo. To nemohli mít herci aspoň plastové atrapy mobilů, když hráli, že telefonují? Kapsy snad měli, nebo i to oblečení bylo "minimalistické"? ()

RossyRoss 

všechny recenze uživatele

Geniální představení... Vladyka s Holubem (nelze soudit podle všech představení, nýbrž podle jednoho konkrétního) předváděli špičkové herecké výkony... Tragikomedie o dvou hercích , a (cca) dvaceti postavách bez jediného odchodu z jeviště ... prostě parádička! :) ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Opravdu bravurní komedie, kterou sehráli Mirek Vladyka s Radimem Holubem, neměla ani chybu. Pakliže jednou za čas zajdete do divadla a uvidíte tento nadpis, běžte se na to juknout, když ne, přijdete o skvělou filmařskou show. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecké výkony obou dvou protagonistů.Ztvárnit větší množství postav jen vyzdvihne hercovu genialitu.A o to tady asi šlo.Scénář byl taky povedený,mělo to děj,mělo to spád a mělo to i humor.Přece jen však jsem zastáncem divadelních představení - 20 postav = 20 herců.Pak by to mohlo mít i 5*. ()

Reklama

Reklama