Reklama

Reklama

Byla jednou pěkná banka a několik zločinců, kteří ji chtěli vyloupit... Lupič Dee Bishop a jeho banda se pokusí vykrást banku v městečku Val Verde. Šerif Johnson však muže zajme a soudce je za jejich zločin odsoudí k smrti. Když se v blízkém San Antoniu o chystané popravě dozví Mace Bishop, rozhodne se mladšího bratra zachránit za každou cenu. Na cestě do Val Verde si proto počká na kata, jenž má vykonat rozsudek. Právě od něj si „vypůjčí” šaty a v přestrojení pak odsouzencům pomůže utéct přímo zpod šibenice. Jako rukojmí si s sebou Dee Bishop vezme krásnou Marii Stonerovou, do níž je zamilován stárnoucí šerif July Johnson. Bude to on, kdo povede trestnou výpravu za uprchlíky, kteří mají namířeno na území texasko-mexických hranic, kde neomezeně vládnou tlupy banditů, tzv. bandoleros... Slavný western natočil klasik amerického filmu Andrew V. McLaglen (Shenandoah). Působivost příběhu stojí na hereckých výkonech hlavních představitelů: James Stewart v roli Mace Bishopa, Dean Martin jako jeho povedený bratříček Dee, Raquel Welchová v úloze Stonerové a George Kennedy v postavě stárnoucího a tvrdohlavého šerifa Johnsona. (Česká televize)

(více)

Recenze (92)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Western s prvky romantiky? Proč ne. James Stewart nám ukazuje, že i na stará kolena zvládal hrát akční roli. Se svou bandou lupičů, hromadou peněz a krásnou dívkou jako rukojmí prchají z Texasu směrem do Mexika. V patách jim je šerif se svou partou. Po cestě naráží na bandity, kteří jim komplikují cestu. Nemůže to skončit jinak než velkou přestřelkou. Filmu dost přidává neskutečně půvabná Raquel Welch jako dívka v nesnázích. "Pro mě to jsou jen kauzy." ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Správní muži v roce 2019 sledují starý westerny! A teplouši chodí do kina na marvel filmy! A jakej je to vlastně film? Je to akční honička - road movie - kde se situace mezi šerifovou bandou a lupiči několikanásobně otočí nohama vzhůru. A nakonec přijde "vichr z hor" - přestřelka s bandity, kde všechny už nepotřebné postavy vyjdou postupně z úkrytu na prostranství a nechají se proděrovat. Takže zdánlivě taková blbost. Nicméně je tu jedna důležitá příběhová linka: šerif, který se po celý film snaží sbalit Raquel Welch. Šerif je v tomhle filmu napsanej jako ten největší simp a captain Save-A-Hoe, co kdy kráčel světem. Důležité je to tím, že je to hlavní hnací silou celého příběhu, a pak tím, že kvůli tomu skoro všichni šerifovi muži zemřou. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stockholmský syndrom není pohlavní nemoc, takže se načesaná ex-šlápota Raquel Welch může stát středobodem zájmu. Šerif George Kennedy chce vniknout, ale nemůže, desperát James Stewart může, ale nechce a jeho brácha Dean Martin chce, ale bojí se zeptat. Do toho zmínky o rudokožcích a krvežízniví znásilňovači, co mají na vlajce červenou, bílou a burritos. Western bílý jak kápě Velkého čaroděje, který se na sklonku šedesátých trochu snažil o nějakou inovaci v žánru a nyní by už neměl prostor.. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, iba priemer, ale mám slabosť pre dobre napísané a zahraté postavy. Tie v Bandoleru vďaka obidvom spomenutým momentom dýchajú skutočným životom, nie sú to žiadne figúrky v službách príbehu o zloduchoch a správnych šerifoch, ale ľudské bytosti so všetkým pekným aj nepekným, čo k nám patrí a prežívajú normálny malý príbeh, ktorý mňa osobne tak akurát pobavil aj dojal a ak budem mať tú možnosť, rád sa k nemu vrátim. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Western z období úpadku zájmu publika o tento žánr,kdy se výroba klasických westernů přesouvala do Evropy a vznikl fenomén tzv. spaghettiwesternů.V USA se točilo výrazně méně snímků než o desetiletí dříve,na druhou stranu přestaly mít tak šablonovitý charakter a byly znát pokusy o inovace a nové pohledy na fenomén "divokého západu".Bandolero má tradiční formu,ale postavy jsou prokleslenější,nikoliv černobílé.Dalším kladem jsou slušné herecké výkony.Celkový dojem 50%, příznivci žánru mohou bez obav přidat dalších 10-20%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohráva po občianskej vojne, no bankovky, ktoré trčia z Bishopovej (James Stewart) tašky, pochádzajú z 20. storočia. (Arsenal83)
  • Príbeh sa odohráva v malom mestečku zvanom Val Verde. Fiktívna krajina s rovnakým názvom figuruje tiež vo filmoch Komando (1985) a Smrtonosná pasca 2 (1990). (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v dedine Alamo, ktorá bola postavená pre natáčanie rovnomenného filmu z roku 1960. Natáčalo sa tiež v Brackettville, štát Texas. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama