Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě o hodně horší než první díl, jediný pozitivum, který jsem na tomhle dílu viděl byl ne až tak trapnej konec jako byl v jedničce, ale to ostatní to byla hrůza, celej film byl vlastnš jenom o tom jak Harry Potter s někym soutěží nebo bojuje a pokaždý slavně zvítězí, každej se raduje a samozřejmě ten kdo byl poražen je strašně nasranej a rychle utíká, poprvý to ještě šlo, ale když už se to opakovalo poněkolikátý, tak mi to příšlo spíš k smíchu, stejnětak už mi hodně vadí jak kamkoliv Potter přijde, tak tam ho znaj a strašně ho obdivujou a žasnou jak je skvělej, samozřejmě že chápu, že Potter je slavnej kvůli svý jizvě na ksichtu od Voldemorta, ale už je to tam trochu moc opakovaný. Další věc co se mi na tom nelíbila, je Harry Potter v roli akčního hrdiny, kterej kosí hada, respektive ho probodne, to se do takovýhleho filmu opravdu moc nehodí a ještě když ho zabije takovej smrkáč. Celkově mi připadlo že se to celý snažili udělat akčnější, rychlejší a občas temnější, to se sice povedlo, ale filmu to spíš ubralo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, tedy napsat, že mě nízké hodnocení celkem překvapuje. Nepatřím mezi ty lidy, co milují fantasy a přes zamlžené brýle v každé chvíli počítají čtverečky na mapě Dračího doupěte, ale tenhle Potter se mi líbil. Řekl bych, že je lepší než jednička. Sice je utahaný, ale konec je celkem zajímavý a chílemi i napínavý. Takže 4* se mi zdají býti adekvátní. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce mě film daleko více bavil, je v něm víc o vtip se pokoušejících scén (v Kameni to byly spíš ty takové "rodinné") a také přibyly charismatické postavy, zejména okouzlující Kenneth Branagh a nesnesitelně blonďatý Jason Isaacs. Christian Coulson pro mě bude navždy jediným opravdovým Tomem Riddlem, ten šašek z Dvojího prince ať mi nechodí na oči. Ufňukaná Uršula je ještě přirozená, ačkoliv, jako většinu postav, ji později čeká naprosté zpitomizování. Líbí se mi i výtvarné pojetí samotné komnaty, nicméně celkově je film pořád ještě příliš neosobní a působí jenom jako práce na zakázku. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přece jen o něco dospělejší, temnější a v celkovém součtu tedy i lepší, nežli díl první. Přihlouplá nasládlost a infantilnost je rovněž na ústupu, za což vděčíme jak autorce předlohy, tak i přece jen o něco starším hlavním hrdinům. Vizuální efekty jsou tentokráte o poznání propracovanější a sekvence s "očarovaným balónem" je strhující. Snad jen Williamsova hudba je tak trochu nezáživná a ve většině pasáží v podstatě kopíruje díl první. Tajemná komnata je však mnohem barvitější a emocionálně nabitější, než předchůdce. Gigantická stopáž ani zdaleka nevadí tak, jak by se mohlo zdát a i přes téměř tříhodinovou délku se pocit nudy dostavoval za celou projekci zřídka kdy. Skutečně značný upgrade. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Když se na scéně poprvé objevil Lucius Malfoy (Jason Isaacs) – v obchodě s knihami – a klepl Draca (Tom Felton) přes prsty, udělal to tak tvrdě, že Tom Felton začal brečet. (Rekpet)
  • Náklady na reklamu: 50 milionů amerických dolarů; náklady na výrobu: 100 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend: 88 357 488 milionů dolarů (3682 kin). (lubos111)
  • Tajemná komnata je celosvětově druhým nejvýdělečnějším filmem roku 2002, předběhl ji jen Pán prstenů: Dvě věže. Nicméně je to ale zároveň nejvýdělečnější ne-americký film roku 2002 s 617 miliony amerických dolarů. Oproti tomu Dvě věže vydělaly 584,5 milionů dolarů. (HappySmile)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama