Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je druhý díl Harryho Pottera lepší než díl první (HP a Kámen mudrců). Na hercích je poznat, že o něco zestárli a jejich výkony jsou dobré, zejména Daniel Radclife nepůsobí tak apaticky jako minule. Příběh je mnohem zajímavější a nesestává jen z epizodek, kdy se seznamujeme se světem J.K. Rowling. Skvělí jsou dva (respektive tři) hlavní záporáci - Draco a Lucius Malfoyovi a Tom Marvolo Riddle. Temnější atmosféra filmu sedí. Doufám, že příštímu dílu již budu moci udělit plný počet hvězdiček. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pořád si to drží pohádkový styl, i když byl o poznání drsnější než v Kameni mudrců. Je tu podobná zápletka jako z předchozího dílu, která je doplněná o nové postavy, ať z dobré, tak ze špatné strany a příšery baví. Škoda, že Chris Columbus natočil jen první dva Herráky. Další díly už nejsou pro rodiné sledování to pravé ořechové, jsou moc krvavé. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Tento diel sa mi zdal byť a malinko slabší ako prvý ale nechýba v ňom dráma, fantasy a tiež ako aj v prvom dieli rodinný námet. V celku podarený druhý diel......................Soundtrack John Williams: 1. Prologue Book II And The Escape From The Dursleys [3:32] ,2. Fawkes The Phoenix [3:46] ,3. The Chamber Of Secrets [3:50] ,4. Gilderoy Lockhart [2:06] ,5. The Flying Car [4:08] ,6. Knockturn Alley [1:48] ,7. Introducing Colin [1:49] ,8. The Dueling Club [4:08] ,9. Dobby The House Elf [3:27] ,10. The Spiders [4:33] ,11. Moaning Myrtle [2:06] ,12. Meeting Aragog [3:19] ,13. Fawkes Is Reborn [3:19] ,14. Meeting Tom Riddle [3:38] ,15. Cornish Pixies [2:13] ,16. Polyjuice Potion [3:52] ,17. Cakes For Crabbe And Goyle [3:30] ,18. Dueling The Basilisk [5:03] ,19. Reunion Of Friends [5:08] ,20. Harry's Wondrous World [5:02], ()

Cival 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než jednička. Triky šly malinko nahoru, atmosféra příjemně potemněla, Emma Watson a zejména Rupert Grint se herecky roztomile vybarvili a navíc jsou zezadu podporováni skvělým Branaghem. Ale Columbus už asi nikdy nebude ničím jiným než nudným řemeslníkem bez pořádného stylu - takže ospalý Potter vypadá vedle jiného kasaštyku, Pána prstenů, jen jako špatný vtip. Neúměrně dlouhý vtip s tragickým ústředním představitelem, kterému bych dal doživotní zákaz lézt na plátno. Naštěstí ve trojce přijde osobitý Cuáron, takže se můžeme těšit na výrazné zlepšení. Pokud se mu podaří eliminovat Radcliffa a dohlédnout na opravdové ADAPTOVÁNÍ knižní předlohy (tj. uzpůsobení pro potřeby filmu, vyhození některých pasáží a zvýraznění jiných) a ne jen otrocké přepisování s otravnými minutami vysvětlovacích dialogů, mohli bychom se konečně dočkat opravdu dobrého filmu. Doteď jsou to jen prázdné prefabrikáty, které uspokojí pouze děti a nekriticky nadšené milovníky knížek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me o stupen horsi nez prvni dil a to z nekolika duvodu. Prvni pulka filmu je sem tam trochu nudna, hlavne z toho duvodu, jak kdyby se tvurci nemohli dohodnout, co to chtej vlastne tocit. Jestli trochu temnejsi fantasy nebo furt pohadku pro deti, misty se tak hraje na strasidelnou atmosferu, pak se najednou zase saskuje a je to cely proste takovy nevyvazeny a vysledek je ten, ze me to buhvijak nebavilo. Druhej problem je delka, je mi jasny, ze se sem toho pokusili narvat z knizky co nejvic a kniha tlustsi nez Homerovo sandwich se proste neda narvat do 90 minut, ale 160 uz je proste moc, obzvlast, kdyz se jede podle stejnyho schematu jako prvni dil. Me to proste prislo jak sjety pres kopirak. Uvod mezi mudlama je spis otravnej, obzvlast, kdyz cela Harryho rodinka jsou mega otravny hovada, ktery bych s chuti rozkopal. Nasleduje nakup ucebnich pomucek a uz se hrabem vlakem do Bradavic, kde se chodi na hodiny, hraje Famfrpal a pak se zase hleda nejaka zahadna mistnost a vse samozrejme uzasne vyresi Harry. Proste to uz jsem jednou videl a v prvnim dilu me to bavilo vic. A jen tak mimochodem, jejich skolni rok bych chtel mit, asi tak tri hodiny vyuky a zruseny zkousky. Detsky herci hrajou stale stejne = nehrajou, dospeli opet nemaj buhvikolik prostoru, akorat ten Branagh je zabavnej a triky jsou sice lepsi, ale zadnej zazrak. Tentokrat to zkratka na 5* nebude. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Když Harry (Daniel Radcliffe) poprvé vchází do doupěte, na krbu chybí truhlík s letaxem, který se hned v následující scéně objevuje. (Nevka)
  • V knize Hermiona nerozumí nadávce mudlovský šmejd, musí jí to vysvětlit Ron. Ve filmu se téměř rozbrečí a je uražená. Přestože žila v mudlovském světě, zná i nadávky a urážky ze světa kouzelníků. (Jacinda)
  • Když se na scéně poprvé objevil Lucius Malfoy (Jason Isaacs) – v obchodě s knihami – a klepl Draca (Tom Felton) přes prsty, udělal to tak tvrdě, že Tom Felton začal brečet. (Rekpet)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama