Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl Harryho Pottera. Columbus opět dokazuje, že Harryho má ze všech tří Potterovských režisérů zmáknutého nejlíp, scénář se pořád ještě nemusí potýkat s encyklopedickou délkou dalších knih a nedochází tak k násilnému krácení děje a atmosféra filmu navíc notně ztemněla. Herecké výkony jsou opět na velmi dobré úrovni a snad jedinou "chybičku", kterou můžu filmu vytknout je, že Emma Watson ještě nevypadá tak proklatě sexy jako v dalších dílech;). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky knihy je to stejně jako jednička skvělá záležitost. I když je děj občas zestručněn a celkově film nepřináší žádné překvapení, jde o vcelku zdařilý snímek. Napínavý, zábavný a se slušnou atmosférou. Lockhart v podání Kennetha Branagha je okouzlující a Jason Isaacs je i na malém prostoru suverénně nejvýraznější postavou celého filmu - záporák jedna báseň. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Opět další film z mé srdeční série. O něco lepší, o něco propracovanější, o něco výjimečnější nežli díl první. Zlepšení vidím především v tom, že na konci se setkáme s nadpřirozenou obludou, jež nežije v našem světě a která se výtvarníkům opravdu povedla. Poznáme Bradavice trochu více a máme možnost vidět létající auto. Kromě toho jsou naprosto nepřekonatelné oživlé kořeny mandragory. Jednou větou: je to jízda. Negativum zde spatřuji pouze jediné. Velmi mi zde chybí Zoe Wanamakerová v roli zajímavé Madame Hoochové. Škoda, že si řekla o větší honorář a proto už nebyla obsazena do dalších dílů série a objevila se jen v prvním. Tato postava byla zajímavá a mne se v prvním díle líbila, ale stalo se. Jinak opět nějaké rozdíly mezi knihou a scénářem lze objevit, ale na to si fanoušek této série brzy zvykne a nijak to neřeší. Opět je to za plný počet a opět s plnou chválou. PS: Zkuste si při závěrečné scéně, kdy se vrátí Hagrid a všichni mu aplaudují, jakmile bude záběr na aplaudující profesory scénu rozfázovat a uvidíte vtipný výjev plačící profesorky Prýtové. To je roztomilý záběr, který však při normálním sledování filmu nepostřehnete. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Columbus se sice svého rutinního nenápaditého stylu drží zuby nehty, ale tentokrát má ohromnou oporu v předloze, která patří k tomu lepšímu (a samostatně i nejlépe fungujícímu) z celé série. Navíc "přitemnil" atmosféru a díky skvěle obsazenému duu Branagh/Isaacs se mu daří částečně napravovat dojem z ústředního tria, ze kterého kamera nesleze po celou stopáž, a které je tady ještě stále spíše za roztomilá herecká dřeva než za herce a tahouny. Stále jde o pouhou ilustraci k předloze bez vize, ale tentokrát aspoň vyvedenou ilustraci, které prodloužená verze nijak neškodí (ale nutno dodat, že ani nijak nepřidává). Čímž neříkám, že si to neumím představit i výrazně pokrácené. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce mě film daleko více bavil, je v něm víc o vtip se pokoušejících scén (v Kameni to byly spíš ty takové "rodinné") a také přibyly charismatické postavy, zejména okouzlující Kenneth Branagh a nesnesitelně blonďatý Jason Isaacs. Christian Coulson pro mě bude navždy jediným opravdovým Tomem Riddlem, ten šašek z Dvojího prince ať mi nechodí na oči. Ufňukaná Uršula je ještě přirozená, ačkoliv, jako většinu postav, ji později čeká naprosté zpitomizování. Líbí se mi i výtvarné pojetí samotné komnaty, nicméně celkově je film pořád ještě příliš neosobní a působí jenom jako práce na zakázku. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • K obhajobě Salazara Zmijozela (Ken Bones) a jeho dědictví v podobě baziliška na bradavickém hradě. Salazar Zmijozel podle příběhové mytologie žil v dobách, kdy mudlové čaroděje ve velkém pronásledovali a upalovali je na hranicích. Tedy pohledem středověkého čaroděje je možné, že jeho záměrem bylo pouze ochránit čarodějnické učně před možnými mudlovskými vetřelci, kteří by odhalili celý kouzelnický svět. Ovšem ochrana v podobě baziliška, který může pohledem zabít kohokoli, tedy i čistokrevné čaroděje, byla bezesporu brutální. (Nick321)
  • Ve scéně, kdy je Colin (Hugh Mitchell) přinesen na ošetřovnu a Brumbál (Richard Harris) se chce podívat, zda nevyfotografoval útočníka, film po otevření fotoaparátu vzplane. Na filmu z fotoaparátu Argus by však nemělo být nic vidět i bez vzplanutí, protože film nebyl vyvolán a navíc byl znehodnocen stykem se světlem. (Hannzig)
  • Ve scéně, kdy Ron (Rupert Grint) a dvojčata zachraňují Harryho (Daniel Radcliffe), vytrhnou lanem mříže, které spadnou dolů. Když poté strýc Vernon (Richard Griffiths) padá z okna, mříže nikde neleží a ani lano na autě není nikde vidět. (Andy.222)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama