Reklama

Reklama

Zrzek

  • Francie Poil de carotte (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Malý chlapec, zvaný podle barvy vlasů Zrzek, trpí šikanováním matky a výsměchem sourozenců, ignoruje jej i otec. Jako nemanželské dítě je hlavní příčinou nepřátelství mezi rodiči, kteří jen kvůli velké rodině udržují manželství. Chlapcovo trápení vede k tragickému rozuzlení.
V záplavě nenáročných komedií a melodramat má film výrazný podíl na umělečtějším směřování francouzské kinematografie počátku třicátých let. Natočil jej režisér Julien Duvivier podle stejnojmenného románu Julese Renarda. Film stojí především na přirozeném výkonu jedenáctiletého Roberta Lynena, který se vzápětí stal dětskou filmovou hvězdou. Nemenší pozornost si zasluhují také herci v rolích jeho rodičů (Harry Baur, Catherine Fonteney). Film měl ve Francii premiéru 2. listopadu 1932. (argenson)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocny brutal, presne je to tak ako opisuje oficilany distributor. Neskutocna sikana, sa necudujem jeho pokusu o samovrazdu. A to tomu chudakovi robila najpokrvnejsia rodina. Reziser Julien Duvivier natocil brutalny, neskutocne kvalitny film, kvalitu si zachovava aj 90 rokov po natoceni. To sa hned len tak nevididi  : 89 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Viděl opět po řadě let. Půvabná tragikomedie o týraném chlapci, který je nakonec otcem vzat na milost.(70%) ()

Algen 

všechny recenze uživatele

Příběh malého veselého chlapce, jehož sebevědomí je neustále sráženo sourozenci i rodiči. Jeho trápení vyvrcholí pokusem o sebevraždu. Otec, který ho doposud ignoroval, mu opožděně začne věnovat lásku a pozornost. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama