Reklama

Reklama

Atama-yama

  • Japonsko 頭山 (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
Japonsko, 2002, 10 min

Obsahy(1)

Po hromadě spolykaných třešní začne jednomu muži z hlavy růst třešeň. Zpočátku si malý stromek stále dokola odstřihuje, až rezignuje a nechá ho volně růst, což pochopitelně vede k mnoha problémům... Zpracování tradiční japonské Rakugo-povídky - tentokrát přenesené do moderního Tokia. (Pohrobek)

Recenze (22)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Animace je fajn, kresba sice není nijak zvlášť originální a podobně vypadajících filmů je dost, pořád je ale osvěžující vidět japonce, kterej se nespoléhá jen na sešněrované anime (jakkoliv mám jinak anime rád, originalita obrazu je to poslední, co je na něm fajn). On ani ten příběh není nijak špatný, obzvlášť díky expresivnímu hlasovému doprovodu využívajícím tradiční zpěvy a nástroje o kterých bych sice něco mohl vygooglit, abych vypadal űberchytře, ale... Nechce se mi. Jako celek to ovšem, Krišna ví proč, nefunguje tak, jak by mělo. A taky tam není stepující mangusta. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, mňa tam doslova rozčuloval ten týpek čo to nahovoril. Neznášam japončinu a ostatné "šikmooké" jazyky. Znejú mi všetky asi tak akoby niekto grcal a do toho sa snažil ešte aj hovoriť... Inak celkom slušné anime, so zaujímavým nápadom. Len postupom času akoby Yamamura strácal nápady a nebyť skvelého schizofréneho záveru, je to len za jednu *... ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Chytrá myšlenka a zvláštní příběh. To mě dostalo, ale to ostatní nic moc. Potom, co jsem viděla venkovského lékaře, tak se na tento filmek dívám trochu jinak. Bylo to dobré a tomu odpovídá i mé hodnocení. Ale nedostalo mě to a ani nemám chut se na to v nejbližší době znovu podívat. Ovšem udělané to bylo hezky. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý animák, který skloubil skoro evropský styl kresby s tradičně japonským příběhem. Velmi vtipné a originální obrazy doprovází tradiční japonský šamisen a strhující hlas Takeharu Kunimota, což tvoří skvělou kulisu k surrealistickému příběhu muže, jenž se bral tak vážně, že si uhnal vlastní záhubu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na základoch tradičného japonského rozprávania vystavaná dobre ukrytá ekologická agitka o flóre v tokijskej metropole (a vzťahu ľudí k nej), zaobalená do mierne kafkovského hávu a s nesmierne vtipným narátorom, ktorý sa sám dištancuje od nášho hrdinu. Teda pod podmienkou, že som to pochopil správne. Zábavné, nezvyčajné a s hudobnou kulisou, tvorenou klasickými nástrojmi z feudálneho obdobia - tak, ako to mám rád. 85% Video tu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama