Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy populární autobiografie Jerryho Stahla, autora seriálů Alf a Měsíční svit, byla natočena černá komedie o vzestupech a pádech tohoto televizního scenáristy. Slavného spisovatele si zahrál Ben Stiller (Fotr je lotr), jeho bývalou manželku Elizabeth Hurley (Smlouva s ďáblem) a Kitty - ženu, se kterou chce Jerry sdílet svůj budoucí život - ztvárnila Maria Bello (Divoké kočky).

Jerry potkává Kitty na léčení v Phoenixu. Snad jejich podobná minulost a vzajemná fyzická přitažlivost vedou k jejich sblížení. Jeho život je jako otevřená kniha, s kapitolami o manželství z rozumu, vzestupu jeho kariéry, narození dítěte a všem, co ovlivnilo vzrůstající stereotyp... a nakonec i podlehnutí heroinu. (lukas17)

(více)

Recenze (35)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jména kamarádské herecké dvojice Stiller - Wilson evokují komedii. Na to zapomeňte. O komedii nejde v žádném případě. Možná naštěstí. Životopisné drama dalšího z mnoha narkomanů sice neoplývá nijak uchvacující originalitou a já sám u toho filmu vždycky přemýšlím, nakolik je to opravdu životopisné a nakolik fiktivně vymyšlené. Přesto si mě ten film získal. Snad pro naprosto netypickou roli Bena Stillera, který si s hroutícím se narkomanem opravdu vyhrál, jde vidět, že se snažil (a několikrát to i herecky přehnal). Snad pro skvělou příběhovou linii s Marií Bello, která je (ta linie) opravdu skvěle napsaná a odehraná a která (Maria Bello) je v ní neskutečně krásná a živočišná. Snad pro Elizabeth Hurley, která snad celý film absolvovala bez podprsenky. Snad pro to, že mi tento film pokaždé ukáže, že i tuctové, obyčejné a svým způsobem průměrné věci mohou být skvělé a člověk si s nimi může užít hodně zábavy. Mám ten film prostě rád. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie-drama se skvelym Stillerem, ktery tentokrat nehraje jak je zvykem to co vzdy, ale hraje spisovatele co bere drogy. Prekvapive i v ne zas tak komedialni roli je super. Film ma fajn hudbu i herecke vykony a je podle skutecnyho pribehu Jerryho Stahla, podle jehoz knihy a s jeho scenarem je tento film natoceny. Treba s takovym Requiem za sen se tohle neda srovnavat, ne proto ze by to bylo horsi, ale je to proste jinej typ filmu a oproti Requiem to ma dost optimistickej konec. Je to neco mezi 4 a 5*, ale nebojim se dat 5, protoze to je rozhodne jeden z nejlepsich filmu se Stillerem. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych byl sjetej“ Ben Stiller si píchá heroin, píchá krásné herečky a krade drogy Owenu Wilsonovi. Ben Stiller je výborný komik, ale dělá mu problém přeladit se do vážnější role. Jeho těkaní mezi nadopovaným srandistou a nudnou troskou ústí v matný, hlavně však zcela nevtipný výkon. V této bezzubé satirce abyste nějaký vtip lupou hledali. Autor Měsíčního svitu za měsíc vydělal 5 tisíc dolarů, 6 utratil za drogy, pod jejichž vlivem napsal nejlepší věci. No a co. Cybil Shepherd byla taky narkomanka (což je navíc podáno velice opatrně a velice nenápadně). No a co. Je to ten typ malého filmu, který své tvůrce umělecky naplní, posbírá pár cen na provinčních festivalech a tiše zmizí v propadlišti dějin. Nechť. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda označení drama je úplně přesné. Zdá se mi, že humor je nedílnou součástí filmu, i když výsledek vzhledem k tématu samozřejmě nemůže být tak vtipný jako většina snímků se Stillerem a Wilsonem. Ale nečekejte ani žádný druhý Trainspotting, tohle je přece jen zfilmovaný příběh skutečného člověka (se kterým se Stiller mimochodem dobře zná). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle autobiografie autora i u nás populárních seriálů ALF a Měsíční svit…..obou dvou jsem byl svého času fanouškem, ale přiznám se, že samotnou postavu Jerryho Stahla jsem zaregistroval až právě díky tomuto trpkému dramatu. Vzestupy, pády, stříkačky….sice docela slušně zahrané, ale tak nějak na jedno brdo….práce, drogy, sex, práce, drogy, sex, práce, drogy, sex. Kdybych se držel žánru životopisná dramedie, tak by šlo spíš o béčko….ovšem se zajímavým hudebním podkresem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci měli původně v plánu natočit pokračování, ale i když byl výkon Bena Stillera chválen, snímek byl propadák, tak od svého záměru upustili. (Terva)
  • Ben Stiller (Jerry) a Owen Wilson (Nicky) sa stretli už vo filme Cable Guy (1996). (ČSFD)
  • Skupina Morcheeba složila speciálně pro film skladbu "Blindfold". Ta nakonec ve filmu nezazněla. (Fenk)

Reklama

Reklama