Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klidné předměstí Washingtonu se 2. října 2002 probudilo do dalšího dne. Nic nenasvědčovalo tomu, že by ten den měl být něčím výjimečný. Ale jen do chvíle, než neznámý sniper začal náhodně vraždit nic netušící obyvatele bez ohledu na věk, rasu či pohlaví. Náčelník policejního okrsku Moose začíná onoho říjnového rána vyšetřovat vraždu zahradníka, jenž byl zastřelen při sekání trávy. Vražda je až nápadně podobná té, kterou se zabýval předešlého večera. Někdo stejným způsobem zastřelil zákazníka před obchodem. Zatímco Moose sbírá stopy, zprávy ohlašují další oběť. Byl zabit taxikář při čerpání u benzinové stanice, stačil na to jediný výstřel. Kdo je další na řadě? Washington je paralyzován strachem, nastává třiadvacet dní, kdy se lidé bojí chodit po ulici. Novináři přispívají svými články k ještě větší panice mezi obyvatelstvem a zároveň volají po Moosově odvolání... (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Krajne nevyužitý potenciál, chce to jednoznačne seriál o viac častiach a nie tento ultra lacný TV film. Nejde len o chabú výpravu a zlý casting ale až skoro blbý scenár ktorý je miestami na smiech. Po všetkých smeroch je to zbytočný film o udalosti ktorá si zaslúži serióznejšie spracovanie niekym ktorý rozumie filmu. ()

brodži 

všechny recenze uživatele

Založeno na faktech. Film byl zajímavý a opravdu tam ty fakta byli. Jenže kadý režisér si svůj příběh rád přibarví a pozmění. I zde tomu tak je. Pokud by to byl film čistě jen o faktech pak by to byl velice zajímavý dokument. Jenže některé scény byli hodně slabé až opravdu nudné. Chvílemi by se dalo říct, že jsem měl chuť ten film vypnout. Režisérův záměr film svými scénami smyšlenými vylepšit, nevyšel. O dost to zhoršil a je to tak sotva na jedno podívání. Více jak tři hvězdičky nedám. Ty jsou za to, že je to podle skutečné události a moc ta fakta nepozměnil byť některé věci se tam neobjevili. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poklidné předměstí Washingtonu se probouzí do dalšího dne. Nic nenasvědčuje tomu, že by měl být něčím vyjímečný. Než někdo zastřelí chlapíka co seče trávu. Než dorazí policie, stane se další vražda - zavražděnou je žena tankující benzín. A další a další oběti přibývají.. policie nemá žádnou stopu, lidé se začínají bát vycházet z domu, začíná propukat panika... Na základě reálné události natočený film ... sice není úplně stejný, ale dostačuje k tomu, aby nám běhal mráz po zádech. Když si člověk vezme, kolik je v okolí magorů - a kterémukoliv z nich může rupnout v bedně ... Co se týče zpracování, jde o televizní film, podle toho vypadá taky obsazení ... žádné známé tváře, žádné oskarové výkony .. jen drsná realita ... ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Když sekáte trávník, nakupujete nebo tankujete, nebo jen jdete do školy nebo práce, nikdy nejste v bezpečí. Aspoň to platilo v okolí DC v říjnu 2002 v době řádění Johna Allena Muhammada (popraven injekcí v roce 2009) a nezletilého Lee Boyd Malva (odsouzen k 10 doživotním trestům). Zajímavě udělané televizní zpracování opírající se o rutinní výkon Charlese S. Duttona známého z obvykle spíš menších nebo středně velkých rolí v mnoha filmech a seriálech. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Pre mňa zaujímavé spracovanie skutočných udalostí. Samozrejme že od TV filmu sa nedá čakať žiadny zázrak, ale tento film ma milo prekvapil, herci sa mi páčili, či už zabijaci alebo postava policajta, scenár je možno trochu deravý a mohol mať film nejaké lepšie tempo. Všetko je to točené ako dráma, i ked´ mohlo tu byť nejaké väčšie napätie ale nevadí, z časti aj to pôsobí aj ako dokument, aj krimi stránka filmu je dobrá, celkovo slušný film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z roku 2002, keď John Allen Muhammad spolu so svojim nevlastným synom strieľali na ľudí. Z 13 postrelených prežili iba traja. John Allen Muhammad bol za svoje skutky potrestaný trestom smrti, k čomu došlo 10. novembra 2009 vo Virgínii. Jeho nevlastný syn dostal doživotný trest. (AdamesWWE)
  • Ve scéně, kdy John Allen Muhammad (Bobby Hosea) se svým synem hraje šachy v kavárně, udělá tah a zahlásí ŠACH MAT. Podle záběru na šachovnici však měl král měl možnost stáhnout se do bezpečí, tudíž se nejednalo o MAT. (Thommy91)
  • Podtitul filmu je 23 dní strachu. Toľko presne trvalo zabíjanie vo Washingtone a okolí. (AdamesWWE)

Reklama

Reklama