Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní Pohádce pro pamětníky vás pozveme na pouť a ne jen tak ledajakou! Potkáme tu milou a půvabnou dívenku (K. Vinická), hastrmánka Vrbičku (M. Vladyka), ale i kouzelníka Pereliniho (J. Přeučil), střelmistrovou Jenovefu (Z. Hadrbolcová) a dědu Malinu (Z. Řehoř). Anička utekla z domova za svým snem. Chtěla se stát tanečnicí a pouťový kouzelník Perelini ji slíbil, že z ní slavnou tanečnici udělá… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Předposlední pohádka, která mi zbývá od scénáristky Drahomíry Měskové se logicky odehrává na jednom hlavním plácku - na pouti. Kouzelník předvádí klasické pouťové triky se střídavým úspěchem. Každý kouzelník musí mít i svou asistentku, ale práce s obecenstvem se tehdy asi moc nenosila a ti tak museli u leckterých triků věřit, že tanečnice nelže a klobouk je prázdný. Záhadou je hastrmánek Vrbička, který v pohádce prostě existuje a čeká. A to vlastně celá pohádka. Čeká. Čeká až se bude blížit ke konci, aby se vše vyřešilo v jedné minutě. ()

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby Anče uteklo z domu v nějaké detektivce rady Vacátka, tak skončí v příkopu a vyšetřujeme jeho vraždu, tady poslouchá místo rodičů nafoukaného kouzelníka a člověk či dítě nechápe, proč vlastně od něj neodejde stejně jako od rodičů. Šišlající vodník už je jenom třešničkou přidanou do dortu pejska a kočičky. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Ačkoli obrazovka hraje všemi barvami a obsazení vypadá velmi slušně, opak je pravdou. Hloupost, naivita a nuda crčí z televize velkým proudem. Tato pohádka se vskutku nepovedla a chudák Vladyka to odnesl snad nejvíc. Nejdřív šišle a kňourá, ke konci se zázrakem přemění v chasníka a divák jen kroutí hlavou, co že mu to chudákovi vlastně kdo a proč udělal. Děs, který od odpadu zachránila snad jen má nostalgie ke starším pohádkám. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama