Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka, ve které zvítězí přes všechny úklady láska nad zlobou a touhou po moci. Mladá královna (M. Steinmasslová) se zamiluje do prince (D. Vejražka), zakletého v pavouka, a je za to potrestána. Ze zakletí musí princi i královně pomoci její malá sestřička (K. Urbancová) svou čistou láskou a neohroženou oddaností. Pohádku o dvou sestrách, které se musí vypořádat se smrtí otce a se záchranou zakletého krále, natočila v roce 1986 režisérka Věra Jordánová. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá televizní pohádka, na které se dají pochválit tak jedině tmavé vlasy Mileny Steinmasslové. Ona coby bruneta byla fakt čubka. Jinak to ostatní v celé této pohádce je hrůza. Hrad je tu postavený z papíru, zřejmě byl zrovna v ABC. Pavouk je plyšovej a hodně se podobá tomu z RAKETY NA MĚSÍC a podobně laděných amerických béček 50. let. Jeho smaragdové oči vypadají jako kamínky ze štěstíčka z poutě. Ovšem to nejhorší je samotná pavučina a z ní se pokoušející se dostat ta zrzka. To byly fakt otřesné triky! V tu chvíli jsem si říkal, že režisérka s trikaři musela v tu chvíli být na LSD. [454. hodnocení, 28. komentář, 58%] ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Na bohatost děje je pohádka dost krátká, a tak mnohé zůstává jen v náznacích. Zajímavý je tu vztah královny a její sestry - o dost mladší princezny, který je vystaven mnoha zkouškám. Další zajímavost: když si nechával muž radit od ženy, vedlo to k jeho záhubě, ale když si nechává žena radit od muže, království vzkvétá :-) Moudré rady pavouka se smaragdovýma očima by naši dnešní politici (a spolu s nimi i my) také potřebovali - ale ruku na srdce, nechali bychom si poradit? Zajímavý komentář: Jezinka.Jezinka ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Dítě urozené, dceruško králova..." Lehce strašidelná studiová pohádka o zvědavé princezničce, tajemném nočním návštěvníkovi, zapečetěné galerii našeptávajících portrétů a královně (půvabná Milena Steinmasslová) chycené do pavoučí sítě Zla. Papírový zámek a plyšový pavouk v ceně. Jako dítě jsem ji asi viděl, je mi to nějaké povědomé. Ideální do dvojprogramu s podobnou Berenikou, taky s Urbancovou. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tajemství, dobrodružství, intriky, předsudky, kouzla, láska a sourozenecké vztahy na malém prostoru kulis tří místností královského hradu. Krásná rozvážná královna a její malá sestra, která všechno zamotá do klubíčka, aby to potom zase rozmotala, moudrý zakletý král Jan a tajemné (z)rádcovské portréty. Kdyby tam byla nějaká vysvětlení, jako třeba co ty báby představující živé portréty byly zač, proč se vzepřel král otec a proč byl král Jan zakletý, tak je ta pohádka dokonalá. Takhle jí nějakých pět minut vysvětlení k dokonalosti chybí. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

tak jsem konečně pochopila, že dokonalá studiová pohádka se dá udělat na ploše 35 minut. Přitom jí vůbec nic neschází, obsahuje dokonce i několik velice nosných a neotřelých témat, ze kterých by se dalo navařit minut mnoho nebo dokonce i více pohádek. Odteď mi asi všechny jiné pohádky budou připadat jako nafoukaná vata. A přitom jsem neměla dojem, že je něco přeskočeno, odfláknuto, zkráceno, násilně urychleno, až jsem se zpětně divila, co všechno se stihlo udát za těch pár minutek. Tady se píše 37, ale poctivé dvě minuty jsou už jenom titulky:) Nějaké vysvětlování a odhalování každého faktu mi nescházelo, naopak je tady perfektní prostor pro uvažování, přemýšlení a fantazii, což by nemělo chybět žádné dobré pohádce. Herci vynikající, kostýmy a interiéry dokonalé, příběh super. Jsem nadšená.---ehm, teď koukám na ten oficiální text v záhlaví a to je teda desivá hovadina! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama