Pavouk se smaragdovýma očima (TV film)

Pohádka / Romantický

Československo, 1986, 37 min

Jedna z nejpodivnějších českých pohádek,ale jedna z mých nejoblíbenějších.(3.4.2007)

Tajemství, dobrodružství, intriky, předsudky, kouzla, láska a sourozenecké vztahy na malém prostoru kulis tří místností královského hradu. Krásná rozvážná královna a její malá sestra, která všechno zamotá do klubíčka, aby to potom zase rozmotala, moudrý zakletý král Jan a tajemné (z)rádcovské portréty. Kdyby tam byla nějaká vysvětlení, jako třeba co ty báby představující živé portréty byly zač, proč se vzepřel král otec a proč byl král Jan zakletý, tak je ta pohádka dokonalá. Takhle jí nějakých pět minut vysvětlení k dokonalosti chybí.(10.7.2011)

To mi mohlo byt tak 7 let, kdyz jsem to videl a byl to pro me uplny horor.(23.1.2010)

Jak já se bála (vážně nenávidím pavouky) a jak já se na tu pohádku pokaždé ráda podívala... (4* jsou za to, že ve mě doteďka vyvolává motýly v žaludku)(24.7.2009)

• Katy19

Snad nejpodivnější pohádka s temnou hudbou a ošklivým pavoukem, jako malá jsem se jí vážně bála. Doteď ve mě vyvolává smíšené pocity, nijak jí nevyhledávám.(8.2.2010)

• Smouk

Hustá pohádka. Fakt jsem se toho jako dítě bál. Zvláštní atmosféra.(21.2.2011)