Hlavní hrdinka má jet na abiturientský sraz a protože se ostýchá prozradit, že je stále osamělá a neprovdaná, vymyslí si, že jejím manželem byl Švéd, který přijel do Čech na montáže a že náhle zemřel. Dotěrné zvědavé spolužačky se snaží odbýt fotografií "manžela" s jeho kolegy z novinového článku, kde náhodně ukáže jednoho muže. Jaké překvapení zažijí spolužačky a jaký úlek ona sama, když se dotyčný čerstvý nebožtík náhle objeví v lázních, kde se koná inkriminovaný abiturientský sraz! A nejen že je živý, dokonce podezřele dobře mluví česky... (Candida)
LiVentura
Hudba: Jiří Šust .(4.10.2009)
WANDRWALL
Lehká komedie, kde exceluje I. Janžurová. "Holky já vám musím něc říct, já vám musím něco říct," říká dvakrát a dramaticky a pak přijde ten oznam - "můžu si vzít okurku?!"(11.9.2011)
triatlet
Mikrokomedie založená na vtipných dialozích. Iva Janžurová opět prokazuje svoje herecké umění. Scénáristka Hermína Franková ženské hrdinky umí vykreslit s patřičným humorem (Ohnivé ženy, Dívka na koštěti).(29.3.2009)
Marthos
Báječná lázeňská mikrokomedie o nevinném žertu, který se své osnovatelce poněkud vymkne z rukou. Iva Janžurová je skvostná, zejména ve scénách, kdy zmateně listuje švédským slovníkem a loví z něj kouzelně absurdní spojení: "Ježišmarjá, tady není nic ze života! Ehm . . . he he . . . ta fru řikala . . . že to tady jenom pro flu . . ."(30.6.2010)
FilmFan24
Malá, televizní a hodně dobrá komedie s kouzelně švédsky mluvící Ivou Janžurovou!(7.3.2009)
honajz
Na to, že to má 39 minut, tak prvních 12 moc vtipných není (učení se švédsky). S příchodem Kanyzy na scénu se to zlepší, ale stále jde o průměrný TV film, kde humoru až tak moc není (pokud nemá být vtipné ječení nebo ledvinové kameny).(16.7.2011)
pávek
Hudba: Jiří Šust(24.3.2009)
sator
Námět 5 * Scénář 3* Režie..............3 * Herecké výkony 3 * (kromě Janžurové ta 4,5 *)(11.5.2009)
vitekpe
Kdo zna slavny film Bachelor Mother s Ginger Rogers, tezko mu tohle prijde originalni... Ale jinak ok, neurazi. :-)(8.8.2011)
dainio
Vynikající malá televizní komedie.Výborný Kanyza a Janžurová v hlavních rolích.(29.12.2007)
Candida
Škoda, že tuto komedii žádná TV stanice dlouho nevysílal! Když jsem ji před x lety viděla, po dlouhé době jsem se srdečně smála! Na rozdíl od většiny tehdejších neslaných - nemastných "komedií" tahle měla (na tehdejší dobu) "šťávu"!(26.5.2008)
Mykhaluu
Jo! Vzpomínám, na ozlizlou paruku pana Kanyzy, když se poprvé zjevil! :-D(30.10.2009)
Pitryx
Na to že je to TV komedie to docela jde.(27.10.2009)