Reklama

Reklama

Krabi

  • angličtina Crabs (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Československo, 1976, 11 min

Obsahy(1)

Jsou tyto původně biologické zbraně hromadného ničení z oceli nebo z titanu? (oficiální text distributora)

Recenze (34)

easaque 

všechny recenze uživatele

klasika mezi českými animovanými filmy. Víc než animace upoutá vytvořená atmosféra a příběh, který má silné poselství. Rozhodně stojí za pozornost v každé době. Připomenout si ho můžete tady - http://www.youtube.com/watch?v=F4R2nHgfFts [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mergl stvořil opravdu pěkné animované scifi, s ponurým dějem a především jasným poselstvím. Evoluční stupně krabů – to byla prostě nádhera stejně jako následná demolice všeho kolem. Jasný důkaz toho, že člověk není všemocný a klidně může šeredně odskákat své pochybení. Klidně bych uvítal i delší stopáž, protože tohle vážně stálo za pozornost. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Příběh určitě velice aktuální a nadčasový, ať už se týče využití umělé inteligence nebo i alegorie na nás lidi: Když se mezi sebou "koušeme a požíráme", můžeme se při tom také sami zadávit (srov. Bible, Galaťanům, 5,15). Zpracování ale pro mě až příliš hrůzné a depresivní, i když chápu, že to byl záměr. Zajímavé komentáře: gudaulin, Scytale. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I když mám raději sci-fi anglosaské a české (tedy knihy), ano, Rusové dali světu pár velikánů tohoto žánru. A jistě se zde také vybaví Čapkův Krakatit či Válka s mloky, Wellsovy povídky nebo Verneův Vynález zkázy. Jako dítě jsem se u toho normálně bál (viděno v kině), nyní, po spoustě let, oceňuji animaci a příběh, jehož aktuálnost je stálá. Za padoucha si lze dosadit v klidu Číňana, Američana, Rusa a nebo naši vládu.... Jak nadčasové vzhledem k tomu, co se momentálně děje okolo Sýrie... ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo, neuvěřitelně atmosférické a temné sci-fi a to se jedná milé děti o animovaný kraťas. Kam se na něj v tomto hrabou i kdekteré velkorospočtové celovečeráky. Evoluce a devoluce autoreplikujících se robotů – sen šíleného vědce. Technologie požírající sebe sama nezajímající se o živé organismy, takže se nebojte, pokud ovšem nemáte kovovou zubní protézu, nebo kovové knoflíky, a vy co máte kovovou kloubní náhradu, utíkejte co nejrychleji, co vám ona dovolí. Film jsem viděl už v dětsví v televizi a když jsem si ho teď po mnoha letech pustil, vzpomněl jsem si jak mě to už tehdy silně zasáhlo. Jak je u Mergla zvykem, je to film k přemýšlení. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama