Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poklidném domě usedlé anglické rodiny se tak jako každý rok na Štědrý večer scházejí vážení hosté a jeden krvelačný duch. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

gjjm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi vůbec nejlepší díl. Jak vidno, to, že někdo napsal jednu z nejhorších sraček české kinematografie neznamená, že tentýž člověk nemůže napsat i kvalitní scénář. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z největších záhad vesmíru ("Jsou vůbec sestry Bártů, autorky "komediálního seriálu" Bazén, schopny humoru?) je vyřešena. Jsou. Duch modrého pokoje zachovává nejlepší tradice anglického humoru, precizně vypointované dialogy dokonale prezentují přesně obsazení herci. Malý klenot televizního humoru, stylově zapadající někam mezi Jak je důležité míti Filipa a britcom Haló, haló! 100% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj keď de o klasickú malú inscenáciu a o takmer nulovej duchárskej atmosfére je teda zbytočné polemizovať, aspoň herecké výkony si viem predstaviť aj lepšie - v tomto prípade najmä Sašu Rašilova. Naopak, pozitívne najviac vyniká Petr Nárožný, u ktorého je herecká bravúra už rutinou. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tchán vešel na palubu... vlastně na zahradu. A vytáhl pistoli! Ale ta tam nebyla. Načež Scrogins pravil, že tomu nevěří. – Čemu nevěří a kdo je Scrogins? – No přece ten, co měl ztvrdlá játra a jeho manželka potom uvařila ten ledvinkový puding, načež začalo pršet. Zdá se, že druhou polovinu devatenáctého a počátek dvacátého století bychom mohli právem nazývat zlatou kolébkou literárního humoru: O'Henry, Guy de Maupassant, u nás například Jaroslav Hašek, ale pomyslný triumf nad nimi drží anglický humorista Jerome Klapka Jerome. Ironie, sarkasmus, ale především typický černý humor náleží mezi nejdůležitější ingredience jeho po všech stránkách osobitých, nezaměnitelných příběhů. Ti, kteří znají stejnojmennou povídku z cyklu Hovory po večeři tuší, že JKJ si doslova liboval v absurditách všeho druhu a není tedy divu, že se těší velké oblibě i u nás. V případě této televizní dramatizace, jíž vévodí hned celý trs vynikajících hereckých výkonů, od Adamové, Nárožného, Lipského, Víznera a mladého Rašilova až po přiléhavého Schmitzera, udivuje především kvalitní scénář, pod nímž jsou podepsány zavedené seriálové škrabalky, sestry Kateřina a Jitka Bártů. Duch modrého pokoje bezpochyby náleží mezi nejzdařilější epizody z volného cyklu Nadměrné maličkosti a lze jen litovat, že podobných klenotů nenabízí současná obrazovka více. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama