Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sám doma 2: Marv dostává kure*sky na prdel. Ten to schytal pořádně, chudák:) O hodně lepší a vymakanější než první díl. Sám doma 2 mi dal vše, co mi v jedničce chybělo. Více akce, zábavy, fórků, gagů, hlášek a především luxusních nářezů ze strany Harryho a Marva. I pro ně:) Sám doma není prvním filmem, kde mě úvodní díl navzdory svému vysokému hodnocení příliš nenadchl, ale zato pokračování, mnohdy s o hodně nižším hodnocením a rozlišnými názory, se mi líbilo mnohem více. Zde přibyly ještě postavy Tima Curryho s jeho ďábelským úsměvem či docela roztomilého Roba Schneidera. Mokrý banditi forever! "Cejtíš to?" - "Jooo, ryby." - "To je svoboda!", "Kolik prstů ti ukazuju, Marve?" - "Tři, čtyři, pět… osm!", "Harry, už jsem AŽ nahoře!" 😁 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jediný pokračování klasického prvního dílu který se ještě povedlo. I když je třeba říct, že dějově je to v bledě modrým to samý co jednička, akorát je změněno pár drobností a děj zasazen do New Yorku. No místy už to trochu drhne a zkrátit film tak o 20 minut by neškodilo, ale jako celek to stále ještě funguje a na to lehce nadprůměrný hodnocení to pořád vystačí. Jenom škoda, že tohle pokračování nebylo poslední.65% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když vidím Sám doma jedničku a dvojku, tak to většinou znamená, že jsou Vánoce. Vánoce jsou zase svátky klidu a pohody. Jenže tyhle Vánoce je proložel v peřinách a horečce a za každou příjemnou komedii jsem byl hrozně rád. Když se pak v televizi objevil tenhle film, měl jsem nesmírnou radost, protože jsem se u něj vždycky příjemně pobavil a trošičku mi zlepšil náladu a připomněl ducha Vánoc. Jasný, dvojka je podstatou naprosto totožná jako jednička, ale hrozně hezky se na to kouká. Herci jsou super a samotná atmosféra je nádherně vánoční, i když ve filmu není příliš sněhu. Pořád je alespoň se na co těšit... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dvojka už samozřejmě není tak dobrá, ale oproti nasledujícím dílům bez Columbuse, Hughese, Culcina (Pesciho a Sterna) je tu laťka nastavená pořád dost vysoko. Pasti jsou tu mnohem brutálnější, a jak píše Choze, taky mnohem míň uvěřitelné, ale chudáka Daniela Sterna je mi líto. Schytal to pořádně. 65% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spolu s prvními hranými Ninja želvami a Flintstoneovými je tohle můj nejranější kinozážitek a na to se nesahá :) Zvlášť, když je to tak zábavné i po letech. "Merry Christmas, ya filthy animal. And a Happy New Year." Angels with Dirty Faces = Angels with Even Filthier Souls. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (49)

  • Když Kevin (Macaulay Culkin) volá do hotelu Plaza, aby si zarezervoval pokoj, vůbec nezmíní, od kterého data rezervaci chce, ani na kolik nocí. Stejně tak se jej na to ani nezeptá paní z rezervačního oddělení. (Milan25)
  • Ve scéně, kdy Kevin (Macaulay Culkin) vrhá ze střechy první cihlu a zasáhne Marva (Daniel Stern), tak tomu v tu chvíli na zem upadne kabela s lupem. V dalších záběrech ta samá kabela je od obou lapků mnohem dále, konkrétně na okraji chodníku a silnice. Ve stejné scéně můžeme také pozorovat změnu tvaru a velikosti kaluží na vozovce. (MartinM)

Reklama

Reklama