Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

HellFire 

všechny recenze uživatele

To tak včera v televizi dávali Sám doma 2 a já si říkal, že zavzpomínám na dětství. Zatímco první díla je klasika a neztrácí glanc i po všech těch letech, u dvojky jsem narazil. Nikdy jsem si totiž neuvědomil, o jak perfektní kopii jde. Hlavní premisu překousnu, na to stojí vše a jedna z mála vtipných chvil nastane právě při procházení banditů domem plným nástrah. Ale strčit sem opět osamělou postavu, které se zprvu Kevin bojí a která mu na konci zachrání život; opakovat scénu s filmem a panáky místo lidí plus spousta nelogických dějových zvratů.... to si teda nenechám líbit. Místo smíchu jsem totiž neustále přemýšlel o marném konání postav a kroutil hlavou ve znamení nesouhlasu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin - (Kevin McCallister) +++ Joe Pesci - (Harry Lime) +++ Daniel Stern - (Marv Merchants) +++ Catherine O'Hara - (Kate McCallister) +++ John Heard - (Peter McCallister) +++ Devin Ratray - (Buzz McCallister) +++ Hillary Wolf - (Megan McCallister) +++ Maureen Elisabeth Shay - (Linnie McCallister) +++ Kieran Culkin - (Fuller McCallister) +++ Tim Curry - (Pán Hector - recepčný) +++ Brenda Fricker - (Bird Lady - bezdomovkyňa) +++ Eddie Bracken - (E.F. Duncan) +++ Rob Schneider - (Cedric) +++ Alley Sheedy - (NY Ticket Agent) +++ Produkcia a scenár: John Hughes +++ ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus je pro mě králem atmosféry. To, co dokázal v obou dílech Sám doma a v prvních dvou dílech Harryho Pottera je něco, co si zaslouží obdiv. Humor, úžasná hudba a svěží lidský humor. Sám doma 2 je překrásné pokračování Vánoční klasiky, za kterou se opravdu nemusí stydět. Pro mě osobně kvalitativně stejně dobré jako jednička. Je to jednoduše moje srdeční záležitost. Mimochodem soundtrack (John Williams) jeden z nejlepších. 10/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Před Vánoci jsem se rozhodl, že si pustím oba díly filmu Sám doma a najednou jsem viděl, jak dvojka vykrádá jedničku kde jen může (stařec, kterého se Kevin nejdříve bál, poté se s ním setkal a popovídal si o rodině, přičemž mu pomohl s vyřešením jednoho problému, a nakonec to byl právě ten stařec, který mu zachránil život; v druhém díle je nahrazen starou paní obklopenou holuby - slet situací je pak naprosto stejný). Kevin tentokrát omylem odcestuje letadlem úplně někam jinam, než zbytek jeho rodiny a to do New Yorku, kde se pomocí otcovi kreditní karty, kterou nalezl v příručním zavazadle, jež si od otce vypůjčil, ubytuje v moderním hotelu Plaza, kde bydlí mimo jiné slavné osobnosti show DING-DANG-DONG. ano, už teď je nám jasné, že místo děje bylo přesunuto jen proto, aby film nemohl být označen jen za zbytečný plagiát, i přes tyto zbytečné prohřešky se jedná o jeden z nejlepších vánočních filmů a je dokonce i - a to hlavně pokud jej srovnáme s dalšími dvěma díly - kvalitním pokračováním. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

To nieje až tak dôležité, že to je ako "cez kopirák" a je mi aj jedno, kde sa to odohráva. Samozrejme, to kúzlo jedničky je preč, ale je to komédia a tiež to je stále sranda. Máme tu zase pasce a Harryho s Marvom, čo nám zábavu zaručuje. Bez holubej dámy by som sa asi obišiel a rozhovore v útrobách divadla jak by smäd, ale zase na druhú stranu, bez nej by som sa na konci nechytal za brucho, keď Marv (vynikajúci slovenský dabing) reve na Harryho aby tú mrchu zabil. Tiež je už celkom pekná nostalgia, keď vo filme vidíme Svetové Obchodné Centrum. Škoda že my, čo sme tam neboli tú chybu už nemôžeme nikdy napraviť. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (49)

  • Každé dítě, které se objevilo ve scéně v obchodu s hračkami, si smělo hračku, která se mu líbila nejvíc, vzít domů. (Karlos80)
  • Ve chvíli, kdy se Kevin (Macaulay Culkin) ptá muže (Donald Trump), kde se nachází recepce, tak ten mu odpovídá, že pořád rovně a pak vlevo. Kevin jde rovně, ale zahýbá vpravo a stejně dojde k recepci. (DexMASTER094)
  • Macaulay Culkin (Kevin) dostal za tento film 4,5 milionů amerických dolarů, 45krát více než za první díl. Tak vysoký honorář do té doby nikdy žádný dětský herec nedostal. (Kulmon)

Reklama

Reklama