Ledová planeta
Smrtonosná epidémia
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA / Lucembursko / Itálie / Velká Británie, 2004, 93 min
Christopher KulikowskiPlakáty
V nedaleké budoucnosti se odvážný tým několika mužů a žen, vedený Johnem Fosterem, vydává na nebezpečnou cestu do minulosti. Chtějí totiž zabránit objevení meteoritů, které obsahují smrtelnou mimozemskou bakterii, jež přivedla lidstvo témeř na pokraj vymření. Kdyby ale tušili, jaké hrůzné věci bude mít za následek jejich cestování časem, na svou cestu by se pravděpodobně nikdy nevydali... (oficiální text distributora)
Djkoma
odpad!Mám rád sci-fi, celkem i Dolpha Lundgrena, ale Retrograde je trochu mimo mé schopnosti odpouštět v rámci žánru. Neuvěřitelně navazující a ještě více neuvěřitelné scény, které hraničí nejen s amatérismem, ale s levnou parodií, o které tvůrci sami nevěděli. Smutný pohled na relativně zajímavé cestování v čase do doby, kdy lidstvo ještě existovalo, aby se zabránilo vymření. Herci totálně nezvládají, režisér zůstal raději u sekretářky po celou dobu natáčení a tohle by nezachránil ani slavný Drago svými silnými údery...(1.5.2009)
Malarkey
odpad!Dolph Lundgren ve sci-fi....já už toho začínám mít tak trošku plný zuby. Už alespoň pátý negativní komentář na film, a Ledová planeta rozhodně nebude vyjímkou, kdo se na to hodlá koukat, nemůže čekat nic jiného. Akce je mdlá, nudná, stejně jako celý film s Lundgrenem, který dříve býval slušným bivojem, ale vše uhlodal čas, a stejně je tomu i dnes. Možná i hůře. Příběh je příšerný, zpracování a efekty hrůzné, Lundgren tam hraje jen z radosti, nebo nevim jak by si tím dokázal vydělat pár peněz, nebo spíš pár šupů? Tyhle filmy mají ale jedno jisté, televizní stanice je nepřestanou vysílat snad nikdy.(25.9.2008)
TheMaker
odpad!Jo jo, točí se i špatné filmy ...(18.5.2009)
sniper18
Je to celkom dobrý akčný sci-fi film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má výborný príbeh, ktorý je pre Lundgrena netypický, pretože má veľa sci-fi prvkov. Ale je škoda, že tento skvelý námet je iba priemerne spracovaný. Aj takto je dobrý, ale celý film je cítiť, že to mohlo byť aj lepšie. Zo začiatku, ked´ sa ešte film odohráva na vesmírnej lodi je dosť slabý, ale akonáhle sa príbeh prenesie na Antarktídu, tak sa to radikálne vylepší. Akčných scén nie je málo, ale sú iba priemerné. Súboje sú celkom dobré, vidno, že Lundgren je ešte vo forme, ale prestrelky sú podpriemerné. Z hereckého obsadenia okrem Lundgrena poteší hlavne Gary Daniels, ale je škoda, že tu vôbec nie je využitý jeho bojový potenciál. Vo svojich filmoch má viacero výborných súbojov a tu nepredvedie prakticky žiadnu akciu. Ale aj tak hlavnou nevýhodou tohto filmu je jeho technická stránka, čo vidno hlavne na slabých efektoch. Prejavia sa hlavne v prvej časti filmu pri scénach s vesmírnou lodou, ktorá je zvonku až moc animovaná a jej exteriéri pôsobia veľmi amatérsky. Chcelo by to podstatne vyšší rozpočet. Tohto filmu som sa obával, pretože po tak slabých hodnoteniach som čakal jeden z Lundgrenových najhorších filmov, čomu som spočiatku aj veril, ale postupne som sa bavil stále viac a nakoniec som spokojný. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 70%.(18.7.2008)
Zeck
Dolph už má problém se zády 20 let, ale přesto je schopný kvůli filmu předstírat běh. Za jeho vůli musím dát 3 hvězdy.(14.9.2008)
Ruut
Ultralevná vykrádačka čehokoliv. Dolph Lundgreen s papundeklovou krosnou na zádech která značí jako že je z budoucnosti je k smíchu. Ale jinak svaly má stále z ocely a respekt si dovede sjednat. Takže komu stačí ke štestí primitivní céčko kde se pořád něco hýbe a sem tam někdo dostane správně přes d*žku, ten zas tak sklamaný nebude. Retrograde je určitě lepší než to co produkuje v poslední době Seagal.(2.11.2006)
Fingon
odpad!Můj otec má zvláštní vkus: kromě sovětských válečných filmů systematicky skupuje to nejhorší, co se dá v přílohách novin najít. Nebýt toho, tenhle "skvost" bych naštěstí nikdy neviděl. Nicméně jsem se přesvědčil o jednom: Dolph Lungren je tak špatný, jak si ho pamatuji.(1.8.2008)
Sysel_CZ
Opět platí premisa, že kdo má tyhle filmy aspoň trochu rád, tomu se bude Retrograde aspoň trochu líbit. Všichni ti odpaďáci si prostě museli splést žánr, protože nejsou cílovým publikem. Jednoduchá akční sci-fi, neunudí, nenadchne, lehce pobaví a čas ukrátí.(10.9.2008)
Shakers
odpad!Tento film som ani nezačal pozerať a už ma to hneď odradilo.Keď som videl Trailer tak ešte v poho ale ako som si pretáčal nejaké pasáže tak to je konečná. 5% -Odpad!(29.6.2010)
LiVentura
Skoro umírající Lundgren, skutečně zajímavý kousek jedné velké filmové nešikovnosti. Avšak hvězdu dávám za ne tak nejhorší nápad a ne tolik špatnou kameru.(1.5.2009)
klerik
Lundgrenovské céčko z veľmi hlúpim scenárom. Lacné. Bitky zbytočne postrihané. Ozaj hlúpe... Ale oproti POSLEDNEJ HLIADKE o kúsok znesiteľnejšie...(12.10.2008)
jonyyy
Ale já mám Dolphíka stejně pořád rád :-)(5.8.2008)
Chrustyn
odpad!Bože, kde na to ty lidi berou peníze a kuráž?!(9.5.2010)
Expendable
Neuvěřitelně levný a mizerný počin, který si říká scify. První nedostatky - malý rozpočet, 2. neschopní herci předvést lepší akční scénu než kopnout Dolpha akorát do pasu a ten na to "Ty nemáš budoucnost Dotne" 3. ta roztřelená helikoptéra, jedna rána z kapslikovky a vrtulník bouchne jako rachejtle a pak rázem zmizí, 4. mizerné ozvučnění a soundtrack, 5. děj naprosto nedávající smysl. Když se to sečtě vychází totální hovadina typu Alien Siege.1* za ten vrtulník a za Dolpha.(1.8.2009)
Campbell
Ajeje tady se Lundgren snaží hrát, bohužel pro něj protože to fakt neumí. Upřímě Lundgrena moc rád nemám a přijde mi děsně nesympatickej. A tady ten jeho přeliv...... Páni ten teda vládne:-D(9.12.2010)
matestlust
odpad!sračkoidní ultra debilní kundoptákovina.Dolphe,dej si přes hubu a Kulikowski,jdi hrát raději šipky.(11.2.2008)
SeBig
odpad!čekal jsem nějake podhodnocené béčko..jenže tohle není béčko tohle je hovadina...průběh filmu nudnej..hlavní hrdina nesympatickej spíš by se hodil na padoucha..herecké obsazení příšerné...a jinak film celkově pěkná kravina..a když už na konci se vrátil časem aby zachránil jednu osobu proč nezachránil rovnou celou posádku..vážně kravinka..:-))(7.10.2010)
Kryton
odpad!Dolphák uvězněný v céčkovém pekle.(6.2.2010)
blackrain
odpad!Dlouho jsem váhala, jestli mám dát alespoň jednu hvězdičku. Na konec dávám odpadky. Nemůžu jinak. Tohle se prostě nepovedlo. Souhlasím s Malarkeyem. Ten totiž vše podstatné řekl za mě. Nemám, co bych dodala.(12.3.2009)
honajz
odpad!To bylo tak zmatené, že už snad ani tvůrci nevěděli, co se vlastně na plátně děje.(22.5.2011)
- kOCOURodpad!
- Blizzardodpad!