Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti matky má desetiletá Misa strávit prázdniny s otcem a jeho novou přítelkyní. Ovšem rozhodne se radši odjet sama k babičce na venkov. Tady nakonec prožije dobrodružné prázdiny, protože se spolu se svým kamarádem snaží zachránit vlčici s mláďaty před pytláky. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Malá Misa se musí vyrovnat se ztrátou maminky a tím, že si tatínek našel novou partnerku. Zahodí možnost prázdnin s tatínkem a maceškou (nic nenasvědčovalo tomu, že by se k holčičce chovala nějak ohavně) u moře a vydupe si, že pojede k babičce. Babičku do té doby evidentně neznala, protože neměla tucha o tom, jak a kde babička žije. Přesně to totiž malý člověk po ztrátě rodiče chce udělat, jet na místo, kde nezná ani chlup, k příbuzenstvu, které rovněž nezná. Misa se nejprve druží s králíky, aby se posléze začala družit s vlčicí a následně naváže jakýs takýs kontakt s místním laponským chlapcem. Jejich vztah vznikajícího přátelství zdá se být narušen tím, když Misa chlapci rozbije nos, ale laponští chlapci, na rozdíl od všech ostatních kluků na světě, jsou naprosto v pohodě, když jim holka rozbije nos a když je třeba, je rychlejší než policejní vrtulník a kvapí Mise pomoci v její záchranné misi. A pak se stane nepochopitelné cosi, kdy na místo přivolaný otec zmateně pobíhá, babička, povolavší policii a otce pobíhat přestane a s chápavým pohledem a slovy "ví co dělá" čeká, jak si desetiletá holčička z města poradí sama v horách, Misa absolvuje mystický rozhovor s laponskou šamankou a smíří se se smrtí maminky. Život není vždy zcela logický, ale filmy pro děti by měly mezi hlavou a patou mít nějakou zřetelnou spojnici a ne kráčet cestou líbivé utopie. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro rodiny, kde řeší smrt rodiče. Kromě motivu "druhého břehu" je příběh průměrný, až nudný. A nezachrání to ani vlčata. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky dávám za kameru, protože u dětského filmu se tak nádherná kamera hledá jen těžko, zbylá čtvrtá hvězdička je za nádhernou švédskou přírodu a za vlčata. Jinak nic moc. AR: 2,35:1 - možná AgaScope ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

To zírám, kolik lidí se chytlo na prvoplánové citové vyděračství. Na mě si ale tvůrci jen tak nepřijdou. Film je vcelku nudný a nezajímavý, téměř nic se tam neděje, jen jedna nesympatická puberťačka potká vlčici s mláďaty, vlčice je zabita pytláky a ona následně před nimi chrání mladé. Takových filmů na téma dítě bránící dravou šelmu před lovci už bylo natočeno bezpočet, ani tento absolutně ničím nevyniká, je to jen další tuctovka v řadě. Takovéto eko agitační téma bych čekal spíš od Finů, než Švédů, ti si potrpěli na sociální dramata. 1 * a 25%. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Sice trochu naivní, ale přitom hezká pohádka o člověku a vlku. Dobrý konec, vše dobré. Láska k přírodě zvítězí. Potěší opravdu celou rodinu. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Návrat do dětských let v obklopení panenskou severskou přírodou... Co víc si na nedělní pošmourné odpoledne přát? ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

no já nevim. mně to přišlo opravdu dobré. byl to film pro děti. pro děti... tak k tomu podle mě musí člověk přistupovat. byl to prostě moc dobrý film. ()

Lucyane 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera zachycuje švédskou přírodu s velkou lehkostí:-)...Příběh o holčičce, která se vyrovnává se smrtí své matky kdesi daleko od její známé civilizace...Jedna hvězdička je jen za ty roztomiloučký vlčátka:-) ()

Reklama

Reklama