Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti matky má desetiletá Misa strávit prázdniny s otcem a jeho novou přítelkyní. Ovšem rozhodne se radši odjet sama k babičce na venkov. Tady nakonec prožije dobrodružné prázdiny, protože se spolu se svým kamarádem snaží zachránit vlčici s mláďaty před pytláky. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky dávám za kameru, protože u dětského filmu se tak nádherná kamera hledá jen těžko, zbylá čtvrtá hvězdička je za nádhernou švédskou přírodu a za vlčata. Jinak nic moc. AR: 2,35:1 - možná AgaScope ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vhodné pro rodiny, kde řeší smrt rodiče. Kromě motivu "druhého břehu" je příběh průměrný, až nudný. A nezachrání to ani vlčata. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

To zírám, kolik lidí se chytlo na prvoplánové citové vyděračství. Na mě si ale tvůrci jen tak nepřijdou. Film je vcelku nudný a nezajímavý, téměř nic se tam neděje, jen jedna nesympatická puberťačka potká vlčici s mláďaty, vlčice je zabita pytláky a ona následně před nimi chrání mladé. Takových filmů na téma dítě bránící dravou šelmu před lovci už bylo natočeno bezpočet, ani tento absolutně ničím nevyniká, je to jen další tuctovka v řadě. Takovéto eko agitační téma bych čekal spíš od Finů, než Švédů, ti si potrpěli na sociální dramata. 1 * a 25%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Malá Misa se musí vyrovnat se ztrátou maminky a tím, že si tatínek našel novou partnerku. Zahodí možnost prázdnin s tatínkem a maceškou (nic nenasvědčovalo tomu, že by se k holčičce chovala nějak ohavně) u moře a vydupe si, že pojede k babičce. Babičku do té doby evidentně neznala, protože neměla tucha o tom, jak a kde babička žije. Přesně to totiž malý člověk po ztrátě rodiče chce udělat, jet na místo, kde nezná ani chlup, k příbuzenstvu, které rovněž nezná. Misa se nejprve druží s králíky, aby se posléze začala družit s vlčicí a následně naváže jakýs takýs kontakt s místním laponským chlapcem. Jejich vztah vznikajícího přátelství zdá se být narušen tím, když Misa chlapci rozbije nos, ale laponští chlapci, na rozdíl od všech ostatních kluků na světě, jsou naprosto v pohodě, když jim holka rozbije nos a když je třeba, je rychlejší než policejní vrtulník a kvapí Mise pomoci v její záchranné misi. A pak se stane nepochopitelné cosi, kdy na místo přivolaný otec zmateně pobíhá, babička, povolavší policii a otce pobíhat přestane a s chápavým pohledem a slovy "ví co dělá" čeká, jak si desetiletá holčička z města poradí sama v horách, Misa absolvuje mystický rozhovor s laponskou šamankou a smíří se se smrtí maminky. Život není vždy zcela logický, ale filmy pro děti by měly mezi hlavou a patou mít nějakou zřetelnou spojnici a ne kráčet cestou líbivé utopie. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama