Reklama

Reklama

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni

  • Česko Táta v sukni (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvělý imitátor hlasů Daniel Hillard se nepohodne se svým šéfem kvůli tomu, že nechce ve vyprávění propagovat kouření. Dostává za to okamžitou výpověď. Daniel je ale v zásadě veselý člověk, který si dlouho z ničeho hlavu neláme. A tak hned vzápětí uspořádá doma obrovský narozeninový mejdan pro syna Chrise, kterému je právě dvanáct let. To se ovšem nelíbí jeho manželce Mirandě, která dělá skvělou kariéru a představa, že po práci bude doma hodiny uklízet po dětech, se jí vůbec nezamlouvá. Ostatně má pocit, že jejich manželství už delší dobu nefunguje, a žádá Daniela o rozvod. Protože právě přišel o práci a nemá vlastní byt, zdá se, že se bude moci s dětmi vídat jen jednou týdně, což ho velice bolí. Své děti totiž nadevše miluje. Daniel si najde byt a později i práci, i když zdaleka neodpovídající jeho schopnostem. Je pod dozorem protivné sociální pracovnice a děti nadále vídá jen jednou týdně. A pak zjistí, že si Miranda dala inzerát na pomocnici v domácnosti. Vždy krajně vynalézavý Daniel vše zařídí tak, aby se jako jediná přijatelná adeptka jevila ta, kterou se rozhodne hrát... S pomocí bratra maskéra a jeho přítele se z něj brzy stane roztomilá starší paní. Miranda je spokojená a zdá se, že i děti si na paní Doubtfireovou zvykají, dokonce i starší dcera Lydie, která jí zpočátku nebyla příliš nakloněná. Miranda se mezitím v práci setká se svým bývalým přítelem Stuem Dunmeyerem, který se o ni začne ucházet. Daniel – paní Doubtfireová – vše sleduje s tichým vztekem, ale kromě občasných kousavých poznámek na krasavcovu adresu nemůže nic dělat. Přes počáteční potíže s vařením se do chodu domácnosti skvěle zapojí a všichni jsou spokojení. Pak se ale jednoho dne stane strašlivá věc: Chris přistihne paní Doubtfireovou, jak na záchodě močí jako muž. Děti jsou zděšené, chtějí volat policii, Daniel musí rychle zasáhnout a vše vysvětlit. Tedy jen dvěma starším, nejmenší Natie by to asi jen těžko pochopila. Vysvětluje dětem, že se převléká jen proto, aby jim mohl být denně nablízku. Mezitím si ho v práci při jedné improvizované scénce všimne generální ředitel televize, kde pracuje jako balič, a vytuší v něm obrovský talent. Pozve ho proto na večeři do luxusního podniku Bridges, kde mají dojednat podrobnosti. Na stejný den tam ale rezervoval stůl i Stu, protože Miranda má ten den narozeniny. Na večeři mají jít nejen všechny děti, ale také paní Doubtfireová. Daniel je na rozpacích: schůzka s ředitelem pro něj znamená novou budoucnost, na druhé straně je ale rodina a děti. Jak tuhle zapeklitou situaci vyřeší? (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

nash. 

všechny recenze uživatele

Další repríza po 20 letech, která potěšila a po dlouhé době převleková komedie, která mě opravdu bavila. Svižně ubíhající, zábavná i když až po strop narvaná klasickými klišé. Neskutečně vygradované situace (návštěva sociální pracovnice, restaurace), výtečné gagy, skvělé hlášky , zábavné dialogy, to vše hustě prokládáno emocemi. A všecho to spolu klape a funguje na výbornou. Hlavním kladem je ovšem Robin Williams ve své životní roli. Herecký koncert při kterém srší skvělými hláškami, udržuje pozornost propracovanými detaily a zejména, když se promění v paní Doubtfireovou, rozehrává neskutečné věci. Myslím, že tahle dáma strčí do kapsy i Tootsie. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jak já tenhle film milovala když jsem byla malá. Paní Doubtfire jsem se nikdy nemohla nabažit a Robin Williams? Ten je prostě dokonalý a tahle role mu neuvěřitelně sedla na tělo. Je to vtipné, smutné, dojemné a krásně to utíká. Ovšem když jsem se na film v nedávné době podívala, tak jsem se místy i nepatrně nudila, proto nedávám plný počet hvězdiček, ale rozhodně patří k mým velmi oblíbeným filmům. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Daniel Hillard sa rozvedie s manželkou a jediný spôsob ako sa môže naďalej stretávať so svojimi troma deťmi je ten, že sa prestrojí za staršiu, serioznu opatrovateľku, ktorá sa má o ne postarať, pokiaľ je ich matka v práci. O tom je táto rodinná, americká komédia. O mužovi, čo sa prezlieka za ženskú. Koľký krát sa už táto téma omieľa dokola radšej ani nepočítam. Nikdy sa mi takýto transexuálny humor nepáčil. Chlap s umelými prsiami, navlečený v dámskom kostýme a s makeupom na tvári vo mne vždy vzbudzuje nechuť. Aj keď ide len o žart, či jednoduchú komédiu, je mi to protivné. *** ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ideálna Columbusova parketa. Komédie mu neskutočne sedia a Mrs.Doubtfire je toho príkladným dôkazom. Skvele vie využiť potenciál hercov/komikov a svoje najlepšie diela servíruje ako láskavé a zábavné komédie, ktoré zbytočne netlačia na pílu v moralizovaní a patose, ale predovšetkým bavia. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásny film o rodinných hodnotách na pozadí prebiehajúceho rozvodu. Prebiehajúca dráma je aj v prítomnosti neskutočne nadľahčeného deja dokonale realistická. Krásny srdečný, rodičovský humor, dojemné, rodinné a hlavne vtipné. Vrcholom je prezliekačka v reštaurácii a krásne vypovedaný záver. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Během natáčení navštívil Robin Williams (Daniel) sex shop, kde si koupil velké dildo a několik dalších sexuálních hraček. Vše ovšem v masce a kostýmu paní Doubtfireové. (ArsenalEagle)
  • Když paní Doubtfireová (Robin Williams) chystá anglický čaj pro paní Selnerovou (Anne Haney), hledá v kuchyni něco, co by si dala na obličej, protože jí maska vypadla z okna. Než otevře lednici, v níž uvidí dort, má paruku (ofinu) rozcuchanou přes obličej, ale jakmile lednici otevře, ofinu má už přičesanou. (Aknah)

Související novinky

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama