Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další neurážející Grantovka, kde Hugh pluje cestu k sebeobjevení. Nu proč ne, když se k němu přidá nádherná Julianne Moore, bláznivý Tom Arnold, bohém Jeff Goldblum, dinosaurus či potrhlý ruský gynekolog Robin Williams. Jediný, kdo mi celou dobu vadil a nesnášel jsem ani minutu filmu s ní byla Joan Cusack, možná to bylo její rolí, ale Joan má u mě mínusový bod. Celkově vzato jsem se nakonec bavil a nebýt Joan, tak přibude i čtvrtá hvězdička. Souboje s dinosaurem a při porodu si budu pamatovat ještě hodně dlouhou dobu. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Velmi nenáročná komedie, která pravidelně dávkuje vtipy a pravdivá moudra, takže jste neustále ve střehu. Jenže finále to absolutně zbourá a během několika minut dostáváte jeden vtip za druhým, že se prakticky nemůžete přestat smát. Velmi milé překvapení, které nejen splnilo očekávání, ale zároveň dokázalo přinést něco víc. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna z najvtipnejších a najmilších romantických komédií 90tych rokov. Hlavní predstavitelia sú sympatickí, čo býva dnes už dosť velký problém. Hlavne Moore je roztomilá. No a Columbus sa pre rodinnú zábavu narodil. Málokedy sklamal, tu skôr príjmne prekvapil. Potešia postavy Goldbluma a Williamsa, čím sa potvrdzuje, že vedlajšie postavy robia tento žáner rovnako ako ústredný pár. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Môj otec je hajzel." - "Môžeš mi o tom povedať viac?" - "VEĽKÝ hajzel." Na debatu ohľadom toho, či nenarodené dieťa vidí penis alebo nie, sa zrejme nezabúda, no na DVOCH V TOM áno. Francúzsky originál som nevidel, takže neviem porovnať. DVAJA V TOM nie je zlý film: Hugh Grant a Julianne Mooreová tvoria slušný pár, ešte o dosť lepšie sú na tom výrazné podporné roličky, ktoré si Jeff Goldblum, Joan Cusacková, Tom Arnold („Roseanne“, PRAVDIVÉ LŽI) a ruský gynekológ Robin Williams užili, ako sa na kráľov podporných rolí (akými dovolím si tvrdiť sú) patrí. V posledných hektických dvadsiatich minútach nemá snímka chybičku (skoro), dovtedy sa nesie vo fajn pomalom duchu... možno až príliš. Kino Považan 1996 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Praštěná romantická komedie s ještě praštěnějšími herci – to ovšem tentokrát myslím v dobrém. Julianne Moore byla vždycky k sežrání a i zde jí to neskutečně slušelo. Hugh Grant zahrál „jeblého a nevyzrálého“ Sama vcelku slušně a oba se vhodně doplňovali. Jen byla škoda, že některé situace nebyly ani tak vtipné, jako spíš dost trapné. Ale tak záleží na vkusu každého diváka. I humorných okamžiků tu bylo dost. Takže dávám klasický průměr… ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • V příběhu je několik odkazů na různé filmy, například na filmy Psycho (1960) nebo Kmotr (1972). (Terva)
  • Režisér Chris Columbus si ve filmu zahrál jednoho z hostů na svatbě, který políbí nevěstu. (Terva)
  • Samuel (Hugh Grant) má náušnice, které se na párty během několika záběrů ztrácí a zase oběvují. (Terva)

Reklama

Reklama