Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Není kouře bez ohýnku (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Moving Finger (více)

Obsahy(1)

Městečko Lymstock skrývá mnohá ostudná tajemství, ale když Mona Symmingtonová spáchá sebevraždu, věří slečna Marplová, že jde o víc, než o jeden ojedinělý případ. (Viasat)

Recenze (45)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Geraldina McEwan je pro mne jedna z nejlepších představitelek slečny Marplové a tady je velice dobrá. Kniha je jedna z těch, kde Agatha píše něco mezi detektivkou a červenou knihovnou, Ty obě romance s Meghan a i sestřina s doktorem je hodně toho typu. Ani to mi občas nevadí. Nevím, proč v téhle adaptaci přidali líbání s Elsie, v knize není a podle mne posouvá děj trochu jinam, ale budiž. Chybí mi ale jen scéna přeměny Meghan v Londýně, technicky chápu zvolené řešení, ale srážím za ně . Souhlasím, že většina hereckých výkonů je špičková a ono když máte dobré i malé role, zcedá to celkový dojem. Hodně dobré ()

hany83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších Agathiných knížek, kterou tentokrát tvůrci neodstřelili, hurá! Výhrady k představitelce slečny Marplové sice pořád trvají, pár výhrad bych si taky našla, přesto ale dám za pět, už za dobře zvolené obsazení, v čele s Jamesem D´Arcym a krásné vesnici (skoro jako z Midsomeru:-)) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jsem měla pocit, že ta stará a bystrá čmuchalka je tu jaksi pouze jenom do počtu. Do všeho strkali nos Jerry a Joanna, kteří si na venkov přijeli odpočinout. Tradičně jsem jako vraha tipovala někoho jiného. Dokonce jsem si pohrávala i s myšlenkou, že by mohl být vrahem ten policajt, který v městečku všechno vyšetřoval. Ale tu myšlenku jsem zavrhla, protože tu byla pronesena věta, která se týkala toho, že zločiny dělají ti nejnepravděpodobnější lidí, kteří se chovají absolutně normálně nebo, že nám z našeho pohledu tak připadá, že se chovají normálně a že oni chtěji, abychom si to o nich mysleli. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Používať v roku 2006 spätnú projekciu pri jazde autom je fakt rarita, ale kedže ide o TV film dá sa cez to preniesť:)) Klasická detektívka, kde všetko do seba zdanlivo zapadá (no má to toľko logických dier ako ementál), a tá babka so záhadným úsmevom na všetko nakoniec záhadne príde, hoci počas vrážd je stále v absolútnom klídku:) Slečna Marplová by sa mala dať dokopy s ďalším "old-school" bardom Derrickom, to by bola dvojka! :))) ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto časť som videla ako prvú a povedala som si: wau! Až neskôr som prišla na to, že práve táto časť je svetlou výnimkou v porovnaní s ostatnými. Totiž so slečnou Marplovou mám problém práve pre slečnu Marplovú. (aby ste mi rozumeli: nemám problém s Geraldine McEwan - tá je skvelá, ale s uletenou postavou, ktorú stvárňuje) A v tejto epizóde sa takpovediac iba kde tu mihne, inak je celý príbeh vystavaný na hlavných hrdinoch. Navyše je komediálne ladený s istou dávkou nadhľadu, čo v iných častiach chýba. Nehovoriac o tom, že James D´Arcy je neodolateľný! ;) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného detektivního románu Agathy Christie. (Terva)

Reklama

Reklama