Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Recenze (301)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Schválně blbé dílko, u kterého jsem se doopravy zasmála jen párkrát, protože je to úžasně vtipné tak nějak konstantně po celou dobu. Zajímavě originální (už od úvodních titulek, které mají opravdu nápad), mile absurdní, jiné než většina ostatní filmové produkce, se záměrně extrémně karikovanými postavami - pokud přistoupíte na hru, kterou před vámi Jared Hess rozehrál, budete se bavit. Tenhle film je opravdu milým překvapením a musím zmínit ještě jednu věc, která mě potěšila - ve škole na chodbě a ve třídě se vyskytují normální američané, žádná přehlídka Miss America, jakou vidíme ve většině filmů, ale opravdu reálně vypadající směs tlustých, nehezkých, sympatických, krasavic, svalovců, otloukánků, průměrných i divňochů :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbily úvodní titulky, i první minuty slibovaly tím správným způsobem praštěnou komedii, jejíž humor je založen primárně na jisté retardovanosti hlavního i vedlejších hrdinů. Není pěkné smát se duševně zaostalým, ale to by ani tolik nevadilo (když je celý svět na hlavu), filmu totiž brzy dojdou esa v rukávu a dále jenom spoléhá na vtipnost pramenící z debilního výrazu Napoleona pronášejícího se smrtelnou vážností zcela nevtipné věty. Což vtipné skutečně je, nikoliv však dostatečně na odvedení pozornosti od zcela absentující dějové linie. Volby školního předsedy přicházejí doslova za pět minut dvanáct a mají stejně do prázdna vycházející pointu jako jiné miniepizodky, díky za to, že mají alespoň nějakou. Je mi celkem jasné, proč je tento film minimálně v Americe kultovní, na druhou stranu mě napadá nejméně padesát filmů, které kultovní nejsou, ale mnohem víc než Napoleon by si takový status zasloužily. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dementárium obludných rozmerov. Na prvý pokus som sa skoro vôbec nechytal, čisté wtf. Opakované pozretie sa však na moje vlastné prekvapenie stalo kráľovskou zábavou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi jsem přehnaně konzervativní, ale tahleta loserská story, která vlastně nikam nevede, je na mě až moc ‚weird‘. Na pár dokonalých momentů připadá zbytek, který leží v jiné dimenzi humoru. Ale pro toho, kdo si někdy ve společnosti připadá tak trochu ‚jiný‘ je to určitě učiněné požehnání… a možná nejen pro něj. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $400,000Tržby USA $44,540,956Tržby Celosvetovo $46,118,097║ strašná sucharina, proste prišlo mi to bez šťavy /20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neskutečně "jiný" film. Většinu filmů vidím jednou maximálně dvakrát a pak se jim začnu vyhýbat, abych měl dostatek času na jiné filmy. Napoleon Dynamit je jiný. Jednou to nestačí, musíte víckrát a pak teprve pochopíte jestli jeho podstata se vás dotkla nebo vás naprosto minula. Bohužel se tímto film stává ukázkou, jak dokáže jeden film rozdělit publikum. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Hernajs. Tronisko to jsi neměl říkat. To s tím Chuckem. Teď tomu musím hvězdičku ubrat. Chuck rulezzz! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kde bolo tam bolo, v alternatívnom vesmíre totálneho amerického zapadákova, kde už ani líšky nedávajú dobrú noc, pretože ani ony tam už jednoducho netrafia, sa odohráva príbeh teenagera menom Napoleon Dynamite, ktorý je mixom toho najpodivnejšieho, najbizarnejšieho a jednoducho "iného" sveta humoru, hlášok a absurdnej hudby. Maximum weirdo attractive flick. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dvanástku brokovnicu, čo si magor?!“ Tak toto je snáď úplne nový filmový žáner. Americká komédia NAPOLEON DYNAMIT sa charakterizuje tak ťažko (už úvodné titulky sú riešené netradične), až zúfalý divák nakoniec skonštatuje len obecne známe fakty (objavenie Jona Hedera a „rola strýka Rica by sa hodila Chuckovi Norrisovi“) a potom už len naprázdno otvára ústa a snaží sa rozpovedať o šialenom scenári, k zblázneniu „divných“ dialógoch a nenormálnych postavách a situáciách. Zvláštny typ humoru, ktorý neosloví každého, ale ak si túto zmes kuriozity a bizarnosti zamilujete, nebudete ľutovať. Len nikomu nebudete vedieť povedať, čo to je, a ak sa o to pokúsite, strápnite sa. Nessie, aljašské vlky, internet, kolieskové korčule, bicykel, lama, elektrošok, „Pedro ti núka ochranu“, mama, kreslenie, hračkárske figúrky, balzam na pery... ja to vzdávam. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice to je komedie, ale strasne divna. Herci mi prisli vybrany dobre, jenze skoro kazdej z nich je nejak divnej. Vetsinou tupe cumi, coz je ze zacatku vtipny, ale kdyz furt stejne cumi hodinu a pul tak to zacina bejt otravny. Ve filmu se v podstate nic moc nedeje, nema to zadnej poradnej pribeh a cely je to slozeny z jednotlivejch scenek, ktery nic moc nespojuje. Navic skutecne vtipnejch je jich jenom par a zbytek je proste takovej divnej. Ne ze by to bylo nak extremne dementni, misty to je docela inteligentni, ale cely mi to prislo takovy desne spomaleny, chybela tomu stava. Cemuz taky napomohla hudba, ktera zrovna moc uzasna neni. No a co se tyce Hedera, tohle je jeho ais nejlepsi dement. Tri hvezdicky davam, protoze mi to prislo docela originalni, kuli tem par povedenejm okamzikum, kdy sem se skutecne zasmal a hlavne proto (i kdyz me to docela prekvapilo), ze jsem se vubec nenudil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu že je u nás NAPOLEON DYNAMITE tak nedoceněný. Tohle je jedna z nejoriginálnějších komedií, kterou jsem viděl za posledních pár let. Jon Heder hraje Napoleona naprosto parádně, ve scénáři je jedna perla za druhou a nemluvím o celé paletě všemožných postaviček, strýčkem Rickem počínaje a konče "místním hezounem" a fotbalistou Donem. Na tohle se dá koukat znovu a znovu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemná, odlehčená komedie s humorem míjejícím střední proud. V podstatě všechny postavy jsou neuvěřitelní mimoni. Jejich srdce je ale ryze lidské, a tak ani ty nejvíc mimoňské scény nepůsobí umělě, ba naopak. V konečném důsledku dokáže film i malinko zahřát u srdce, aniž by působil pateticky. Za legendární taneční vystoupení náleží čtvrtá hvězda. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní vidět tenhle film po patnácti letech v tak jiném světle - co vznikalo v roce 2004 za pár dolarů jako super-indie produkce, vypadá v kontext posunu mainstreamu k nerdské kultuře o kus standardněji, ale zároveň zvláštně "jinak", protože to má k dnes mainstreamové látce civilní přístup - co by dnes muselo být ozvláštňováno, je samo ozvláštnění. A funguje to. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Alfred N. by se asi v hrobku drobku obracel, kdyby věděl, jaký retard že to nese slavné jméno jisté třaskaviny... O malém zakomplexovaném císaři asi raděj ani nemluvě... :-] . . . Každopádo tahle >divná< komedie tedy třaskavá vpravdě moc není, spíše takovej ten zvlhlej střelnej prach, ale zase na druhou stranu právě v té své >malosti< a bizarnosti leckterou tu řachandu směle překoná. Ve Vidlákově i ty krávy mají na vemeni pět struků a žerou cibuli - a vůbec blbec jinak je ten Preston i se svou střední školou místo k žití podivné, nejspíš stojící na nějakém úložišti radioaktivních, chemických či jiných zblbšťujících látek. Nu ano, jsou mezi námi, neustále jich na tom světě přibývá, leč i oni mají právo na svá štěstíčka, lásky, předsednictví školy a nakonec třeba i na to starostování. (Potažmo pak třeba se i stát prezidentem země neomezených možností, že ;o] ...) Pak se spolu vesele popáří a Boží dílo směle pokračuje dál... . . . Naštěstí však tvůrci téhle bizarnosti nesklouzli k nějakým dementním hw klišé a vytvořili tak (po na podobná témata snad nepřekonatelném filmu "Muriel se vdává" - a teď mě napadla zvrhlá vize, že TI DVA by spolu museli zplodit nejmíň příštího Mesiáše... 8o))) další přinejmenším neotřelou komedii o lidech, mezi něž byste asi rádi doopravdy nezapadli... ;o) . . . Podivný a ospalý (tak jako hlavní >hrdina(?)< ) film, ve své absurdní nevábné vážnosti, spoustě drobných promyšlených pikantních fórků a vlídném nadhledu vlastně svým způsobem dokonalé stylistické cvičení na GENROVÉ THEMA "MAŠÍBL"! . . . Nuže a jak takovouhle magořinu hodnotit? Přeci jen na zmiňovanou "Muriel" tahle ptákovina nemá! Takže alibistické retardované čtyři hvězdičky... - - - P.S. Po okuku tohohle filmku a v lehkém úžasu při návratu na zdejší diskuzní fóra mi to došlo! JSOU ZDE mezi námi, v množství sice ne hojném, nebezpečně však větším než malém!!!... :o))) - - - P.P.S. Samozřejmě že si ten filmek MUSÍTE dát (na dvd) s jak se patří správným formátem obrazu a v originálním znění - potažmo s titulky!!! - - - - - (Poprvé viděno 21.12.2008 na dvd, kokotmentář zde jako přiblblý mezi vyblblými mnohý... :o) ()

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama