Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh, který vezme za srdce. Sblížení se s macechou a smíření se s maminčinou nemocí. Kdo má kousek srdce v těle, tak ho tenhle film uchvátí. Drama s nádechem komedie jak má být. Pokud nevezmete v potaz, že některé scény jsou příliš uspěchané a některé na víc. Ale jestli jste tak trochu stejný jako já a moje máma, vezmete kapesníčky a popcorn, sednete si, přikryjete dekou a spokojeně koukáte jak se jejich život hroutí a znovu buduje. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus prostě umí. A je jedno jestli jde o romantiku, komedii, atmosférického Harryho Pottera nebo právě toto lehké drama s Julií Roberts a Susan Sarandon. Pokud tedy máte náladu na to povolit jednou uzdu emocím, tak si pusťte tento film a vemte si pár kapesníčků. Budou se hodit. Celkové hodnocení: velmi nadprůměrný film, ale nikoli pětihvězdičkový. ()

Reklama

josefkam 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh napsaný životem... Velmi dobré herecké výkony všech protagonistů s jednou výjimkou... Tou výjimkou je Susan Sarandon, která svoji roli ztvárnila na hranici geniality... Nominace na Zlatý Globus je zcela zasloužená... Perfektně se hodící hudba, poklidné tempo, fůra různých emocí... Bohužel trošku nedoceněný film, hlavně co se týká místních v některých případech dost bezcitných a povrchních hodnotitelů... Celkové hodnocení: něco mezi 4 a 5 hvězdičkami, 8,5/10.... ()

castor 

všechny recenze uživatele

I když láska pominula, je důležité zůstat tolerantní a v přátelském rozpoložení. Asi takové je poselství předvídatelného kousku ostříleného Chrise Columbuse. Tihle dva (postarší pár) šli od sebe jako rozumní lidé, navíc se dohodli bez větších obtíží na výchově svých dvou dětí. Jenže brzy přišla výrazná kaňka – módní fotografka, která je nejen krásná, ale i mladá. A tatík se do ní zakoukal. Pro děti (zejména dceru) je prostě jen macechou, zahořklé exmanželce se navíc ozve zdraví. Nemoc tu nicméně není hlavním tématem, ale spíš snaha ukočírovat jednotlivé situace tím nejlepším možným způsobem. Samozřejmě dříve, než je nějaký problém načrtnutý, je téměř vyřešený, na dřeň rozhodně nejdeme a vše je jednoduše zabalené tak, jak si sentimentálně naladění diváci přejí. Columbus byl toho času jistotou a trio Sarandon-Harris-Roberts utáhne nejednu sebeslabší scénu, takže film je pro rodinnou, víkendovou siestu jako dělaný. A od romanticky laděné/rodinné komedie/dramatu snad ani nikdo nemůže čekat jiný závěr. Viděl jsem několikrát a možná se mi to líbí víc než dřív. PS: Dětské role velmi slušné. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Tak tady opět máme další neshodu s většinou osazenstva csfd:-D Film Druhá nebo první patří už slušnou řádku let mezi moje nejoblíbenější, jednička v dojácích:-) Ač mi sice Anna coby rozmazlenej spratek leze šíleně na nervy, přesně tak to v ději má být...navíc mi přijetí "nového" rodiče spolu se ztrátou pravé matky, a to v tak rozporuplným období, jako je prepuberta a puberta, nepřipadá nijak ohrané..Asi tady nacházím zalíbení kvůli tomu, jak tady většina "kritiků" píše, že je to sentimentální - ano, je. A to mě bere, konec se nikdy neobejde bez zarudlých očí...:-) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (3)

  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)
  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)

Reklama

Reklama