Druhá nebo první

Drama / Komedie

USA, 1998, 124 min

Chris Columbus

John Williams

Hvězdné obsazení, rodinné balení a spousta sentimentu.(25.5.2002)

• Houdini

Rozvedená manželka žijící ve velkém domě se dvěma dětmi, kterou živí bývalý manžel s o 20 let mladší přítelkyní. A ještě je nespokojená. Prostě epizodka z "amerického feministického snu".(22.4.2003)

Přesně jako AGAMEMNON - hvězdné (a dobře hrající) obsazení, ale v tradičním Collumbusovském balení (=rodinný, srdceryvný, poučující doják).(21.9.2004)

• Djkoma

V tomhle filmu je něco špatně. Možná je to až příjemná dojemnost a umělá komediálnost.(11.8.2005)

Rozpočet $50miliónovTržby USA $91,137,662Tržby Celosvetovo $159,710,793/65%/(13.1.2006)

rozpočet : $50 million tržby celosvetovo : $159,710,793(10.12.2006)

Tak strašně sladkej rodinnej film, ze kterýho čiší snaha rozplakat... Jenže ono se mu to daří.(12.6.2007)

Velice zajímavý příběh, který vezme za srdce. Sblížení se s macechou a smíření se s maminčinou nemocí. Kdo má kousek srdce v těle, tak ho tenhle film uchvátí. Drama s nádechem komedie jak má být. Pokud nevezmete v potaz, že některé scény jsou příliš uspěchané a některé na víc. Ale jestli jste tak trochu stejný jako já a moje máma, vezmete kapesníčky a popcorn, sednete si, přikryjete dekou a spokojeně koukáte jak se jejich život hroutí a znovu buduje.(2.4.2009)

Tenhle film byl byl možná i za 4* (omluvte moji slabost pro Julii Roberts), ale to by nesmělo být všechno tak povrchně načrtnuté a ihned odbyté. Sotva má jít nějaký problém (nepřátelství dětí vůči nové nastávající jejich otce, nevraživost ex-manželky a její nemoc atp.) víc do hloubky, scénáristé před ním utečnou a rychle ho vyřeší. K tomu všemu ještě většinou jde o happyendovské řešení. Najde se zde i pár dobrých scén (když se obě sokyně hádají, jestli bylo správné naučit dcerku "nemravným" výrazům, aby mohla pořádně shodit playboye třídy), ale těch je až příliš málo. Takže v celkovém součtu klasický americký doják, jak jinak než dobře končící. Na to jsou tři hvězdičky tak akorát.(26.2.2004)

Hezke, dojemne, sentimentalni film a hvezdne obsazene dilo Columbuse, ktery je presne na tohle expert. Nemam pocit, ze je na tom filmu neco spatne. Vyzaruje z nej ta pohoda, na odpoledne super! Tresnickou na dortu je ustredni pisen Ain't No Mountains High Enough.(7.8.2006)

Dříve než je nějaký problém načrtnut, tak je velmi brzy vyřešen a vše je tak, jak si sentimentálně naladění diváci přejí. Ale Columbus málokdy zklame a trio Sarandon-Harris-Roberts utáhnou nejednu scénu, takže film je pro rodinnou, víkendovou siestu jako dělaný!! A od romanticky laděné, rodinné komedie snad nikdo nemůže čekat jiný závěr!(12.12.2005)

HUDBA: John Williams(23.4.2007)

jedinečný a úchvatný film, který nenechá jedno oko suché. dechberoucí výkon susan sarandon, sympatický a uvěřitelný příběh, který není jen sladkou sentimentální kaší, ale obsahuje i pár dost hořkých kapek... v mých očích prostě fantastický snímek, i když pro někoho to může být jen další prvoplánovej doják. dávám 90% a ať třeba mě vezme čert, já jsem nadmíru spokojenej...(15.10.2009)

Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších filmů. Viděl jsem to už nejméně stokrát a nikdy mě to neomrzí, na čemž mají kromě skvělé režie mistra Columbuse velký podíl hlavně herci. Julia Roberts je tady velmi hezká a příjemná, Susan Sarandon mi tady připomínala moji matku a už navždy se tímto filmem zapisuje mezi mé nejoblíbenější herečky, Ed Harris také skvělý a stačí mu k tomu poměrně málo prostoru a ty dvě děti také hrajou příjemně. Navíc je to jeden z mála filmů, u kterého mám chuť ke konci brečet a to pokaždé, když se na něj dívám. Prostě skvělý film.(24.4.2006)

Cajdák s hvězdným obsazením.(20.4.2003)

• Flego

Dobre obsadená dráma je však neuveriteľne dlná a nudná. Čakal som ďaleko viac...(7.4.2007)

Přiznávám, nechal jsem se zmanipulovat sladkobolným hollywoodským příběhem spějícím k předpokládanému konci. Ale bylo to i díky hercům ( a nejen díky JR).(1.6.2009)

Hezký příběh plus moje dvě velmi oblíbené herečky. Hodnocení: 70%(9.12.2007)

Chris Columbus prostě umí. A je jedno jestli jde o romantiku, komedii, atmosférického Harryho Pottera nebo právě toto lehké drama s Julií Roberts a Susan Sarandon. Pokud tedy máte náladu na to povolit jednou uzdu emocím, tak si pusťte tento film a vemte si pár kapesníčků. Budou se hodit. Celkové hodnocení: velmi nadprůměrný film, ale nikoli pětihvězdičkový.(2.1.2011)

Nechutně sentimentální...(28.8.2006)

<< předchozí 1 2 3 4