Atentát (TV film)

Atentát

USA, 1996, 86 min

Jon Purdy

• pravo

HALÓ, JE TAM NIEKTO? SME Z LESNEJ SPRÁVY, VYMERIAVAME HRANICE POZEMKOV. DOMNIEVAME SA, ŽE TÁTO PôDA PATRÍ NÁRODNÝM LESOM. Film spracujúci skutočný príbeh Unabombera je poznačený absenciou gradácie deja a nezvládnutého scenára. Napriek tomu, že dej je pevne vymedzený skutočnými udalosťami, nemusel by konečný výsledok vyzerať ako dokument. Postava vyšetrovateľa mi prišla trocha nevierohodná ( pracoval cca 18 rokov na jednom prípade) a napríklad scéna, keď sa dozvie, že ho majú, tak padne na zadok- nie však obrazne ako je zmysel tejto frázy, ale jeho scenáristi reálne posadili. Ľudia sa správajú všelijako, ale mňa ako diváka to nepresvedčilo a zdalo sa mi to nahrané na efekt ako aj iné scény. Film aspoň nie je myšlienkovo plytký, ale to nie je zásluha tvorcov, ale reálu. Ešte na záver, neviem ako sa súdny spor skončil, ale ak sa film držal reálneho konania vyšetrovateľa, tak bola od neho docela frajerina odmietnuť dať prečítať príkaz na prehliadku, lebo sa mohlo jednať o porušenie práva obžalovaného a tým byť spochybnené všetky dôkazy nájdené v chatrči. LINDA A JA CÍTIME, ŽE MÁME DôKAZY, ŽE ISTÁ OSOBA SPÁCHALA VÁŽNE ZLOČINY.(1.11.2007)