Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (245)

Cival 

všechny recenze uživatele

Jedna velká KŘEČ. Nic z Mercuryho nestojí ani za zmínku. Pro Wilise nedůstojné, pro běžného smrtleníka příliš vizuálně fádní a v dojení slz otravné. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis nepředvádí naprosto nic nového a stejně tak Harold Becker, který pouze otrocky vypráví příběh, aniž by mu dokázala vtisknout osobitý podpis. Ale malý Miko Hughes je opravdu výborný a stejně tak je i velmi poutavá hudba Johna Barryho... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z období, kdy to Bruce Willis zkoušel s dětmi (myslím tím samozřejmě jako s filmovými partnery) je Mercury jednoznačně nejslabší. To co jej dělá špatným není ani to, že by byl špatně udělaný, ale spíše fakt, že nemá co nabídnout. Otřepaný scénář si jede podle osvědčených lajen, ve kterém jde o to, aby mohl vyniknout hlavní hrdina, s jehož charakterem si taky tvůrci mohli více pohrát, protože na Willisův herecký standart se dá napasovat rozhodně víc, než jenom zakomplexovaný agent FBI, který dostal podřadnou práci. A aby stranu „těch zlých“ zastupovali pouze dva lidé, asi taky nebude to pravé, zvláště při bližším přihlédnutí k Alecu Baldwinovi, který se do své role vůbec nehodí. A malý autista? Absolutně nevyužitá postava, která slouží pouze jako záminka pro to, aby se jeho ochránce občas mohl pořádně naštvat a dát padouchům pořádně do huby. Ať na to tedy nahlížím z jakékoliv strany, nenapadá mě nic, proč bych se měl na Mercury někdy podívat znovu. Jak jsem avizoval už na začátku, ten film nemá co nabídnout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,935,289Tržby Celosvetovo $93,107,289║ Film ponúka pútavú konšpiračnú tému, v podstate ide o takého o niečo slabšieho predchodcu Verejného nepriateľa. Herci na čele s Brucom Willisom hrajú slušne, dej ma dobrý spád, nenudí, možno skúsenejší režisér by z toho vyžmýkal viac, lebo Harold Becker je skôr rutinér, než nejaký talent čo by dokázal ponúkať nadštandartne prepracovaný film. /videl v kine: 70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis v naprosto zbytečném filmu, který maximálně dává méně inteligentním divákům jasně najevo, že autista není automaticky zbytečný člověk, ale může být užitečný (holt pro někoho je Rainman velký art...). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne, lidi. Ten malý kluk mi byl vždycky strašně otravný. Tenhle film opravdu nemusím . . . Ale za Bruse a za snahu dvě vyhaslé hvězdy ,-) . . . ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Barry: 1. The Story Begins... ,2. Simon's Theme ,3. The Puzzle ,4. Barrell Kills Parent ,5. Looking For Simon ,6. Meeting With Kudrow ,7. The Train Search-Art & Simon ,8. Simon Is Going Home ,9. Rooftop Arrival ,10. Simon On The Edge-Death Of Kudrow ,11. I'm A Friend Of Simon's ,12. The Story Ends... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Videli ste priveľa dielov Odpadlíka.“ Ďalší z Willisových vtedajších pokusov o odstránenie akcie zo svojej filmografie a (pomerne márne) zatlačenie na vážne herectvo (Stav ohrozenia, Posledný ostáva, relatívne Šakal). Poriadne mu to vyšlo snáď len v Šiestom zmysle a v 12 opiciach. V Merkúre ho bez problémov prehral 12-ročný Miko Hughes z Cintorína zvieratiek. Zápletka o skrachovanom agentovi, ktorý po vzore T-800 chráni (tentokrát autistického) chlapca vôbec nie je zlá. Naopak, je to koncept, ktorý mám ja osobne  rád (kopec nepriateľov, slabá obeť a jej veľmi schopný ochranca). Žiaľ, Merkúr zaváňa všetkými atribútmi (pod)priemernej televíznej kriminálky. Fádna, unavené réžia, zbedačené herecké výkony v čele s ústredným zloduchom v sterilnom podaní Aleca Baldwina a akcia tu takmer nie je (a to, čo tu je, nestojí za nič). Ťažko povedať, čo (asi honorár pre Brucea?) na tomto stálo 60 miliónov, každopádne celosvetová tržba 93 tomu fakt nepomohla. Kino Považan NMnV 1998 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Takový námět a vyleze z toho pouze průměrný thriller, obrovská škoda. Bruce je samozřejmě fajn, ale tímto filmem se asi moc chlubit nebude :(. Ovšem představitel malého chlapce hraje moc pěkně. Film, který zkouknete, zaujme vás svou pointou, ale svým zpracováním vás rozhodně neohromí, škoda....... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Autistický dítě bylo na odstřel od první do poslední minuty a Brus Vyliž tentokrát teda nic moc. Hvězdu dám snad akorát za to, že se ve filmu objevila trojice mých oblíbených herců (Peter Stormare, John Carroll Lynch a Richard Riehle). Bohužel moc prostoru ani jeden z nich nedostal. Tento film mi unikal přes 20 let a klidně jsem si ho mohl nechat unikat až do smrti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších filmů s Brucem Willisem. Sice má film celkem slušnej potenciál i když né zrovna originální, ale bohužel neni skoro vůbec využitej a nebýt Willise tak je to jenom tuctovej film, který by se jen těžko prosazoval. Co se týče herců, tak je Willis samozřejmě nejlepší, ale to neznamená že hraje nějak dobře, je to jen proto, že ostatní hrajou úplný hovno včetně Baldwina, ale ten si tam taky moc nezahrál, takže od něj se zázraky čekat nedaly a co se týče toho dětskýho herce, tak ten byl snad úplně nejhorší, svojí roli absolutně nezvládnul a nevěřil jsem mu ani jedno to jeho hekání nebo pištění a to jwe co říct, protože tam pištěl skoro celou dobu. Od filmu s Willisem a Baldwinem jsem čekal daleko víc ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, ale horší provedení. Bruce se mi ve své klasické roli zahránce všech moc nelíbil. O Alecovi se nebudu raději vyjadřovat, ten je nechutný skoro v každém filmu. Malý Miko mě opravdu vytáčel, ale to je spíše známka dobře zahrané role. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bruce v bundě Butche Coolidge zachraňuje své autistické hodinky a protřelý znalec těhle žánrových kousků z posledních dvou dekád minulého století ví, že Alec Baldwin de v pátým kole na prdel (nebo na chodník). Becker se nesnaží ani o náznak překvapení a Willis unaveně luhuje čaj ze zlatých malin, nicméně má to v sobě schopnost jednorázově zaujmout a pomocí ní to dospěje až k dojemnému objetí s dětským chráněncem. Važme si toho, protože třeba o rok později se Shyamalanem už tohle spojení hmot nebylo možné.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, Bruce to s dětmi umí. Dokázal to jak v Šestém smyslu, tak ve Vyvoleném, Rukojmím, tak i tady. Slabší čtyři hvězdičky. Režie a scénář nic moc, vše ostatní ale funguje nadprůměrně dobře. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Willisa pomerne nudné a ťažkopádne. Veľká absencia napätia a prekvapivých zvratov. Chýbala mi dôkladnejšia prepracovanosť scenára a Simonovej postavy, akčných momentov a podobne. Zreteľný je aj Willisov útlm v tejto fáze jeho kariéry. Síce sa začal venovať filmom s vážnejšou tematikou, no tu vidíme, že začiatky sú ťažké aj pre herca takéhoto kalibru. A o Baldwinovi škoda písať. Priemerisko ako hrom. 50%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný thriller s Brucom Willisom. Má celkom dobrý príbeh o agentovi FBI, ktorý sa zapojí do prípadu vraždy rodičov autistického chlapca, ale časom zistí, že chlapec rozlúštil prísne tajný kód národnej bezpečnosti, čo ich šéf pokladá za hrozbu a tak chce chlapca dostať za každú cenu bez ohľadu na akékoľvek vedľajšie obete. Ale agent FBI sa rozhodne chlapca chrániť. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Úvod, v ktorom je agent v utajení je dobre zvládnutý, následne sa už začne dej venovať tomu hlavnému, ale nie až tak dobre ako by mohol, film sa výraznejšie rozbehne až po štyridsiatich minútach a dá sa na to bez problémov pozerať až do konca, ale aj tak mám pocit, že z tohto námetu sa dalo získať aj viac. Akcie tu moc nie je a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Toto je skôr thriller ako akčný film a tak nejaká výraznejšia akcia sa tu čakať nedá, sú tu dve scény so zásahovou jednotkou a pár menších akcií s hlavným hrdinom. Akcia je celkovo dobre natočená, ale obsahovo tu ani nemá čo zaujať, nemá žiadny nápad, výraznejší moment alebo nejaké slušné úmrtie, len bežný neurážajúci štandard tohto typu filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis v hlavnej úlohe, slušní záporáci, hlavne Lindsey Ginter a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne. Merkúr určite nie je zlý film, dobre sa na to pozerá, ale chýba mu niečo, kvôli čomu by sa ho oplatilo pozrieť znovu, dejovo a ani akčne to nie je nič výnimočné, takže raz to pozrieť stačí. 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tohle si Bruce Willis za rámeček asi nedá. Příběh velmi zajímavý, zpracování je však tak nudné, že z toho bolí oči. Ty dvě hvězdičky jsou za výkon toho chlapce a za úctu k Bruceovi. Skalní fanoušci Bruce Willise ať se na to podívají, ale když ne, o nic také nepřijdou. ()

Reklama

Reklama