Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi to úplne nesadlo, ale čo už. Povinná jazda pre divákov nežnejšieho pohlavia. Patrick Swayze a Jennifer Grey sa vo svojich životných úlohách stali miláčikmi ženského publika. Z nízkorozpočtovej romanci sa stal obrovský komerčný hit a dokonca si vybojoval Oscara za najlepšiu pieseň. Vzájomná nevraživosť v súkromí medzi hlavnou dvojicou sa našťastie na plátne neodzrkadlila a Johnny s Baby sa stali jedným z najpopulárnejších párov 80. rokov. Klasika s niekoľkými kultovými scénami sa dočkala nie príliš kvalitného pokračovania. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Romantická hudební podívaná, určená primárně dívkám a ženám, ale pobavit se u ní může i nejeden muž. Jeden z těch filmů, kde jsou písně do příběhu vkusně zakomponovány, takže neruší a naopak zaujmou (nejvíc rocková Hungry eyes). No a všestranný Patrick Swayze byl skvělý jako herec i tanečník. Hříšňák je klasika. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný fenomén, kdykoliv a kdekoliv na zopakování. Pohádka o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne pouličnímu tanci plného tření, ohýbání a kontaktu a především tanečníku Johnnymu. Pohádka řešící i mnohá sociální témata, která vlastně vůbec nemusela spatřit světlo světa. Látka nezaujala a studia se prakticky jen omlouvala. Nakonec vznikla, ovšem za mizivý budget (jen 6 milionů, tržby se přitom vyšvihly celosvětově na astronomických 217 milionů dolarů). Přesto jeden z důležitých poradců, který viděl hrubý sestřih, naznal, že by měl výsledek skončit v koši. Ačkoliv z nich byla na zkouškách cítit solidní chemie, ani duo Jennifer Grey a Patrick Swayze ze společné spolupráce příliš radosti neměli. Nakonec to zvládli i s Patrickovým bolavým kolenem, jednoduchým příběhem i s památnou replikou, že „Baby nebude sedět v koutě!“ Kouzelné. Nesmrtelných 85% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka. A tato dvě slova dvakrát podtržené. Totální hovnovina, která se může líbit pouze slečnám a teploušům, kteří jako jediní mají právo najít si v tomto nesmyslu nějaké zalíbení, protože oni jsou jinak smýšlející tvorové. Pokud se neřadíte ani do jedné skupiny a přesto se vám tenhle výplod chorého a neuznávaného režiséra líbí, tak potom byste měli zvážit návštěvu nějakého uznávaného psychologa, který by vám pomohl odhalit vaše skryté odchylky od normálu. Nevzpomínám si, že bych tuhlu blbost někdy viděl celou v jednom kuse. Vždy tak 5 až 10 minut. Při delším sledování bych si asi způsobil nějakou disfunkci některé části mozku a za to mi to nestojí. Pokud vás někdo požádá vidět tuhle kokotinu celou s ní/ním ( zvolte si podle orientace), tak si rychle najdětě supervýmluvu a prchejte. A protože jsem hrozně hodný a mám pro vás pochopení, tak zde přikládám seznam těch nejpoužívanějších výmluv, které je potřeba střídat. Vymyslet další je otázka pouze vaší fantazie.: 1)Bolí mě ruka/hlava/noha/břicho/záda/zub/zuby jdu tedy spát. 2)Jsem unavený. Jdu spát. 3)Brzy ráno vstávám. **Rozhodně tyto výmluvy nezaměňte s frázemi jako jsou: ,,Jdu na pivo!" nebo ,,Chci se dívat na fotbal/hokej/baseball/tenis/basketbal/porno/rugby/NFL/další oblíbené EXISTUJÍCÍ sporty." Mohlo by to nadělat problémy. Myslím, že se z mého komentáře dá vycítit můj postoj k této zmrdovince a není tedy potřeba se více rozepisovat. TOTÁLNÍ ODPAD. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď pokleslé estetiky 80. let aneb velmi, velmi přeceněný romantický slaďák. Veškeré neduhy hollywoodské mainstreamové kinematografie osmdesátých let z něho bohužel s odstupem času doslova trčí... (a jako na muže na mě jistě také nepůsobí kouzlo Patricka Swayzeho, což by určitě v opačném případě mé ohodnocení zvedlo, charizma jistě má, tomu bych se v ženském těle asi neubránil...) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • ,,A keď jej niekto niečo vyčítal, hneď sa rozrevala", napísal herec Patrick Swayze (Johnny Castle) vo svojej biografii o herečke Jennifer Grey (Baby Houseman). Patrick nemal Jennifer veľmi v láske kvôli jej neprofesionálnym výstupom počas natáčania. Často prerušovala nakrúcanie svojimi výbuchmi smiechu a trápnymi bláznovstvami. (maestrotatum)
  • Keď Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tancovať v miestnosti so zrkadlami a príde k nemu šéf, tak si je možné všimnúť, že po rozhovore Johnny odkladá veci z rúk do krabice. V ďalšom zábere, keď sa pozriete do zrkadla, ich stále drží v rukách. (Johnny.ARN)
  • V závěrečné taneční scéně si Patrick Swayze (Johnny Castle) poté, co skáče z pódia mezi diváky, ušpiní při taneční kreaci na zemi kolena. Avšak hned v dalším záběru už má kalhoty opět čisté. (Timak)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama