Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Romantická hudební podívaná, určená primárně dívkám a ženám, ale pobavit se u ní může i nejeden muž. Jeden z těch filmů, kde jsou písně do příběhu vkusně zakomponovány, takže neruší a naopak zaujmou (nejvíc rocková Hungry eyes). No a všestranný Patrick Swayze byl skvělý jako herec i tanečník. Hříšňák je klasika. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že muzikál asi neladí dohromady s oduševnělým scénářem, ale zde si přeci jen mohly scénáristé trošku namáhat mozek. Výskedek je totiž taková laciná harlekýnka s písničkami. Patrick Swayze možná v černém tílku masí dobře, ale to v mých očích nijak dojem z filmu nemění. Na druhou stranu, vlastně ten film až tak úplně mizerný není a asi bych od muzikálu neměl očekávat žádné psychologické sondy apod. Myslím, že 2* jsou fér. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vrcholom kariery, nedávno zosnulého amerického herca, Patricka Swayzeho je "Dirty Dancing". Navždy zostane filmovým fanúšikom známy predovšetkým ako vášnivý, mladý tanečník Johnny Castle z tohto snímku, ktorý v roku 1987 natočil režisér Emile Ardolino. Nemám ku tancu žiadne vlohy. Nedokážem vyjadriť svoje emócie týmto spôsobom. Preto tanečné filmy moc nemusím. Zvlášť tie z posledných rokov, ktoré sú plné hip hopu, street dance a podobných opičích exhibícií. "Hriešny tanec" je však celkom v pohode, najmä jeho rock´n´rollové pasáže. Patrick Swayze a Jennifer Grey vytvorili sympatický pár. Seklo im to spolu. *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to o čem to je se na to dá dobře koukat a občas se mi to dokonce i líbilo, je to už taková klasika, kterou zná skoro každej. Patrick Swayze je tady ve formě a tancuje fakt dobře, bude to asi tim že to býval tanečníkem, ale to na tom nic nemění. A Jennifer Gray i když je jí o deset let víc než hraje ve filmu, tak to neni skoro poznat a fakt na těch 17 vypadá a tancování jí taky docela jde. Příběh je sice typicky romantickej a lehce předvídatelnej, ale o nějakou předvídatelnost tady ani moc nejde, ten příběh kterej to má postačuje a dokáže dobře zabavit. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to léto v šedesátým třetím... To ještě Kennedy žil, Brouci začínali a igi B. právě čtvrt roku poznával na vlastní kůži, zač je toho za Novotného bigbít... :-) . . . Ale tam v té Américe - tam frčí jiné tance - a to vám povídám, tahle dovolená bude se zatraceně hříšným andělem. Tichá voda břehy mele - a tak sladká středostavovská šestnáctiletá Bejby pozná jaké to je, když chudý malíř pokojů, rocker a statný zdatný tanečník Johny zpotí tričko, vše se mírně dramaticky zaplete a nakonec se v dobré vyvrbí. Na tomhle campu se bude tančit všude, Bejby příjde o věneček, závěr bude sladký jako ta Corvette model 63 a my musíme konstatovat, že ty >osmdesátky< měly v hudbě a tanci vlastně k šedesátým letem docela blízko, přestože už se vařilo fakt jen z vody a Reagan nebyl JFK (zaplaťpámbůzato!)... A tak co říci závěrem? Když se soul a mambo spojí s romantickodramatickým kýčem, Bejby se naučí tančit a všichni mají karakter, je z toho svrchovaně zábavný film, který ani po skoro dvaceti letech neurazí a vo to vlastně de... Třiapůl roztančené hvězdy - a kam to sakryš zaokrouhlit... No - raděj dolů Bejby, zas takový kult to není... :-)) - - - P.S. A tak sakryš - z nostalgie jsem si to dnes ráno (3.8.08) v lehkém rauši po bigbítové noci sjel znovu a rozhodl jsem se, že přehodnotím svůj ortel nahoru. Je fakt, že v rámci žánru si tahle >oddechovka< (v tom nejlepším slova smyslu!) zaslouží dostat zde konečně červenou barvu. Tož čtyři hvězdy a bez červenání... ;-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (85)

  • Keď Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tancovať v miestnosti so zrkadlami a príde k nemu šéf, tak si je možné všimnúť, že po rozhovore Johnny odkladá veci z rúk do krabice. V ďalšom zábere, keď sa pozriete do zrkadla, ich stále drží v rukách. (Johnny.ARN)
  • Jennifer Grey bylo 27, o deset let více než Baby. Na castingu měla pět minut na to, aby ukázala, že by mohla hrát mladší. (Kulmon)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama