Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině 80. let velký hit, prakticky s odstupem času těžko pochopitelný kult, protože scénáristicky i podle odvedených hereckých výkonů jde o průměrné dílko. Ještě dnes mám pocit, že v hodnocení snímku hraje nemalou roli nostalgie. Jenže červená knihovna se tehdy ještě u nás nenatáčela, Patrick Swayze byl takový mužný hezoun a mladičká Jennifer křehká a naivní, takže film našel místo na trhu a zabodoval. Pravdou ale je, že písničku, která film doprovázela, si ještě dnes rád poslechnu. Romantický příběh, kde velkou roli hraje hudba a především tanec. Celkový dojem 50 %. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Torisiona jsem se nevybavil flaškou vodky, takže jsem to až do konce nevydržel. Jinak škoda, že jsem si předem nepřečet komentář, co napsal Ivoshek. Ušetřilo by mi to spoustu času. I když ten tanec na kládě bych pochopi asi trochu jinak. No prostě neni kláda jako kláda. Jinak zdejší hodnocení 69% mi hlava nebere... Faidra: Můžu tim šutrákem hodit po tobě? ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Minimálně jedna hvězdička navíc je z nostalgie, dneska na mě Hříšný tanec působí podstatně více jako hloupá romantická pohádka, ale svého času to byl zkrátka fenomén, který každý znal téměř zpaměti. Myslím si, že pokud si zachováte nostalgický nadhled, může to být stále ještě slušná zábava, i když je fakt, že některé věty vyvolávají z divákovi zcela jiné pocity, než bylo zjevně zamýšleno, viz nesmrtelné "Baby nebude sedět v koutě!" :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý a známý Hříšný tanec. Patrick Swayze ve svých mladých a nejlepších letech společně s mladinkou a křehkou Jennifer Grey, roztančí všechny. Romantický příběh o ošklivém káčátku co dostane svého vysněného prince na bílém koni. Podle mě se nenajde moc lidí co tento film nevidělo. Je to povinnost vidět, ale ne nutnost milovat. PS: kvůli mamince 4* za mě by to bylo někde mezi 3-4*:) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této klasice žánru vyhýbal, obával jsem se, že to bude přeslazené, až to bude lepit. Mýlil jsem. Hříšný tanec je příjemná podívaná, u níž se člověk nenudí, baví se a rád sleduje Swayzeho a Jennifer Grey při tanci. Perfektní soundtrack hraje také svoji velkou roli při výsledném dojmu. Píseň Hungry Eyes člověku zní v uších ještě hodně dlouho po doběhnutí závěrečných titulků. Chybička: Na konci filmu, když Johnny tančí v uličce před pódiem, tak si všimněte, že poté, co se zvedne ze země (tancoval na kolenou), má docela špinavé kalhoty. O chvíli později je má ovšem čisté. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Zcela spontánně vznikla mj. scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) stojí Baby (Jennifer Grey) za zády a nechává svou ruku zlehka sklouznout podél jejího těla. Jennifer při natáčení několikrát zkazila záběr, protože byla nesmírně lechtivá a pokaždé vyprskla smíchy. Režisér Emile Ardolino nakonec tyto „nepovedené“ pokusy zařadil do hotového filmu. Velmi autenticky v nich působí zejména otrávený výraz Patricka Swayzeho. (Bauer)
  • Scénář k Hříšnému tanci byl odmítnut více než 40krát. Odmítala ho postupně velká, malá i nezávislá studia především z důvodu, že byl vnímán jako "příliš dívčí" a nezajímavý. V té době táhly filmy jako Četa (1986), Krokodýl Dundee (1986) nebo Top Gun (1986). Scénář se nakonec zalíbil ve společnosti Vestron produkující brakové VHS filmy s hororovou a podobnou tematikou. Tato společnost nakonec film produkovala a po vřelé reakci diváků na zkušebním promítání poslala i do kin. (Luxocculta)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama