Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místy je skutečně náročné uvěřit, že se příběh Baby a její první letní lásky odehrává v roce 1963. Tohle je film řešený optikou roku 1987 a dobová nostalgie je jen příjemným bonusem. Navzdory tomu, jaký je to kultovní kýč, je to zároveň čistá žánrovka, ukázkový coming-of-age story, kde všechno klape, nic tu nechybí a všechno do sebe zapadá s precizní přesností. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že muzikál asi neladí dohromady s oduševnělým scénářem, ale zde si přeci jen mohly scénáristé trošku namáhat mozek. Výskedek je totiž taková laciná harlekýnka s písničkami. Patrick Swayze možná v černém tílku masí dobře, ale to v mých očích nijak dojem z filmu nemění. Na druhou stranu, vlastně ten film až tak úplně mizerný není a asi bych od muzikálu neměl očekávat žádné psychologické sondy apod. Myslím, že 2* jsou fér. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině 80. let velký hit, prakticky s odstupem času těžko pochopitelný kult, protože scénáristicky i podle odvedených hereckých výkonů jde o průměrné dílko. Ještě dnes mám pocit, že v hodnocení snímku hraje nemalou roli nostalgie. Jenže červená knihovna se tehdy ještě u nás nenatáčela, Patrick Swayze byl takový mužný hezoun a mladičká Jennifer křehká a naivní, takže film našel místo na trhu a zabodoval. Pravdou ale je, že písničku, která film doprovázela, si ještě dnes rád poslechnu. Romantický příběh, kde velkou roli hraje hudba a především tanec. Celkový dojem 50 %. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ježiš né! Kdyby to hodnotili amíci tak neřeknu, ale Vám se to vážně líbí, tahle přiblblá americká tancovačka z 80tých let? Vždyť je to jasná ukázka manipulace americké kinematografie s dívákem. Podstrčit divákům falešného morálně zdatného hrdinu (Patrick) a povrchní spravedlivou nanynku (Jennifer) . Klasický americký happy end a už nikdy víc. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Interšunka uvádí - romantické melodie, chytlavá taneční čísla, panensky krásná Jennifer Gray a mužný hezoun Patrick Swayze s playbojským úsměvem na rtech. Do háje, tohle je jeden z filmů, který uzpůsoboval v dětství moje dnešní romantický myšlení (pokud nepočítám Chuckyho sémě a Chuckyho nevěstu ;) Ale vážně, ty filmy jsem ani neviděl. Hříšný tanec je jedním z nejlepších romantických filmů, jaké znám. Vlastně ty opravdu dobré romanťárny by se daly vypočítat na prstech jedné ruky, Francouzský polibek, Charlie, Pretty Woman, Frankie a Johnny, Jak ukrást Venuši, Někdo to rád horké (tak jo tak jo, trochu větší ruka), a HT mezi ně stoprocentně patří. Je to sice klasická polívčička o tom, jak z ošklivého káčátka vyrostla krásná labuť (vůbec ne ošklivého), aby našla svého vysněného prince, ale jak už jsem popsal výš, má něco navíc (a není toho málo). Osobně mám z tohoto filmu nejradši postavu, které si asi většina lidí ani nevšimla a která vlastně málem nemluví. Ale když mluví, tak je hned jasný, kdo má v rodině hlavní slovo. Ano, je to manželka doktora Housemana, která sice za celou dobu neřekne víc jak padesát slov, ale to její Sedni si Jakeu! mě prostě vždycky dostane. Další dobrá věc, tenhle film se líbí snad každé ženské, která se necítí být drsným mužem. A těch jsem zatím moc nepotkal, což mi tedy bez urážky vadí ze všeho nejmíň. Co se mě týká, je to jeden z filmů Zlatýho fondu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Přes všechny problémy skončilo natáčení včas a bez překročení rozpočtu, ale málokdo věřil v úspěch filmu. Když film viděl producent Aaron Russo prohlásil: „Spalte negativ a vyberte pojistku.“ Problém byl i s uvedením – kosmetická společnost vyrábějící krém proti akné Clearsil viděla v propagaci možnost oslovit cílové mladé publikum. Když však režisér odmítl vystřihnout scény o potratu, firma vycouvala. (kenny.h)
  • Severoamerické tržby byly 64,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 214,6 mil. (NIRO)
  • V závěrečné taneční scéně si Patrick Swayze (Johnny Castle) poté, co skáče z pódia mezi diváky, ušpiní při taneční kreaci na zemi kolena. Avšak hned v dalším záběru už má kalhoty opět čisté. (Timak)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama